Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 januari 2004.

Analysezaterdag, 24 januari 2004

Kamer schamper over integratie

Het bleef vaag: hoe zit het nu met de integratie van allochtonen in Nederland? Volgens de commissie-Blok, die in opdracht van de Tweede Kamer het integratiebeleid tegen het licht heeft gehouden, is de integratie geslaagd, maar het beleid mislukt.

Bijschriftzaterdag, 24 januari 2004

Aanbod en oproep

‘Het Koninkrijk van God is dichtbij gekomen!’. Een vrolijk bericht.

Cultuurzaterdag, 24 januari 2004

De terugkerende worsteling

Vanaf de eerste film ( Abel ) van Alex van Warmerdam heeft een deel van het publiek moeite met zijn manier van verhalen vertellen. En dan nog geeneens zozeer over wat hij te zeggen heeft, want Van Warmerdam is op een bijzondere manier in staat een eigen en tegelijkertijd heel Hollandse wereld te creëren.

Hoofdartikelzaterdag, 24 januari 2004

Overgewicht als epidemie…

Nederlandse peuters groeien dicht, kopten kranten deze week. Het jonge kroost krijgt te weinig beweging. In plaats van kinderen spelletjes te laten doen waarbij ze veel moeten bewegen, zetten ouders hun dreumesen voor de televisie. Bovendien krijgen kinderen te vaak en teveel snoep. Als gevolg hiervan is het aantal dikke kinderen van voor de basisschoolleeftijd de laatste twintig jaar verdubbeld, zo blijkt uit gegevens van verschillende onderzoeksinstellingen.

Regiozaterdag, 24 januari 2004


Regiozaterdag, 24 januari 2004


Regiozaterdag, 24 januari 2004

‘Verborgen werk’ in Fryslân

Leeuwarden - Veel Friezen zitten in de WW omdat overheden te druk met zichzelf bezig zijn, te weinig samenwerken met andere partijen en te star aan eigen regeltjes vastzitten. Bovendien is het slecht gesteld met de creativiteit van gemeenteraadsleden. Met originele banenplannen komen ze niet aanzetten.

Regiozaterdag, 24 januari 2004

Busfanaat schrijft boek over ZWH

Balk - Vaak was Melle van der Goot uit Ruigahuizen de wanhoop nabij en was hij in staat om het hele verhaal in de kachel te gooien. Het schrijven van een boek over de geschiedenis van het busbedrijf Zuidwesthoek (ZWH) bleek een nog groter karwei dan hij al dacht. Hij zette door en kon gisteren zijn boek De ZWH bus, een hele onderneming gisteren in Balk presenteren. Het eerste exemplaar kwam in handen van wethouder De Boer van Gaasterlân-Sleat, zelf buschauffeur in dienst van de ZWH.

Regiozaterdag, 24 januari 2004

Dorpsbelang Katlijk door lijkwagen

Katlijk - De gespreksonderwerpen op de agenda’s van verenigingen van Plaatselijk Belang zijn al decennia hetzelfde. Wegen, verlichting, de plek van de brievenbussen. Het is vooral de infrastructuur waar de clubs zich druk over maken. Gerard Thijssen, voorzitter van Plaatselijk Belang Katlijk, deed onderzoek naar de oorsprong van zijn vereniging. ,,Het gaat altijd over gevaarlijke kruispunten, snelheid van het verkeer en het slechte onderhoud van wegen. De geschiedenis herhaalt zich”, zegt Thijssen.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 januari 2004

Diaconaal vervolg op Alpha-cursus

Hilversum - Op initiatief van Marnix Niemeijer, directeur van TEAR fund, steken een aantal christelijke organisaties komende week de koppen bij elkaar om te komen tot een vervolg op de succesvolle Alpha-cursus. De cursus, door sommigen al ‘Gamma-cursus’ genoemd, is speciaal gericht op diaconale en maatschappelijke vraagstukken.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 januari 2004

Fusie classis Dokkum maandag afgerond

Dokkum – De afzonderlijke classes Dokkum van de Nederlandse Hervormde Kerk en van de Gereformeerde Kerken in Nederland fuseren volgende week tot een regionale kerkvergadering.

Sportzaterdag, 24 januari 2004

Daniel Berg Hestad in basiself tegen Vitesse

Heerenveen – De Noorse aanwinst Daniel Berg Hestad start zaterdag in de uitwedstrijd van SC Heerenveen tegen Vitesse in de basis. De middenvelder dankt zijn debuut in de Nederlandse competitie aan de goede indruk die hij achterliet op de technische staf tijdens de oefencampagne van SC Heerenveen op Malta.

Sportzaterdag, 24 januari 2004

Grootmeesterresulaat voor Jan Werle

Wijk aan Zee - Schaker Jan Werle uit Beetsterzwaag heeft gisteren bij het Corus-schaaktoernooi zijn tweede grootmeesterresultaat behaald.

Sportzaterdag, 24 januari 2004

Ritsma en Postma hebben het goede gevoel

Heerenveen - Ze begonnen vrijdag tegelijkertijd aan hun training en stopten ook op hetzelfde moment. Het was niet zomaar een training voor Ids Postma en Rintje Ritsma. Het was de laatste training voor de skate off van vandaag, waarin ze strijden om een ticket voor de wereldkampioenschappen in het Noorse Hamar, begin februari.

Weerzaterdag, 24 januari 2004

Nog zacht

Vandaag is het zacht met maximumtemperaturen van 4 graden. Er is bewolking en er valt enige regen of natte sneeuw. Daarbij waait er een zwakke tot matige wind die draait van het zuidwesten naar het westen. Morgen is het vrijwel droog en wordt het met af en toe zon 6 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties