Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 januari 2017.

Cultuurdinsdag, 24 januari 2017

Recordaantal kinderen op Filmfestival Tivoli

Leeuwarden - Het Soroptimist Filmfestival voor kinderen in Tivoli in Leeuwarden trekt dit jaar een recordaantal kinderen. Overmorgen bezoeken ruim 1700 kinderen en hun begeleiders van zestien verschillende basisscholen uit Leeuwarden de achtste editie van het festival.

Hoofdartikeldinsdag, 24 januari 2017

Verontrusting en zorgen over Trump

Hoeveel mensen zijn geweest bij de inauguratie van de nieuwe president van de Verenigde Staten, Donald Trump? Hoeveel demonstranten tegen Donald Trump waren er nu precies? Hoe denkt Trump nu echt over de Amerikaanse inlichtingendiensten? En komt het ooit nog goed tussen Trump en de gevestigde media in zijn land?

Hoofdartikeldinsdag, 24 januari 2017

Denkt de EU na over toekomst na brexit?

Als een van de eerste wereldleiders maakt de Britse premier Theresa May deze week haar opwachting bij de Amerikaanse president Donald Trump. Het belangrijkste onderwerp van gesprek zijn de handelsbetrekkingen met de VS na het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU, de brexit. Vorige week zei May dat zij kiest voor een harde breuk met de EU. Dat betekent dat Groot-Brittannië ook geen lid blijft van de interne markt. Dan zou het Verenigd Koninkrijk zich nog steeds moeten houden aan allerlei Europese regels.

Regiodinsdag, 24 januari 2017

Lof van de Inspectie voor cbs De Opdracht

Ureterp - Cbs De Opdracht uit Ureterp heeft dit jaar als enige Friese school het predicaat 'excellente school´ gekregen. Dat is gistermiddag bekendgemaakt. In totaal hebben 54 basisscholen en middelbare scholen in Nederland gisteren deze kwalificatie gekregen. Dat brengt het totale aantal excellente scholen op 184.

Regiodinsdag, 24 januari 2017

Dongeradeel naarstig op zoek naar liefhebber van wolkunst

Dokkum - Ze liggen al jarenlang op zolder van het stadhuis in Dokkum en worden er daar niet mooier op: van enkele van de veertig 'woollies´ - grote wollen wandkleden - is inmiddels de lijst beschadigd of losgeraakt. Dat moet anders, vindt de gemeente Dongeradeel. Een zoektocht naar mogelijke plaatsen waar de kleden kunnen worden tentoongesteld verloopt tot nu toe zonder succes. Dongeradeel zoekt niettemin door.

Sportdinsdag, 24 januari 2017

Hospes wint bij primeur in Bantega

Bantega - Voorzitter Jelle Wesselius van De Polder moest lachen op de vraag van een toeschouwer waarom de wedstrijd om elf uur in de ochtend werd verreden en niet wat later in de middag. ,,Het zonnetje komt er net lekker door", benadrukte de betreffende persoon nog maar eens. ,,De sinne mei om my wol fuortbliuwe", antwoordde Wesselius. ,,As der iis leit, moatte jo ride. Boppedat komt der teiwaar oan, dus wy moatte der no by wêze. As de sinne dan ek noch skynt, is it iis noch hurder fuort."

Sportdinsdag, 24 januari 2017

Natuurijs haalt het beste in Walsma naar boven

Bolsward - Vanuit haar ouderlijk huis in Eemswoude, een buurtschap tussen Tjerkwerd en Bolsward, kijkt marathonschaatsster Aggie Walsma (29) uit over de Parregeaster Feart, onderdeel van de Elfstedenroute. Hier groeide ze op. Als meisje van nog geen tien jaar maakte ze de laatste Tocht der Tochten mee. Hoewel ze er niet zich veel meer van kan herinneren, was de winter van 1997 een belangrijk moment voor haar verdere leven. Dít wilde ze ook.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties