Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 oktober 2007.

Cultuurdinsdag, 23 oktober 2007

Tap van ‘Spirit of the Dance’ niet op tape

Men zegt dat wanneer de geest eenmaal uit de fles is, hij er moeilijk weer in te krijgen is. Dat geldt zeker voor Spirit of the Dance. Sinds dit spectaculaire dansfenomeen tien jaar geleden is gestart, is de opmars niet meer te stuiten geweest. De statistieken zeggen dat het gezelschap inmiddels in vijftien landen meer dan dertig miljoen bezoekers heeft getrokken en dat schijnt meer te zijn dan soortgelijke dansgroepen als Riverdance en Lord of the Dance.

Dossierdinsdag, 23 oktober 2007

Een leven lang het stoutste jongetje van de klas


Hoofdartikeldinsdag, 23 oktober 2007

Ayaan Hirsi Ali...

De kwestie Ayaan Hirsi Ali is een internationaal onderwerp geworden. Amerikaanse kranten schreven over de discussie in Nederland betreffende het stopzetten van de beveiliging op kosten van de Nederlandse staat. Denemarken, waar Ayaan Hirsi Ali was, bood haar beveiligd onderdak aan. Dat aanbod was nieuws en sinds gisteren heeft Ayaan Hirsi Ali de kranten in Frankrijk gehaald.

Regiodinsdag, 23 oktober 2007

Noorden heeft dubbel spoor nodig

Leeuwarden - Het spoor tussen Leeuwarden en Groningen moet op strategische punten worden verdubbeld, zodat vier treinen per uur elkaar onderweg kunnen passeren. Daarmee willen de provincie en Arriva tegemoet komen aan de enorm toegenomen populariteit van de trein als vervoermiddel. Met name in de spits puilen de treinen uit.

Regiodinsdag, 23 oktober 2007

Van Wijnen ziet af van provinciehuis

Leeuwarden - Bouwbedrijf Van Wijnen uit Gorredijk ziet de bouw van het nieuwe provinciehuis niet zitten. Het bedrijf was in de running om de opdracht van ruim 61 miljoen euro binnen te halen maar ziet ervan af omdat er ‘te weinig vertrouwen is’. BAM, met Heijmans nog over in de race om de opdracht, aarzelt.

Regiodinsdag, 23 oktober 2007

Nuttige kracht te vaak buiten beeld

Leeuwarden - Hoogopgeleide allochtone vrouwen kunnen met de juiste begeleiding een grote aanwinst zijn voor werkgevers, maar vinden zelden toegang tot de arbeidsmarkt. Emancipatiebureau Equa bracht de obstakels die de vrouwen tegenkomen in kaart. ,,In de statistieken is deze groep niet terug te vinden.”

Regiodinsdag, 23 oktober 2007

Plan veiligheid buitendijks

Drachten - Een alarmsysteem moet boeren die hun dieren buitendijks hebben staan, gaan waarschuwen voor hoog water. Door daarnaast stukken dijk op te hogen, wil It Fryske Gea voorkomen dat dieren in de gebieden gevaar lopen. Dat staat in een veiligheidsplan van de landschapsorganisatie.

Regiodinsdag, 23 oktober 2007

Oud-Dokkum vereeuwigd op cd én papier

Dokkum - Wie wil weten hoe het centrum van Dokkum er in 1945 uitzag, wordt binnenkort op zijn wenken bediend. Op 31 oktober verschijnt de cd-cassette Dokkum in kadastraal perspectief van de neven Eimert Smits F. Azn. en Eimert Smits Azn. Wat tien jaar geleden begon als ideetje bij de archiefvereniging De Sneupers, groeide uit tot een uniek project. Op de cd-rom die er nu ligt zijn van alle huizen in Dokkum tussen 1832 en 1970 de eigenaars, bewoners en huisnummers op een rijtje gezet.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 oktober 2007

Pimp your bible: je naam op de omslag

Leeuwarden - Mensen vullen het geloof steeds persoonlijker in. Reden voor de website www.bijbelhoesjes.nl om te komen met iets nieuws: een bijbelhoesje met je eigen naam. ‘Geef jouw bijbel een persoonlijk tintje met deze nieuwe hoesjes met naamsticker’, aldus het bedrijf.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 oktober 2007

De huiskring van de megakerk

Een tijdje geleden stond er een redactioneel commentaar in het Reformatorisch Dagblad waarin enige milde kritiek werd gegeven op zogenoemde ‘megakerken’ (als je een kerk van pakweg 2000 leden al zo mag aanduiden).

Geloof & Kerkdinsdag, 23 oktober 2007

Sports Witnesses wil naar EK 2008

Drachten - Sports Witnesses wil in 2008 met twee teams naar het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. ,,Dit met het doel om rond dit evenement te getuigen van onze God”, meldt de evangelisatie-organisatie in

Sportdinsdag, 23 oktober 2007

Steigenga blijft meest succesvolle wielrenner

Leeuwarden - Sierd Steigenga was afgelopen zomer opnieuw de succesvolste wielrenner in Fryslân, Groningen en Drenthe. De 35-jarige politieman uit Exmorra won in de drie noordelijke provincies vier wedstrijden. Marco Bos (Roden) won zes criteriums, maar de Drent verzamelde over de veertig wedstrijden van 2007 minder punten. Germ van der Burg staat in het klassement derde met drie zeges.

Sportdinsdag, 23 oktober 2007

Reserves Heerenveen langs ADO Den Haag

Heerenveen - Het belofteteam van sc Heerenveen heeft gisteravond de tweede thuiszege van het seizoen behaald. Op Sportpark Skoatterwâld werd debutant ADO Den Haag met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Opmerkelijk detail: volgende week donderdag bekert Heerenveen 2 in de derde ronde van de KNVB-beker in Den Haag tegen de hoofdmacht van ADO.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties