Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 februari 2006.

Cultuurvrijdag, 24 februari 2006

Irish Unplugged, met sterke verrassing

Wat je niet weet, mis je niet. Als je ergens naar uitkijkt en dat komt niet, moet er wel iets tegenover staan. Dat stond er ook tijdens de vierde editie van Irish Unplugged.

Economievrijdag, 24 februari 2006

Prijswinnend ontwerp Vripack

Jachtontwerpbureau Vripack in Sneek maakte gisteren bekend dat het de International Superyacht Design Award gewonnen heeft, voor het ontwerp van megajacht Tigre d’Or. Vripack won in de categorie Best Power (beste vermogen), voor schepen van 23 tot 32 meter. Het jacht is bijna dertig meter lang en een kleine vijf meter breed.

Economievrijdag, 24 februari 2006

Verkooppunt Ottenhome Heeg Zeeland

Heeg - Watersportbedrijf Ottenhome Heeg gaat samenwerken met jachthaven Delta Marina in Kortgene, Zeeland. Delta Marine gaat Ottenhome Heeg Polyvalken en Fox 22 ’s verhuren en verkopen.

Economievrijdag, 24 februari 2006

Corporate Match ook in Zuid-Holland

Heerenveen - Werkbemiddelaar Corporate Match opent een vestiging in Bleiswijk, van waaruit het bedrijf de Randstad wil bedienen. Corporate Match heeft naast de nieuwe vestiging in Bleiswijk, vestigingen in Heerenveen, Breda en Amsterdam.

Hoofdartikelvrijdag, 24 februari 2006

Het Fries Museum…

Het worden nog spannende weken in het Friese. De inzet; het Fries Museum. Als het niet zo’n serieuze zaak was waar veel gemeenschapsgeld mee is gemoeid, zou men er vooral om moeten lachen.

Regiovrijdag, 24 februari 2006

Druk op GS en Fries Museum neemt toe

Leeuwarden – Statenfracties voeren de druk op het Fries Museum en Gedeputeerde Staten op om tot een goed plan te komen voor nieuwbouw voor het Fries Museum op het Zaailand. Tientallen vragen over financiële risico’s en afspraken met alle betrokken stichtingen zijn drie weken voor een definitieve beslissing nog onbeantwoord.

Regiovrijdag, 24 februari 2006

Problemen bij FNP in Achtkarspelen

Buitenpost – Anderhalve week voor de verkiezingen kampt de FNP in Achtkarspelen met interne problemen. Twee van de vijf zittende raadsleden hebben hun lidmaatschap opgezegd en een van de kandidaatraadsleden heeft gezegd toch niet in de gemeenteraad plaats te nemen als hij wordt gekozen. Alle drie hebben problemen met de ,,dominante’’ positie van lijsttrekker Marten van der Veen.

Regiovrijdag, 24 februari 2006

Eenmaal geënt kan kip fijn naar buiten

Den Hout – En, ontstaat er al een run op de dierenarts? Houders van hobbydieren die allemaal willen weten wanneer ze wat vaccinnetjes kunnen laten inspuiten in hun kippen, eenden of kalkoenen? En die willen weten wat dat allemaal wel niet gaat kosten?

Regiovrijdag, 24 februari 2006

NS mogen bereikbaarheid regio niet uithollen

Den Haag/Leeuwarden – In het nieuwe spoorboekje van de Nederlandse Spoorwegen (NS) mag de bereikbaarheid van de regio’s buiten de Randstad niet verslechteren. Staatssecretaris Schultz van Haegen (Verkeer) beloofde de Tweede Kamer gisteren de aanpassingen in de dienstregeling te zullen beoordelen ,,op hun merites’’.

Regiovrijdag, 24 februari 2006

Dongeradelers massaal voor megamolens

Metslawier – Verreweg de meeste Dongeradelers zien het wel zitten om zes superhoge windmolens te bouwen bij Metslawier of Niawier. 70 Procent van de inwoners is vóór het megamolenproject van Duurzaam Dongeradeel.

Sportvrijdag, 24 februari 2006

Heerenveen laat nog even de tanden zien

Boekarest - SC Heerenveen heeft gisteravond met opgeheven hoofd en een onverwachte zege afscheid genomen van het UEFA Cuptoernooi. De Friezen stonden voor de schier onmogelijke taak de 1-3 thuisnederlaag tegen Steaua Boekarest goed te maken. Heerenveen liet in de Roemeense hoofdstad, waar eens graaf Dracula de scepter zwaaide, voor 50.000 uitzinnige fans nog even de tanden zien.

Sportvrijdag, 24 februari 2006

‘Het leukste is dat je hier wordt bekogeld’

Boekarest - Voor de spelers van SC Heerenveen was de return in de derde ronde van het UEFA Cuptoernooi gisteravond een indrukwekkende ervaring. Alleen de busreis al naar het Lia Manoliu stadion door de verkeerschaos van Boekarest, vooraf gegaan door een politieauto met loeiende sirenes, was een ervaring op zich voor de selectie van trainer Gertjan Verbeek. Onderweg werd de bus bestookt met ‘middelvingers’ van Steaua Boekarest-supporters. En bij het stadion van de Roemeense tegenstander was het al helemaal een dolle boel.

Sportvrijdag, 24 februari 2006

Ronnie Venema uit de Cambuur-selectie gezet

Leeuwarden - Ronnie Venema is gisteren door trainer Roy Wesseling uit de Cambuur-selectie gezet. Aanleiding was het ‘minachtend gedrag’ dat Venema vertoonde tijdens een bespreking. De zaak escaleerde toen de trainer zijn verdediger na afloop hierover aansprak. ,,Mensen die zo reageren tijdens een serieuze bespreking, die kill ik. Ze hebben zich te gedragen volgens mijn normen en waarden, anders kunnen ze opzouten’’, reageerde Wesseling fel op het voorval. Venema zou op gegeven moment een deuntje hebben gefloten en dat schoot de trainer in het verkeerde keelgat: ,,Dan ben je niet met je vak bezig.’’ Venema wilde niet reageren op alle commotie.

Weervrijdag, 24 februari 2006

Winters

Het blijft vandaag en morgen winters en koud. Vandaag blijft het droog met zonnige perioden en temperaturen rond 2 graden. Morgen wordt het ook ongeveer |2 graden, droog en vrij zonnig weer. Zie verder pagina 14


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties