Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 september 2011.

Cultuurvrijdag, 23 september 2011

Sneker Viswijvenkoor naar Frankrijk

Sneek - Viswijvenkoor Grietje Sprot uit Sneek is vandaag naar het Franse Orleans vertrokken om daar op te treden tijdens het tweejaarlijkse Loire festival. De Friezen zijn uitgenodigd als gastland en treden er morgen en zondag op. Ze doen dat in authentieke werkkleding van vissersvrouwen uit het begin van de twintigste eeuw. Het Loire festival is een groot, tweejaarlijks maritiem evenement dat een half miljoen bezoekers trekt.

Economievrijdag, 23 september 2011

BoerenNatuur moet meer voorsorteren op nieuw beleid

Huizinge - De Friese agrarische natuurverenigingen moeten meer samenwerken en beter hun pijlen richten op het nieuwe Europese Landbouwbeleid dat er in 2014 aan zit te komen. Dat is de conclusie uit het rapport Voorsorteren op het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2014 van onderzoeksbureau Altenburg en Wymenga (A&W) dat vanmiddag is aangeboden ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van samenwerkingsorganisatie BoerenNatuur.

Hoofdartikelvrijdag, 23 september 2011

De ontregeling van de samenleving

Soms lijkt het alsof sommige ontwikkelingen in de lucht hangen. Deze week kwam het thema ‘regels’ vrijwel dagelijks terug in de publiciteit. Ten eerste natuurlijk als deelthema in de Troonrede. Het kabinet wil dat mensen zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en minder naar de overheid kijken. Maar ook CDA-fractievoorzitter Van Haersma Buma deed een duit in het zakje tijdens de Algemene Beschouwingen. Hij vindt dat niet alleen bedrijven moeten profiteren van deregulering maar dat eveneens maatschappelijke instellingen zoals zorg, het onderwijs en woningcorporaties, uit het knellend keurslijf van regels worden losgemaakt. Van Haersma Buma had het over de ‘stofkam’ die erdoor moet worden gehaald.

Regiovrijdag, 23 september 2011

ID-kaart in Franekeradeel nog even gratis

Franeker - Inwoners van Franekeradeel hoeven nog niet te betalen voor een nieuwe identiteitskaart. Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken kondigde woensdagavond aan de wet te willen wijzigen, waardoor mensen net als voorheen leges moeten betalen. Donner wil de wet met terugwerkende kracht laten ingaan per 22 september. Het wetsontwerp is echter nog niet officieel aangenomen. ,,Tot nader order worden de kosten daarom nog niet in rekening gebracht”, aldus voorlichter Berber Bonnema van Franekeradeel.

Regiovrijdag, 23 september 2011

Duizenden euro’s voor theater Dok18

Dokkum - Theater Dok 18 in Dokkum krijgt extra geld van de gemeente Dongeradeel om op die manier weer voorstellingen mogelijk te maken. Met uitzondering van Algemeen Belang Dongeradeel gingen alle partijen in de gemeenteraad gisteravond akkoord met dat voorstel. De exploitant, Oosterpoort BV, krijgt jaarlijks een subsidie van 65.000 euro. De gemeente verhoogt haar cultureel programmabudget met vijftienduizend euro om dat mogelijk te maken.

Regiovrijdag, 23 september 2011

Wietkweker liet zolder huurhuis uitbranden

Leeuwarden - Voor brandstichting, bezit van een hennepplantage en het illegaal aftappen van stroom eiste officier van justitie Theorine Scholte gisteren 36 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, tegen een 21-jarige Leeuwarder. Ook eiste ze een schadevergoeding aan de huiseigenaar van 6200 euro.

Regiovrijdag, 23 september 2011

Reddingsactie voor verkommerde reddingboot K.F. Sluys kwam net op tijd

Wergea - De Enkhuizer reddingboot K.F.Sluys wordt vanmiddag feestelijk binnengehaald bij de sluis van Lemmer. Met aan het roer een trotse Jan Heuff. De overige schepen van de leden van Stichting Historische Reddingboten zullen er ook zijn voor hun jaarlijkse treffen, maar Heuff en zijn schip staan centraal. Het had namelijk weinig gescheeld of de K.F. Sluys was verloren gegaan. Door de inspanningen van Heuff en anderen is de reddingboot behouden gebleven en nu weer in oude glorie hersteld.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 september 2011

Er bloeit iets moois in kerken Amsterdam

Tegen de trend in van kerken die hun deuren sluiten, hoopt kerkelijk pionier Siebrand Wierda dat in de komende vijf jaar in Amsterdam tien nieuwe christelijke gemeenschappen kunnen worden gestart.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties