Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 februari 2018.

Hoofdartikelzaterdag, 24 februari 2018

Meer geld naar de EU, ondanks verzet Rutte

Binnen de Europese Unie tekent zich een strijd af over het wel of niet verhogen van de EU-begroting. De Europese Commissie en de meeste lidstaten, waaronder het invloedrijke Duitsland en Frankrijk, zijn voor verhoging van het budget. Nederland staat bijna moederziel alleen in het verzet tegen een hogere afdracht aan Brussel. Premier Mark Rutte maakte maandag op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel nog duidelijk dat Nederland niet wil dat er meer geld naar Europa gaat. Maar inmiddels tempert hij de verwachtingen omdat hij ook wel inziet dat hij uiteindelijk het onderspit zal delven.

Regiozaterdag, 24 februari 2018

Ultieme lijstduwer zegt de raad na 28 jaar vaarwel

Harlingen - Het was eigenlijk nooit de bedoeling van Wiebe van Dijk om in de gemeenteraad te komen. ,,Ik ben in de afgelopen 28 jaar alleen maar met voorkeursstemmen in de raad gekomen.”

Regiozaterdag, 24 februari 2018

IJsclubs: goede hoop op paar schaatsdagen

Leeuwarden - De voortekenen voor minimaal een paar schaatsdagen in Fryslân vanaf halverwege de week zijn bijzonder gunstig. Wetterskip Fryslân heeft gisteren, voor het eerst in de afgelopen vijf jaar, de meeste gemalen stilgezet om ijsvorming te stimuleren. Ook gaan de draaidagen bij het Woudagemaal in Lemmer niet door. De scheepvaart mag vanaf vanmiddag niet meer op Friese vaarten en sloten komen en weerman Piet Paulusma verwacht vanaf donderdag, naast nachtvorst, ook overdag temperaturen onder nul.

Regiozaterdag, 24 februari 2018

Leeuwarder arrest was een ‘licht aan den donkeren hemel’

Leeuwarden - Er zijn in de oorlog weinig zaken geweest waarin rechters stelling konden nemen zoals in het Leeuwarder arrest


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties