Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 november 2012.

Economiezaterdag, 24 november 2012

Bieten zijn op drie kwart van het areaal geoogst

Groningen | In de afgelopen week zijn veel bieten gerooid. Een kwart van de bieten moet nog worden gerooid. Een week eerder zat ongeveer de helft van de bieten nog in de grond. Dat komt neer op ongeveer 12.500 hectare in een week. Het suikergehalte van de bieten blijft nog goed op peil. Afgelopen week was het gemiddeld 17,5 procent. De prognose over de gehele campagne blijft op 17,1 procent suiker staan. De fabrieken van Suiker Unie verwerken dagelijks ongeveer 46.000 ton bieten. Inmiddels zijn ruim drie miljoen ton bieten verwerkt.

Economiezaterdag, 24 november 2012

Subsidie voor QR-codeproef in Dokkumer binnenstad

Dokkum | Het gebiedsplatform Plattelânsprojekten Noordoost Fryslân geeft ruim 28.000 euro subsidie voor het QR-project in de Dokkumer binnenstad. De totale kosten van het project bedragen bijna 96.000 euro. De proef is begin juli begonnen.

Hoofdartikelzaterdag, 24 november 2012

Wat zegt het DNA over de mens?

Het DNA van de mens was afgelopen week een belangrijk gespreksonderwerp. In de media werd uitgelegd wat dat precies is. Een journalist zag tijdens een uitleg door een deskundige een stukje DNA uitgedrukt in een lange rij letters en cijfers. ,,Dus dat ben ik’’, zei hij verwonderd. Dat werd door de deskundige bevestigd, met de toevoeging dat het slechts om een heel klein stukje ging.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 november 2012

Tawadros: ontvoeringen meisjes ontluisterend

Caïro | De nieuwe koptische paus Tawadros II heeft de ontvoeringen van christelijke meisjes in Egypte ,,een belediging voor de samenleving en ontluisterend voor de reputatie’’ van het land genoemd. Volgens de paus is het mede debet aan het ontbreken van wetshandhavers in Egypte. Daders kunnen zo ongestoord hun gang gaan.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 november 2012

Herdenken hoort bij het proces van afscheid nemen

,,Als iemand sterft, verandert het relatienetwerk waarin deze persoon functioneerde. Voor hen die achterblijven vraagt dat een nieuwe omgangsvorm, meent dr. Martin Hoondert.

Sportzaterdag, 24 november 2012

Stroeting mag van artsen weer fietsen

Gent | Wim Stroetinga heeft gisteren toestemming gekregen weer op de fiets te stappen in de Zesdaagse van Gent. De baanrenner uit Oldeberkoop werd donderdag opgenomen in een plaatselijk ziekenhuis wegens problemen met zijn galblaas. De artsen gaven hem een dag later toestemming de competitie te hervatten. Stroetinga vormt in Gent een koppel met Peter Schep. Het duo heeft na drie koersdagen drie ronden achterstand op de leiders Keisse en O’Shea en is zevende.

Sportzaterdag, 24 november 2012

Van Basten hoopte dat ploeg verder zou zijn

Heerenveen | Na de teleurstellende thuisnederlaag van vorige week tegen RKC Waalwijk (0-2), moet sc Heerenveen vanavond op zoek naar eerherstel in het uitduel met VVV-Venlo. Marco van Basten blijft hameren op het proces waarin zijn team verkeert. De oefenmeester beseft ook dat de onderkant van de ranglijst steeds dichterbij komt. ,,We hebben de balans nog niet kunnen vinden, wat dat betreft baart dat wel zorgen.”

Sportzaterdag, 24 november 2012

Oguzhan Türk: opgebloeid in Fryslân, tot wasdom in Limburg

Hij werd er opgeleid, hij was er een belofte. Maar doorbreken deed Oguzhan Türk (26) niet bij sc Heerenveen. Spelend voor eerstedivisionisten Go Ahead Eagles en SC Cambuur had hij maar één doel: alsnog naar de eredivisie. VVV-Venlo gaf hem dit seizoen de kans. Als vaste waarde speelt de middenvelder vanavond tégen de club die hem opleidde. Mede dankzij goede jaren bij Cambuur, die andere Friese club. Waar hij afgelopen zomer vertrok, maar die naar eigen zeggen nog altijd in zijn hart zit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties