Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 juli 2005.

Economiezaterdag, 23 juli 2005

Honderd banen weg bij fabrikant van vuilnisauto’s

Emmeloord – Bij Geesink in Emmeloord verdwijnen de komende maanden honderd van de 250 banen. Dat heeft het bedrijf deze week aan het personeel meegedeeld. Pas in september moet duidelijk worden hoe het reorganisatieprogramma eruit ziet. Het bedrijf produceert jaarlijks honderden vuilnisauto’s. Tot enkele jaren terug waren er bij het bedrijf nog vijfhonderd mensen werkzaam. Vorig jaar vervielen ook al tientallen banen.

Economiezaterdag, 23 juli 2005

Drukkerij in Dokkum failliet verklaard

Leeuwarden – Drukkerij Schaafsma en Brouwer in Dokkum is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Volgens curator W. Winkel is er met het faillissement een schuldenlast gemoeid van 1,5 miljoen euro. Vooral de huisbankier ING Bank en een groep handelscrediteuren zijn schuldeisers. ,,Het grootste gedeelte van de schuldenlast komt voor rekening van de bank”, geeft de curator aan. ,,Het gaat dan om een bedrag van ruim negen ton. Ongeveer 550.000 euro moet nog worden betaald aan een groep crediteuren.” Onduidelijk is hoeveel geld het personeel moet hebben. De 22 personeelsleden hebben over juni en juli nog geen loon ontvangen. Ook het vakantiegeld is niet aan uitgekeerd.

Economiezaterdag, 23 juli 2005

‘Vertrouwensbreuk bij Asito moet na vakantie opgelost’

Heerenveen - De vertrouwensbreuk tussen de directie van schoonmaakbedrijf Asito in Heerenveen en personeelsleden moet na de zomervakantie uit de wereld zijn. Dat is de intentie van de betrokken partijen.

Hoofdartikelzaterdag, 23 juli 2005

Kies beter…

Wat wil die minister Hoogervorst toch? Burgers kunnen nu nagaan in welk ziekenhuis een liesbreuk het goedkoopst kan worden behandeld en welk ziekenhuis er het meeste geld voor vraagt. Keuzevrijheid, noemt de minister het. Sterker: de website met de overzichten van de tarieven heet: kiesbeter. Maar welke keuze is dat? Wie is de belanghebbende bij die vrijheid? En waar slaat dat ‘beter’ op?

Regiozaterdag, 23 juli 2005

’Bitkids’ computeren zich suf

Biddinghuizen - Jurrin Schippers (16) uit Hurdegaryp heeft de energydrink binnen handbereik staan. Hij heeft maar liefst 48 blikjes bij zich om het computerfestijn Campzone in Biddinghuizen door te komen. Want elf dagen computeren in een tent, is niet niks. De krachtdrankjes zijn er dan ook razend populair.

Regiozaterdag, 23 juli 2005


Regiozaterdag, 23 juli 2005


Regiozaterdag, 23 juli 2005

Kraakactie geeft onrust in Koudum

Koudum – Een kraakactie zorgt voor onrust in Koudum. Vier krakers hebben bezit genomen van een leegstaand woonhuis aan de Tjalke van der Walstraat aan de rand van het centrum in Koudum. Nooit eerder werd in het dorp een pand gekraakt.

Regiozaterdag, 23 juli 2005

Winsum herdenkt na 25 jaar zijn treinramp

Winsum – Op 25 juli 1980 g ooide Lou Guikema uit het Groninger Winsum ’s morgens om half acht zijn tank vol benzine om vervolgens naar Leeuwarden te rijden waar hij om half negen zou moeten beginnen bij FBTO-verzekeringen. Het was mistig die ochtend en Guikema hoorde, zoals destijds gewoon was, de trein toeteren bij het naderen van de overweg. Vlak daarna hoorde hij opnieuw een toeter met een ietwat ander geluid. ,,Ik zei nog tegen de garagehouder: dat is vreemd. Meteen daarop volgde een harde, doffe klap. Toen was het even heel erg stil en daarna hoorde je het gegil en gekrijs van gewonden. Zoiets verschrikkelijks heb ik daarna nooit weer gehoord in mijn leven.’’

Sportzaterdag, 23 juli 2005

Optimisme bij Cambuur gegroeid na trainingskamp

Berlikum - Waar Cambuur Leeuwarden staat is op dit moment nog moeilijk aan te geven. De ploeg werkte behalve de openingswedstrijd tegen Valencia in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog geen echte serieuze oefenpot af. Toch overheerst het goede gevoel na een goed verlopen trainingskamp in Bakkeveen. Die werd gisteren afgesloten met een veredelde trainingspartij in en tegen Berlikum.

Weerzaterdag, 23 juli 2005

Morgen zomers

Vandaag is het veelal grijs met soms wat lichte regen. Er waait een matige west tot zuidwestenwind en met 17 graden is het nog steeds koel. Morgen zijn er zonnige perioden en wordt het 21 tot 23 gradenOok vandaag is het grijs. Vanochtend overheersen droge perioden, hoewel er ook dan best eens een licht buitje kan vallen. Lokaal is een glimpje van de zon mogelijk. Vanmiddag dringen opklaringen vanuit het westen op, maar op de grens bevindt zich nog een vervelend gebiedje met dikke bewolking en opnieuw een beetje regen. Dat passeert in de middag, alvorens later vandaag of vanavond de opklaringen binnen schuiven. Met 17 graden blijft het veel te koel en de westenwind is matig, 3 à 4 bft. Er volgt een frisse nacht met een laagste temperatuur van 12 graden. Morgen is het dan gewoon weer zomer! Er is weinig wind, eerst uit het zuidwesten, later draaiend naar het oosten en de zon schijnt uitbundig. Het wordt 21 tot 23 graden. Pas in de avond en nacht volgt er weer verstoring in de vorm van regen en onweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties