Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 24 november 2011.

Cultuurdonderdag, 24 november 2011

Veel bezoekers Kunstmaand Ameland

Ameland | De Kunstmaand Ameland trekt dit jaar een recordaantal bezoekers. In drie weken tijd hebben al 4950 mensen het culturele evenement bezocht, aldus de organisatie vanochtend. Dat zijn evenveel mensen als er vorig jaar gedurende de hele maand november kwamen.

Cultuurdonderdag, 24 november 2011

Snakkerburen speelt ‘Ons kent ons’

Snakkerburen | Het iepenloftspul van Snakkerburen brengt volgend jaar zomer A chorus of disapproval (Ons kent ons) van de Engelse komedieschrijver Alan Ayckbourn op de planken. Dat heeft regisseur Grytha Visser gisteren gemeld. Er is nog geen Friese titel bekend, omdat het stuk nog vertaald moet worden in het Fries.

Cultuurdonderdag, 24 november 2011

De Groate Kerk gelauwerd

Sint Jacobiparochie | Cultureel centrum De Groate Kerk in Sint Jacobiparochie krijgt de Bildtse Kultuurprijs 2011. Dat heeft de gemeente het Bildt gisteren bekendgemaakt.

Economiedonderdag, 24 november 2011

Handelaar: geen prijsafspraken op veiling

Vijftien handelaren in onroerend goed worden verdacht van kartelafspraken op executieveilingen. Jan Semplonius (66) uit Joure is er één van. Hij doet zijn verhaal. ,,Ik bied op basis van de veilingvoorwaarden die door de notaris zijn goedgekeurd. Zo gaat het al sinds 1970, toen ik begon. De risico’s zijn groot. Ik heb meegemaakt dat de hele keuken was gesloopt of een heel terras uit frustratie was vernield.”

Economiedonderdag, 24 november 2011

Boelens Glas weer failliet

Leeuwarden | Glasbedrijf Boelens Glas met vestigingen in Leeuwarden en Groningen is failliet verklaard. Dat vonnis heeft de rechtbank van Leeuwarden uitgesproken. Eind 2009 ging het bedrijf ook al bankroet. De nieuwe eigenaar maakte een doorstart met een kleiner personeelsbestand. Gisteren kregen de tien werknemers van de curator te horen dat financiële problemen tot de bedrijfbeëindiging hebben geleid. Voor het vorige faillissement had Boelens Glas ook een vestiging in Dronten en telde het veertig werknemers.

Economiedonderdag, 24 november 2011

Kritiek op visie van Bleker op grootschalige veehouderij

Den Haag | De visie van staatssecretaris Henk Bleker over de veehouderij in Nederland heeft hem veel kritiek opgeleverd. Bleker wil grootschalige uitbreidingen van stallen met meer dan driehonderd koeien ook het komende jaar aan banden leggen en wacht eerst een onderzoek over de volksgezondheid af. Eerder riep de staatssecretaris provincies en gemeenten op het verlenen van vergunningen stop te zetten voordat de uitkomsten van het maatschappelijk debat over de inpassing van megastallen in het landschap dit najaar bekend zouden zijn.

Hoofdartikeldonderdag, 24 november 2011

Bouwen voor krimp en de menselijke maat

De Friese bevolking groeit nog, maar alleen in de grotere kernen. En die ontwikkeling zet de komende jaren alleen maar door. Reden voor de provincie, de gemeenten, projectontwikkelaars en corporaties om daar hun beleid op aan te passen. En dat is verstandig.

Regiodonderdag, 24 november 2011

Diëtist bespaart dure ziekenhuiszorg

Wie advies wil van een diëtist moet dit voortaan zelf betalen, of een dure aanvullende verzekering afsluiten. Veel mensen zullen de diëtist niet meer kunnen betalen.

Regiodonderdag, 24 november 2011

Nieuwe meldkamer voor Noorden heeft kinderziektes

Drachten | De nieuwe Noordelijke Meldkamer in Drachten heeft in de eerste weken te maken gehad met opstartproblemen.

Regiodonderdag, 24 november 2011

Angst voor vergrijzing na schrappen woningbouw

Parrega | ,,Dan zal Parrega er wel weer naast grijpen.” Dat was de eerste gedachte van Jantje Boekema, secretaris van Dorpsbelang Parrega-Hieslum, toen ze deze week hoorde dat de gemeente Súdwest-Fryslân de komende jaren gaat schrappen in het aantal nieuw te bouwen woningen.

Regiodonderdag, 24 november 2011

‘Provincie moet natuurplannen verwerpen’

Leeuwarden | De PvdA roept provinciebesturen op om de plannen van staatssecretaris Henk Bleker voor de natuur niet te accepteren. Tweede Kamerlid Lutz Jacobi vreest dat die de natuur voorgoed verwoesten. Volgens Drents gedeputeerde Rein Munniksma, ook PvdA, hebben de provincies echter al het maximale uit de onderhandelingen met het rijk gehaald.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 november 2011

DoorBrekers Barneveld bouwen nieuwe kerk

Barneveld | De Barneveldse evangelische christengemeente DoorBrekers krijgt een eigen onderkomen in Barneveld. In de zomer van 2012 begint de bouw en tien maanden later (april 2013) moet de nieuwe zaal voor de megakerk er staan. Het gebouw gaat ruimte bieden aan tweeduizend mensen.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 november 2011

Baptisten gaan onderzoek doen naar fusie

Doorn/Arnhem | De Unie van Baptistengemeenten en de Alliantie van Baptisten- en CAMA-gemeenten (ABC-gemeenten) gaan onderzoeken of samensmelting van hun kerkgenootschappen mogelijk is. De ABC-gemeenten hebben daarmee gisteren in Doorn bijna unaniem ingestemd. Zaterdag al besloot de Unie van Baptistengemeenten, tijdens haar Algemene Vergadering in Arnhem, ook deze weg te willen inslaan.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 november 2011

Hunkerende generatie zoekt levenswijsheid op Google

In de zoektocht naar identiteit zijn jongeren overgeleverd aan zichzelf. Levenswijsheid wordt steeds minder overgedragen, stelt Els van Dijk in De hunkerende generatie. De sleutel? Aandacht.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 november 2011

Nijkleaster begint in kerk van Jorwert

Wirdum | De kerk van Jorwert wordt de plek waar het monastieke project Nijkleaster zal gaan beginnen. Omdat de Stichting Nijkleaster - die een eigentijds klooster in Fryslân wil stichten - nog niet genoeg financiën heeft, zit de aankoop of bouw van een klooster er nu nog niet in. Dat staat in een brief die deze week aan vrienden en donateurs van Nijkleaster is verstuurd.

Geloof & Kerkdonderdag, 24 november 2011

Pleidooi voor leerstoel ethiek christelijke hulpverlening

Utrecht - Er is behoefte aan een bijzondere leerstoel die onderzoek doet naar grondslagen en ethiek van christelijke hulpverlening. Die oproep deed Lútsen Kooistra, hoofdredacteur en directeur van het Friesch Dagblad en Het goede leven, vandaag tijdens het symposium Trouw geven, eerlijk leven in Utrecht.

Sportdonderdag, 24 november 2011

Dick de Boer kent geen rancune

Volendam | Het is alweer bijna zeven jaar geleden dat trainer Dick de Boer bij SC Cambuur de deur achter zich dicht deed. De geboren en getogen Volendammer, die bekend is met het fenomeen ‘heen en weer’, slaagde er net als veel voorgangers en opvolgers niet in de Leeuwarders naar een hoger plan te brengen. Het leidde eind december 2004 tot een voortijdig einde van de samenwerking tussen beide partijen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties