Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 juni 2015.

Economiedinsdag, 23 juni 2015

Iedereen mag meedenken over de binnenstad van Dokkum

Dokkum - Over een jaar of drie moet een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld voor het centrum van Dokkum. Als het aan de gemeente ligt, wordt dat plan gedragen door de inwoners. Waar kunnen wel en waar juist géén winkels komen? Hoe moet het parkeerbeleid in de binnenstad worden? En waar mogen auto's wel of niet rijden in het centrum van Dokkum?

Hoofdartikeldinsdag, 23 juni 2015

Niet stelselherziening, maar een aanpassing

Morgen bespreekt de Tweede Kamer de plannen voor wijzigingen in het belastingstelsel. Vorige week was er even gedoe rondom de procedure. Het kabinet heeft brede steun nodig van de oppositie om de plannen er door te krijgen. Om zich ervan te vergewissen dat de kabinetsplannen een kans maken, was er 'geheim overleg' met fractievoorzitters. Iedereen kwam, behalve de SP. Die vond zo'n overleg maar niks: discussiëren doe je in de Kamer en niet in een achterzaaltje van een ministerie.

Regiodinsdag, 23 juni 2015

Fryske Akademy werkt samen met China

Leeuwarden - De Fryske Akademy gaat op het gebied van taalonderzoek en minderheidstalen samenwerken met de Universiteit van Nanjing in China.

Regiodinsdag, 23 juni 2015

Bibliotheek wil toch wel naar Blokhuispoort

Leeuwarden - De bibliotheek in Leeuwarden is na jaren van verzet ineens voorstander van verhuizing van de centrale vestiging, van De Beurs naar de Blokhuispoort, de voormalige gevangenis. Dat schrijft Anne Tiemersma, directeur van Bibliotheken Midden-Fryslân waar de Leeuwarder biebs onder vallen, in een brief die gistermiddag bij gemeenteraad van Leeuwarden is bezorgd, kort voordat die erover ging vergaderen.

Regiodinsdag, 23 juni 2015

Drachtster moet leren leven met compostgeur

Drachten - Bewoners van onder meer Drachten en Opeinde zullen zich moeten neerleggen bij de geur-uitstoot van composteringsbedrijf Orgaworld in Drachten. Het bedrijf overschrijdt bij het verladen van compost ruimschoots de norm, zo blijkt uit onderzoek van SGS Nederland in opdracht van de provinciale milieudienst FUMO. Maar ingrijpen is niet mogelijk: dat kan pas zodra de geuruitstoot meer dan twee keer zo hoog is als toegestaan.

Regiodinsdag, 23 juni 2015

Stichting stopt, maar Roemenië blijft in beeld

Stiens Stichting Hulp Oost-Europa Roemenië moet de opslagruimte in Stiens verlaten. Daarmee komt na 24 jaar een eind aan de hulpverlening aan minderbedeelden in het land. Het was vaste prik voor menig inwoner van Stiens en omgeving: elke maandag konden spullen worden ingeleverd bij de opslagloods aan de Lutskedyk. Vrijwilligers - die vaak zelf ook een tas met spullen meebrachten - stonden daar klaar om de kleding, lakens en andere goederen te sorteren voor transport naar Roemenië, of voor verkoop in de kringloopwinkel, waar klanten elke week even konden sneupen. Ondertussen werd dan een praatje gemaakt. Gisteren gebeurde dat ook, maar was alles anders dan anders. De loods was voor de laatste keer open om spullen in te brengen. Het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor appartementen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties