Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 november 2007.

Cultuurzaterdag, 24 november 2007

Tien galeries tonen werk van Klassieke Academie

Groningen - De Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen toont vanaf vandaag werk van haar docenten in tien galerieën in de drie noordelijke provincies. Onder de titel Klassiek op 10 maken de docenten de verschillende vakgebieden van de opleiding inzichtelijk. In elke galerie staat tot 24 december één gebied centraal.

Economiezaterdag, 24 november 2007

Boeren rooien de laatste restjes suikerbieten

Leeuwarden - De Friese akkerbouwers hebben ruim voor het einde van de suikerbietencampagne de suikerbieten uit de grond. Op de laatste stukken land moet er incidenteel nog wat worden gerooid. Volgens cijfers van onderzoeksbureau voor de bietenteelt IRS, zat er in Noord-Fryslân begin deze week nog 15 procent van de bieten in de grond. ,,Nu is dat waarschijnlijk hooguit nog maar 10 procent”, vertelt woordvoerder U. Hiddema van landbouworganisatie LTO Noord. Volgens de cijfers van IRS zat in het zuiden van de provincie nog maar 9 procent van de bieten in de grond.

Economiezaterdag, 24 november 2007

Glastuinbouw wil huizen verwarmen

Enspijk De glastuinbouw gaat samen met bouwconcern VolkerWessels onderzoeken of huizen en bedrijfsgebouwen verwarmd kunnen worden met nabijgelegen kassen. Brancheorganisatie LTO Glaskracht Nederland en VolkerWessels investeren gezamenlijk in een kenniscentrum waar glastuinders een beroep op kunnen doen. De organisaties hebben hiertoe vanmiddag in Enspijk een overeenkomst ondertekend.

Economiezaterdag, 24 november 2007

Bos breidt dealerschap John Deere uit

Easterein Bos Mechanisatie uit Easterein krijgt het dealerschap van de tuin-, park- en golfartikelen van John Deere in Fryslân. Dat maakte de importeur van John Deere, Louis Nagel, gisteren bekend. Bos neemt het Friese dealerschap over van D. Plat in Stiens. Dat bedrijf ging ruim twee weken geleden failliet. Bos had al het Friese dealerschap voor de landbouwproducten van John Deere. Het mechanisatiebedrijf heeft vestigingen in Easterein, Lollum en Harich.

Economiezaterdag, 24 november 2007

‘Vondst van laatste gekke koe in 2008’

Wageningen - De laatste Nederlandse gekke koe wordt uiterlijk volgend jaar gevonden. Dat voorspelt onderzoeker F. van Zijderveld van diergezondheidsinstituut CIDC-Lelystad van de universiteit in Wageningen. De voorspelling van Van Zijderveld staat in een rapportage die is uitgebracht door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). In zijn voorspelling houdt de onderzoeker rekening met het klassieke C-type van de ziekte, en niet met afwijkende ziektegevallen die zich sporadisch voordoen bij oudere dieren.

Economiezaterdag, 24 november 2007

Friesland Vlees verliest DCA als grote klant

Leeuwarden - Kalverintegratie DCA heeft het contract opgezegd met slachterij Friesland Vlees in Leeuwarden (voorheen Brada). Daardoor verliest Friesland Vlees een groot deel van zijn aanvoer. Bij Friesland Vlees werken zestig mensen, waaronder enkele tientallen tijdelijke medewerkers. Deze laatsten moeten vrezen voor hun baan.

Hoofdartikelzaterdag, 24 november 2007

Nieuwe sociale koers...

Het kabinet heeft besloten de plannen om het ontslagrecht te veranderen op de lange baan te schuiven. Aan het besluit ging enige politieke spanning vooraf, maar uiteindelijk kon een compromis worden bereikt tussen het CDA, de PvdA en de ChristenUnie. Voorzitter Jongerius presenteerde het besluit als een grote overwinning voor de werknemers. Het is nog maar de vraag of het zo simpel ligt.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 november 2007

Geen financiële administratie in Numeri

Utrecht - In het nieuwe ledenregistratiesysteem Numeri van de Protestantse Kerken in Nederland kunnen gemeenten geen financiële administratie voeren. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage die gisteren werd besproken door de kleine synode van de PKN. De kleine synode is een delegatie uit de generale synode en telt 32 leden.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 november 2007

Kerkdiensten filmen als hobby

Groot Ammers - De 70-jarige Henk Kampman uit Groot Ammers filmt en monteert elke week een kerkdienst die hij op zijn site www.videopreek.nl plaatst. Hij filmt kerkdiensten in de buurt van zijn woonplaats Groot Ammers in Zuid-Holland. Kampman: ,,Het is ontstaan uit een hobby. Voor mijn vakanties maakte ik ook altijd filmpjes. Toen ik eens een preek opnam, vonden mensen het fantastisch. Mijn zoons kwamen met het idee van een website.”

Geloof & Kerkzaterdag, 24 november 2007

Afkicken van je consumptieverslaving

Utrecht/ Ureterp - Een dag je mobieltje links laten liggen, een product in de Wereldwinkel kopen en een dag níet naar de winkel. Het is een greep uit de opdrachten uit het adventsproject ‘De Koning te rijk?’ van Time to Turn, dat vandaag van start gaat. Zo’n zeventig jongeren uit Ureterp wagen zich ook aan het ‘afkicktraject’.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties