Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 november 2006.

Cultuurvrijdag, 24 november 2006

Geheimen centraal in Kinderboekenmaand

Harderwijk - Het thema voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2007 is Ontdekt! - over geheimen in christelijke kinderboeken. Dat heeft de Werkgroep Christelijke Kinderboeken (WCK) gisteren bekendgemaakt.

Cultuurvrijdag, 24 november 2006

Werk Claudy Jongstra in Eysingahuis

Leeuwarden - Het Fries Museum in Leeuwarden laat vanaf zaterdag werk zien van de bekende ontwerpster Claudy Jongstra (1963) uit Spannum. Jongstra heeft speciaal voor de stijlkamers van het achttiende-eeuwse Eysingahuisde enkele ontwerpen gemaakt, die een vaste plaats krijgen in de kamers. Zo ontwierp ze onder meer een terrakleurig vloerkleed voor de tuinkamer, transparante raambekleding voor de hoekkamer en een indigoblauw vloerkleed voor de eetkamer.

Economievrijdag, 24 november 2006

‘Apotheker kan nog veel automatiseren’

Leeuwarden - ,,De apotheker kan nog veel meer automatiseren om daardoor beter de klant te kunnen adviseren en te helpen.” Sjoert Zuidhof van industrieel automatiseringsbedrijf Wilee techniek in Leeuwarden is duidelijk. Zuidhof levert met zijn bedrijf een robot die medicijnen kan ordenen afkomstig van de fabrikant. ,,Iedere ochtend is het voor alle personeel een grote klus om alle aanvoer van doosjes te verwerken. Die tijd kan veel beter op een andere manier worden besteed.”

Hoofdartikelvrijdag, 24 november 2006

De jeugd mag de keet in...

De bierkeet in Putten moet dicht, en dat kan nog grote gevolgen hebben voor onde meer Friese jongeren, zegt Koninklijke Horeca Nederland. De vakorganisatie verheugt zich handenwrijvend al op een serie rechtszaken voor soortgelijke gevallen.

Regiovrijdag, 24 november 2006

Crematorium van verenigingen

Leeuwarden - De samenwerkende begrafenisvereningingen van Fryslân overwegen een eigen crematorium te beginnen. Dat zegt voorzitter J. de Jong van de Federatie van Uitvaartverenigingen in Fryslân. De landelijke koepels van uitvaartverenigingen LSUV en NUV gaan volgend jaar samen en daarmee ontstaat een degelijke structuur die de komst van een eigen crematorium mogelijk maakt.

Regiovrijdag, 24 november 2006

Tour langs drugsoverlast

Leeuwarden - Het moet gisteravond één van de meest opmerkelijke rondleidingen zijn geweest die stadsgids Arjen Dijkstra ooit gaf: met zo’n veertien gemeenteraadsleden door de Vlietbuurt in Leeuwarden. Niet langs toeristische inkijkjes, maar langs spuitplaatsen, pleintjes waar gedeald wordt en de toekomstige heroïneverstrekkingsruimte. De buurt kan niet meer verdragen, was de boodschap.

Regiovrijdag, 24 november 2006

Regels zorg onbekend

Leeuwarden - Veel Nederlanders (45 procent) weten niet dat ze voor 1 januari hun zorgverzekering moeten opzeggen, als ze willen overstappen. Bijna 60 procent denkt dat zij tot 1 januari de tijd hebben om een andere verzekering te kiezen en heeft niet door dat ze zich tot 1 februari mogen aanmelden bij een andere verzekeraar.

Regiovrijdag, 24 november 2006

Van leugenbank tot skeelerbaan

Lollum/Waaksens - De rijdende winkel terug, een leugenbank, meer mogelijkheden om te wandelen, de bewoners beter bewust maken van de noodzaak van een schoon milieu, meer nieuwe huizen en een centrale opslagplaats van strooizout. Deze wensen van de inwoners van Waaksens en Lollum zijn opgenomen in de gistermiddag gepresenteerde dorpsvisie.

Regiovrijdag, 24 november 2006

Gezamenlijk kantoor voor de eilanden

Schiermonnikoog- De waddeneilanden krijgen een gezamenlijk ambtenarenkantoor voor personeelszaken, automatisering, communicatie en financiën. Na 2010 gaan de eilanden ook de andere ambtelijke diensten integreren, om mogelijk in 2015 een ‘status-aparte’ aan te vragen in Fryslân óf Noord-Holland.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 november 2006

‘Huur een dominee’ nu mét koor

Drachten - Dirigent Piet Vessies uit Menaldum heeft een koor opgericht dat wil gaan zingen op de rouw- en trouwdiensten waarin een voorganger van de stichting ‘Rent a Priest’ voorgaat. Hij heeft tot nu toe 21 mensen bereid gevonden om mee te doen aan het gemengde koor ‘Vocal lease’, onder wie vier mannen.

Weervrijdag, 24 november 2006

Extreem zacht

Het blijft vandaag overwegend droog met eerst ook geregeld zonneschijn. Vanavond en vannacht hebben we regen en is het zacht met 10 à 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties