Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 23 augustus 2004.

Cultuurmaandag, 23 augustus 2004

Lowlands moet prijsbewuster

Biddinghuizen - Drie dagen rondlopen in de stromende regen, vieze kleren aan, overal blubber, resten afval en andere smerigheid. Geen aantrekkelijk beeld zou je zeggen, en toch hebben zo’n vijftigduizend mensen dat het afgelopen weekend gedaan. En ook nog voor hun plezier. Want in Biddinghuizen was weer het volgens velen leukste festival van Nederland neergedaald; A Campingflight to Lowlands Paradise.

Hoofdartikelmaandag, 23 augustus 2004

Athene, de Spelen…

De wereld draait om Athene. Dagelijks kijken miljoenen mensen naar de verrichtingen van de topsporters die strijden om de eer van het goud. Er is vrijwel geen gebeurtenis in de wereld die zo veel invloed heeft op het dagelijks leven als de Olympische Spelen. Mensen stemmen hun vakantie erop af; Kamerleden en ministers vliegen naar Athene om bij de Nederlandse sporters te zijn; zelfs minister-president Balkenende heeft zich al een paar keer laten zien; Radio I, de nieuwszender van Nederland, heeft de normale programmering aan kant gezet en houdt de luisteraar van minuut tot minuut op de hoogte; kranten gooien hun gewone indeling overboord en ruimen pagina’s extra in voor de Spelen. En in veel werkruimtes staat de televisie aan of radio want ook werknemers moeten weten wie er wint.

Regiomaandag, 23 augustus 2004

Noorden eist nieuwe treinen

Groningen – De nieuwe vervoerder die op de zes spoorlijnen in Fryslân en Groningen gaat rijden, moet binnen twee jaar met nieuwe treinen gaan rijden. Dit stelt de provincie Groningen als eis in de begroting 2005 die maandagmorgen is gepresenteerd. De aanbesteding van de noordelijke spoorlijnen is volgend jaar.

Regiomaandag, 23 augustus 2004

‘Mooi, maar we hebben er geen geld voor’

Vrouwbuurstermolen – Een delegatie van wethouders en raadsleden van de deelnemende gemeentes van de noordelijke elfstedentocht stapten zaterdagmorgen in een boot om de Blikvaart, de Zuidhoekstervaart en de Oude Rijd met eigen ogen te aanschouwen. De drie vaarten zijn het deel van de route waar de meeste knelpunten liggen. Een stuurgroep, onder leiding van wethouder Jan Keizer, van Leeuwarderadeel, wil dat de elfstedentocht in 2008 bevaarbaar is voor kruisers. Het gezelschap vindt het plan prachtig. Maar de gemeentes kunnen het financieel niet opbrengen, zeggen alle bestuurders.

Regiomaandag, 23 augustus 2004

‘Toch even Bonifatiuswater op m’n knie’

Drachten - Het is precies tien weken na de ‘Slachte’. Zowel het weer als mijn benen waren toen in iets betere conditie. Gelukkig is de afstand van de Kloosterpadroute van deze zaterdag wat korter: geen 42, maar 38 kilometer. Delen van de route van Drachten naar Dokkum zijn dezelfde als die van het kloosterpad van 1453 dat naar de stad van Bonifatius leidde; andere delen zijn van jonger datum.

Regiomaandag, 23 augustus 2004

Een nieuw schooljaar en een nieuw lokaal

Dronrijp – Het nieuwe schooljaar is begonnen. De leerlingen van cbs Het Anker in Dronrijp konden maandagochtend niet wachten om de school binnen te gaan. Was het niet om de lessen rekenen, taal of de nieuwe juf, dan zeker om de vernieuwde school van binnen te bekijken.

Regiomaandag, 23 augustus 2004

Politie houdt fouilleeractie in Leeuwarden

Leeuwarden – In het centrum van Leeuwarden is in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het eerst preventief gefouilleerd. De politie nam vier messen en een busje pepperspray in beslag. In totaal werden ruim tweehonderd mensen gefouilleerd. Drie personen zijn aangehouden.

Regiomaandag, 23 augustus 2004

Trotse bardame wordt honderd jaar

Buitenpost – Door haar kinderen wordt Klasiena Schraper uit Buitenpost omschreven als een sterke, lieve, maar vrij dominante vrouw. Maandag wordt de voormalige Hurdegarypster die een café runde in Leeuwarden honderd jaar. Nog steeds is ze duidelijk aanwezig, zeggen de kinderen.

Sportmaandag, 23 augustus 2004

Heerenveen zet zich te kijk

Heerenveen – Driemaal is scheepsrecht, maar dat gold zaterdagavond zeker niet voor SC Heerenveen. Tot drie keer toe poetste de ploeg van trainer Gertjan Verbeek in het duel tegen Roda JC een achterstand uit, maar dat leverde uiteindelijk geen succes op. En dus zette Heerenveen zich in de eerste wedstrijd voor eigen publiek een beetje te kijk.

Sportmaandag, 23 augustus 2004

Theo Pijper wint EK onder Franse vlag

Eenrum – Liefst had hij de Friese vlag met pompeblêden in top gezien, maar dat zou het verhaal alleen nog maar ingewikkelder maken. Theo Pijper uit Rinsumageest, die als speedwayprof zijn brood verdient in Schotland en ook woont in dat land van zijn vriendin Carry Gilles, rijdt met een Franse licentie en werd zondag in Eenrum Europees kampioen grasbaan. En omdat hij ‘gewoon’ een Nederlands paspoort heeft klonk voor hem het Wilhelmus.

Sportmaandag, 23 augustus 2004

Topspanning tot einde toe in eerste NK Flits

Kolmeersland – Het eerste Nederlands kampioenschap in de Flitsklasse is een daverend succes geworden. Er waren negentig deelnemende boten die tot en met de zevende en laatste race zondag gewikkeld waren in een spannende strijd om de blauwe kampioenswimpel.

Sportmaandag, 23 augustus 2004

Tristan Loy wint in Hallum

Hallum - Tristan Loy won zaterdag de Bartlehiem Skeelertocht. De 31-jarige Fransman reed in de straten van Hallum na honderd loodzware kilometers solo naar de zege en bleef in het Open NK de Belgen Frank Armée en Frank Fiers bijna twee minuten voor. Het was in zeventien jaar de eerste keer dat alleen buitenlanders op het erepodium stonden.

Weermaandag, 23 augustus 2004

Onbestendig

Het is vanmiddag wisselend bewolkt, met soms wat zon, maar later vanmiddag en vanavond regen. Het kwik zakt vannacht niet verder dan 15 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties