Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 24 november 2004.

Agendawoensdag, 24 november 2004

Advent

De uitagenda van 24-30 november

Agendawoensdag, 24 november 2004

De uitagenda van 24-30 november 2004Advent

Dokkum Zaterdag om 20.00 uur wordt een adventsconcert gegeven door het Toonkunstkoor Dokkum in de Grote of St. Martinuskerk van Dokkum. Medewerking wordt verleend door Tetsje van der Kooi (sopraan) en Arjen Veenhuizen (bariton). Op het programma staan delen uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, het Agnus Dei van Mozart en Fantasia on Christmas Carols van Vaughan Williams. Met begeleiding van harp zingt het koor Cantique de Jean Racine van Fauré.

Bijschriftwoensdag, 24 november 2004

Fietsenmaker

Er was eens een fietsenmaker waar de mensen graag kwamen.

Economiewoensdag, 24 november 2004

Minister onderzoekt beperking prijzenslag

Den Haag – Minister Veerman (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) laat onderzoeken of het mogelijk is om supermarktketens te verbieden, levensmiddelen te verkopen onder de inkoopprijs. Dat beloofde hij gisteren in de Tweede Kamer, in reactie op een motie van Kamerlid Atsma. De CDA’er uit Surhuisterveen wil voorkomen dat kleine supermarkten op het platteland en boeren en tuinders de dupe worden van de huidige prijzenslag.

Expowoensdag, 24 november 2004

Anjum, Molen De Eendragt: fotoexpo ‘Kunst en vliegwerk‘, t/m 31 dec.

Hoofdartikelwoensdag, 24 november 2004

De nieuwe verbijstering…

Als het niet zo ernstig was, zou het saai genoemd kunnen worden: iedere dag een nieuw hoofdstuk over extremisme in Nederland en over moslims die iets wel of die iets niet doen of zeggen. De ontlokkingen van Andries Knevel voor de EO-televisie waaruit bleek dat een Nederlandse moslim-bekeerling wel zou willen dat Kamerlid Wilders dood is, zijn een nieuwe aanleiding voor verbijstering, woede en zorg. De gewraakte uitspraak van de moslimleraar moet worden gezien in het perspectief van de loop van het gesprek: de leraar keurt de moord op Van Gogh niet goed, vraagt jongeren te stoppen met het bedreigen van Geert Wilders en zal nooit acties ondernemen die leiden tot de dood van Wilders. Dat hij eerlijk zegt dat wat hem betreft Wilders dood mag zijn, is in de gegeven omstandigheden geen bijdrage aan verbetering van het klimaat – je hoeft niet altijd alles te zeggen wat je denkt. Overigens, wie zou de kost willen betalen van mensen die in conflictsituaties liever zouden hebben dat iemand er niet meer zou zijn – de leraar is helaas niet de enige Nederlander die zoiets afschuwelijks denkt over een medemens.

Regiowoensdag, 24 november 2004

‘Weer met zijn allen in de kantine’

Balk – Om de beurt pauze houden is verleden tijd. In de kantine van de christelijke scholengemeenschap (csg) Gaasterland in Balk passen nu alle 370 leerlingen. ,,De oude kantine was veel te klein”, meent directeur B.G. Bolk van csg Gaasterland. Nu de nieuwe kantine af is, kunnen we tenminste met z’n allen onze boterham opeten”, zegt hij.

Regiowoensdag, 24 november 2004

Lichtgewicht trein geen keiharde eis

Groningen – De treinen op de spoorverbindingen in Fryslân en Groningen hoeven niet per se van licht materiaal te zijn. De expliciet vermelde voorwaarde die voor de nieuwe vervoerder op de noordelijke spoorlijnen vanaf eind 2005 aan het materiaal wordt gesteld, is dat de treinen nieuw moeten zijn.

Regiowoensdag, 24 november 2004

Logeerhuis verhuist nog voor de opening

Heerenveen - Nog voor de officiële opening van aanstaande vrijdag, is het logeerhuis voor kinderen met de gedragsstoornissen ADHD en PDD-NOS in Heerenveen al verhuisd.

Regiowoensdag, 24 november 2004

Gladde wegen in Fryslân weer stroef gemaakt

Leeuwarden – Rijkswaterstaat heeft gisteren het gladde wegdek van de A7 in de Prinses Margriettunnel bij Oppenhuizen weer stroef gemaakt. Voor een tweede glad stuk rijksweg, op de A7 tussen Heerenveen en Drachten, is gisteren een plan van aanpak gemaakt.

Regiowoensdag, 24 november 2004

Groot protestconcert voor muziekschool

Grootegast – Zo’n tweehonderd leerlingen en docenten van muziekverenigingen uit het Westerkwartier hebben gisteravond op het Marktplein in Grootegast een protestconcert gegeven. Daarmee protesteerden ze tegen de voorgenomen bezuinigingen op de muziekschool en wilden ze het belang van goed muziekonderwijs benadrukken.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 november 2004

Op pad met ‘de apostelen’

Drachten – De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wil een nieuwe jeugdbeweging in het leven roepen rond twaalf creatieve ‘apostelen’. De apostelen kunnen uitgenodigd worden voor optredens bij jeugdverenigingen. Doel is de jongeren uit te dagen tot eigen initiatieven. Bij het project is inbegrepen dat de leiding getraind wordt in meer coachend omgaan met jeugd.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 november 2004

‘Anselm Grün toont mensen de stille weg’

Bolsward – De kerk geeft vaak meer aandacht aan de buitenkant, aan organisatie, en aan wat mag en niet mag, en heeft minder aandacht voor spiritualiteit, voor de structuur van de menselijke ziel, voor wat mensen gelukkig maakt. Dat is betreurenswaardig en zou eigenlijk anders moeten. Dat betoogde abt Gerard Mathijsen van de Benedictijner Abdij te Egmond-Binnen dinsdagavond in Bolsward.

Sportwoensdag, 24 november 2004

De ‘jacht’ op Sven Kramer is geopend

Heerenveen – De ‘jacht’ op het schaatstalent Sven Kramer uit Oudeschoot is in alle hevigheid losgebrand. De commerciële ploegen proberen elkaar op slinkse wegen af te troeven omdat de achttienjarige Kramer in maart volgend seizoen, na zijn juniorentijd, de bondsploeg mag verlaten.

Sportwoensdag, 24 november 2004

Kevin Kuranyi, VfB’s hoop in bange dagen

Stuttgart – In goede en in slechte tijden kan VfB Stuttgart altijd weer terugvallen op stürmer Kevin Kuranyi. De 22-jarige aanvaller is een kind van de Schwaben , de streek waarin Stuttgart is gesitueerd, al zouden zijn uiterlijke kenmerken anders doen vermoeden. Kuranyi groeide als voetballer op bij de club waar hij thans één van de vaandeldragers is. Vorig seizoen lag de hele voetbalwereld aan zijn voeten, maar Kuranyi verlengde zijn contract bij Stuttgart tot 2008.

Sportwoensdag, 24 november 2004

Cambuur komt weer niet tot scoren

Leeuwarden – Het scoringsprobleem waar Cambuur Leeuwarden dit seizoen mee kampt, kwam dinsdagavond in het oefenduel met zondaghoofdklasser SC Joure ook weer pijnlijk aan het licht. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Sportwoensdag, 24 november 2004

Zahora aangevallen door boze fans

Zagreb - De talentvolle aanvaller Dario Zahora is dit weekeinde na de nederlaag van Dinamo Zagreb tegen Rijeka aangevallen door boze fans van de club. De getalenteerde aanvaller stond te wachten voor een stoplicht toen zijn portier werd geopend en hij door enkele supporters van de club werd geschopt en geslagen.

Sportwoensdag, 24 november 2004

Bij de Leij nog altijd ongeslagen

Veldhoven – Snookeraar Gerrit bij de Leij uit Appelscha is op het WK snooker voor amateurs in Veldhoven nog altijd ongeslagen. Na overwinningen op Remco de Boer en de Let Arthurs Neilands moest dinsdag ook Shu Hung Lin uit Taipei eraan geloven tegen de Fries: 4-0. Bij de vrouwen won Saskia Smits uit Heerenveen met 3-1 van de Franse Johanna Ho.

Weerwoensdag, 24 november 2004

Fris en zonnig

Vanmiddag blijft het fris en zonnig met maximumtemperaturen rond 5 ŕ 6 graden. Komende nacht zakt het kwik tot rond -2 graden, met opklaringen en een zwakke wind. Morgen verandert er weinig en wordt het 4 ŕ 5 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties