Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 augustus 2011.

Achtergronddinsdag, 23 augustus 2011

Powerboatraces, kan dat in een natuurgebied?

De wetenschap en de rechtspraak moesten de vraag beantwoorden of het houden van powerboatraces in de Waddenzee bij Den Helder wel door de beugel kan. Maar de vraag is net zo goed of je zo’n druk gebied wel natuurgebied moet laten zijn.

Economiedinsdag, 23 augustus 2011

De Mâr Houtkonstructies breidt uit na grote order

Grou - De Mâr Houtkonstructies heeft een grote order binnengehaald. Het bedrijf, met vestigingen in Grou, Wolvega en Valkenswaard, gaat de vloeren, wandsystemen en dakkappelen maken voor een groot vakantiepark met tweehonderd woningen in Zeeland. Om de grote order te kunnen behappen wordt in Grou een nieuwe productiehal gebouwd en komen er vijftien werknemers bij.

Hoofdartikeldinsdag, 23 augustus 2011

Democratie is geen exportartikel

Met het dagen van de vrijheid van het Libische volk, wordt het woord democratie veelvuldig gebruikt. Westerse regeringsleiders zien vrije verkiezingen en democratie ongeveer als belangrijkste begrippen voor het nieuwe Libië. Vertegenwoordigers van het nieuwe Libië, bijvoorbeeld mensen in de Nationale Overgangsraad, gebruiken die woorden ook graag omdat ze weten dat ze daarmee Westerse mogendheden plezieren.

Regiodinsdag, 23 augustus 2011

Badjuf Jitske voelt zich soms net een agent

Iedereen moet werken voor zijn geld. De massa brengt zijn dagen door in een saai kantoor. Slechts een enkeling heeft een bijzondere werkplek. Vandaag badjuf Jitske Ybema (62).

Regiodinsdag, 23 augustus 2011

Bepalen welke graven moeten blijven, valt niet mee

Kollum -e gemeente Kollumerland gaat een lijst aanleggen van graven in de gemeente die op een of andere manier bijzonder zijn en in de toekomst niet mogen worden geruimd. Dorpsverenigingen en begrafenisverenigingen in de gemeente zijn gevraagd om aan te geven welke bewoners belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van de verschillende dorpen.

Regiodinsdag, 23 augustus 2011

Dorpen komen met plan voor vaarwegen

De kleine vaarwegen in het gebied tussen Bolsward en Franeker weer geschikt maken voor de kleine recreatievaart. Met deze opdracht is de werkgroep Lytse Farwegen aan de slag gegaan.

Regiodinsdag, 23 augustus 2011

Medailles Foekje Dillema weg

Leeuwarden - Zeventien van de 28 medailles en twee lauwertakken die de Burumer hardloopster Foekje Dillema (1926-2007) in haar carričre won zijn, naar nu blijkt, op 6 augustus gestolen bij een inbraak in het huis van Gees Jorna-Van der Land in Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 augustus 2011

Plaisier: plicht om te spreken over christenvervolging

Utrecht - Christenen moeten duidelijk stelling nemen tegen christenvervolging in de wereld. Dat is de mening van dr. Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. Dat schrijft hij in een commentaarrubriek op het nieuws van de landelijke kerk. ,,Als christenen in het vrije westen hebben we de plicht het lot van vervolgde broeders en zusters in de openbaarheid te brengen. Om op te komen voor hun rechten, gebaseerd op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Vooral: om voortdurend voor hen te bidden. En niet minder: om hun voorbeeld te volgen en trouwe volgelingen van Jezus te zijn.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 23 augustus 2011

Zonnepaneel op kerkdak als een statement

Kerk in Actie verwacht een revolutie als het gaat om zonne-energie. En kerken kunnen dus niet achterblijven. Voor kerken vormt het gebruik van zonnepanelen een kans.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 augustus 2011

Kerkdak met zonnepanelen heeft de toekomst

Utrecht - Kerk in Actie, de diaconale tak van de Protestantse Kerk in Nederland, start een speciale zonnepanelenactie voor kerken. Met het initiatief ‘Wij Willen Zon op Kerken’ wil men trachten zoveel mogelijk daken van Nederlandse kerken en bijgebouwen van zonnepanelen te voorzien.

Sportdinsdag, 23 augustus 2011

Jong Heerenveen start met winst bij NEC

Nijmegen - Het belofteteam van sc Heerenveen is gisteravond de competitie in de eredivisie begonnen met een 0-2 overwinning bij NEC. De Friezen waren in Nijmegen van het begin af aan de betere ploeg en kwamen na een kwartier spelen via Doke Schmidt op voorsprong. Na rust verdubbelde Thomas Bakker, uit één van de vele mogelijkheden, de score uit een vrije trap van Quenten Martinus. De aanvaller kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart na een zware overtreding.

Sportdinsdag, 23 augustus 2011

Primeur voor De Haan met zege bij Tuvalu

Suva - Foppe de Haan is goed begonnen als bondscoach van Tuvalu. De Friese oefenmeester, die als bondscoach met Jong Oranje zowel in 2006 als 2007 de Europese titel behaalde, versloeg gisteren in Suva op Fiji tegenstander Samoa met 3-0. Het was de grootste zege ooit voor Tuvalu in de eerste interland sinds vier jaar. Het duel was ter voorbereiding op de Pacific Games, die aan het eind van deze week beginnen. Spits Alopua Petoa maakte alle doelpunten voor het team van De Haan.

Sportdinsdag, 23 augustus 2011

Kenny Steppe terug bij sc Heerenveen

Doelman Kenny Steppe kan weer in actie komen voor sc Heerenveen. De Belgische goalie is voor het eerst in een jaar fit genoeg om weer onder de lat te staan, zo hebben medici beoordeeld. Steppe brak vorig jaar zijn hand, onderging een operatie en daarna liep het spaak met zijn herstel. Zijn lichaam kon de breuk in zijn hand niet helen, waarna begin dit jaar een operatie volgde.

Sportdinsdag, 23 augustus 2011

Partuur Wagenaar ‘winnaar’ PC-loting

Weidum - Het partuur van Lisette Wagenaar, Imke van der Lees en Gérieke de Groot kwam gisteravond als grote winnaar uit de bus bij de loting voor de 35e frouljus PC. Het trio kreeg nummer tien van de twaalf toebedeeld op de door kaatsvereniging de Nije Kriich uit Weidum georganiseerde vrijeformatiepartij voor vrouwen. Daarmee kreeg het een plaats in het gunstige laatste blokje van vier parturen op de lijst. Twee overwinningen volstaan morgen voor Wagenaar c.s. voor een plaats in de finale van de PC.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties