Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 oktober 2010.

Cultuurzaterdag, 23 oktober 2010

Acteur Peter Tuinman in toneelstuk ‘Het gouden ei’

Leeuwarden - Acteur Peter Tuinman gaat een rol spelen in een toneelbewerking van Het gouden ei van Tim Krabbé. Dat heeft een woordvoerder van KO Theaterproducties gisteren bekendgemaakt. De voorstelling moet volgend seizoen (2011-2012) te zien in de theaters.

Cultuurzaterdag, 23 oktober 2010

Acteur Peter Tuinman in toneelstuk ‘Het gouden ei’

Leeuwarden - Acteur Peter Tuinman gaat een rol spelen in een toneelbewerking van Het gouden ei van Tim Krabbé. Dat heeft een woordvoerder van KO Theaterproducties gisteren bekendgemaakt. De voorstelling moet volgend seizoen (2011-2012) te zien in de theaters.

Cultuurzaterdag, 23 oktober 2010

Kunst die verder gaat dan een schilderij

Kunsthuis SYB in Beetsterzwaag bestaat tien jaar. Dat wordt vandaag gevierd met een symposium en feest. Een gesprek met Maartje Peters, coördinator van het kunsthuis, over het eigenzinnige karakter van de Friese kunstbroedplaats.

Economiezaterdag, 23 oktober 2010

Gitaarkabel uit Stiens verovert muziekwereld

Stiens - ,,Het artiestenwereldje heeft minder glamour dan van buiten lijkt. Je moet de grote gitaristen echt normaal benaderen. Ze zitten er niet op te wachten dat je ze met ‘u’ aanspreekt”, zegt Roland van der Mei van BritZum, gitaarkabelmaker uit Stiens. ,,En zeker niet in pak verschijnen. Ze lopen zelf ook in T-shirt en spijkerbroek.”

Economiezaterdag, 23 oktober 2010

Volgende week verbouwbeurs in de Broerekerk

Leeuwarden - Bouwbedrijf Burggraaff in Bolsward organiseert volgende week zaterdag voor de derde keer een bouwbeurs met een thema. In de Broerekerk in Boslward presenteren een tiental bedrijven uit de regio zich onder het thema ‘levensloopbestendig bouwen’. ,,Het gaat dan om bedrijven die aanverwant zijn aan het werk dat wij doen. Bijvoorbeeld een installateur, een glashandel, tegelzetter en een bedrijf in kunststof kozijnen”, zegt directeur en eigenaar Henk Brander van Burggraaff.

Hoofdartikelzaterdag, 23 oktober 2010

Voedselverspilling...

Het is wel een heel ernstige constatering: in ons land gaat jaarlijks voor miljarden euro’s aan eten verloren. Een heel klein deel gaat naar de voedselbank; een deel gaat naar dieren en een groot deel wordt vernietigd. De cijfers die naar voren komen ter gelegenheid van Wereldvoedseldag zijn redenen voor ernstige verontrusting.

Regiozaterdag, 23 oktober 2010

Gemaal bij Ezumazijl deels op noodbemaling

Ezumazijl - Wetterskip Fryslân heeft bij het gemaal Dongerdielen bij Ezumazijl een noodpomp moeten installeren. Een van de drie pompen is noodgedwongen buiten werking gesteld, omdat de zogeheten waaier kapot is.

Regiozaterdag, 23 oktober 2010

Een schouder bij groot of klein verdriet

Dokkum - Voor wie het nog niet wist: Rienk Atsma, de conciërge die om de week schrijft in het Friesch Dagblad, is eigenlijk Inne Bilker uit Dokkum. De conciërge van het Dockingacollege, locatie De Finne, nam gisteren afscheid: hij gaat met de vut.

Regiozaterdag, 23 oktober 2010

Vluchtelingen regelen hun zwemlessen zelf

Oosterwolde - Tien cursisten van de Nederlandse les aan ROC Friese Poort in Oosterwolde gaan vanaf zaterdag 6 november hun zwemdiploma halen. Het Janke Dijkstrafonds en de Lions Club Ooststellingwerf betalen per zwemles vier euro. De vluchtelingen zelf leggen twee euro per les bij. Het is de bedoeling dat ze na 25 lessen hun diploma halen.

Regiozaterdag, 23 oktober 2010

Raad opnieuw bijeen over de Tall Ships Race

Harlingen - De gemeenteraad van Harlingen komt donderdag extra bijeen om over de Tall Ships Race te praten. Woensdag keerde een meerderheid zich tegen de komst van de race. Maar nu ondernemers al twee ton zouden hebben opgehaald, neemt de druk op de tegenstanders toe. D66 lijkt nu graag voor te willen stemmen.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 oktober 2010

De kerk moet open zijn over seksualiteit

Münsterschwarzach - De Rooms-Katholieke Kerk moet het thema seksualiteit openlijk durven bespreken en uit de achterkamers halen waar het nu een kommerlijk en onfris bestaan leidt. Zolang dat niet gebeurt, komt de kerk niet uit de huidige crisis, is de mening van Wunibald Müller.

Sportzaterdag, 23 oktober 2010

Papadopulos in basis bij Heerenveen tegen VVV

Heerenveen - Na vier duels zonder winst hoopt sc Heerenveen vanavond in het Abe-Lenstrastadion tegen VVV-Venlo de winnende draad weer op te kunnen pakken. Dat zal moeten gebeuren met Michal Papadopulos in de punt van de aanval. De Tsjech, dit seizoen vaker op de tribune dan op de bank, krijgt - afgaande op de laatste training van gistermorgen - de voorkeur boven Bas Dost. Ook zijn collega-international van Jong Oranje, Daryl Janmaat, start op de bank. Gerry Koning, die goed inviel tegen FC Groningen, begint daardoor in de basis.

Sportzaterdag, 23 oktober 2010

Over Servische studenten en Hollands glorie op EK

Buiten was gisteravond nauwelijks nog een plaats te vinden op de parkeerlaats van sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden, binnen was er een enorme oranjegekleurde mensenmassa. Aan belangstelling voor de eerste speeldag van het EK korfbal dus geen gebrek. Het deed de organisatie in de Friese hoofdstad deugd, de buitenlandse teams keken hun ogen uit. En Nederland? Dat opende het toernooi in Leeuwarden met winst in de eerste groepswedstrijd tegen Duitsland.

Sportzaterdag, 23 oktober 2010

Cambuur zinkt dieper weg in zorgen

Helmond - SC Cambuur heeft gisteren voor de vijfde keer op rij niet weten te winnen in de competitie. De Leeuwarders gingen na het gelijkspel van vorige week bij Helmond Sport onderuit. De titelkandidaat is op dit moment niet meer dan een grijze middenmoter en zo voetballen de Friezen ook.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties