Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 23 juni 2011.

Cultuurdonderdag, 23 juni 2011

Pioneers of Love breekt door met kwaliteitsmuziek

De meeste festivaldata zijn genoteerd. De Leeuwarder Pioneers of Love staan op de affiches van Metropolis Festival, De Affaire en Freeze Festival. En dat is voor de band een voorproefje op een heel mooi najaar.

Economiedonderdag, 23 juni 2011

De koe bepaalt bij Cowhouse de indeling van de stal

Harkema - ,,We genieten volop van de nominatie voor de Ondernemersprijs van Noordoost Fryslân”, zegt eigenaar Rinse Andringa van stalinrichtingsbedrijf Cowhouse in Harkema. ,,Het is een erkenning voor ons werk.” Het bedrijf, met tien man personeel, kijkt extra scherp naar wat de koe nodig heeft in plaats van de boer. ,,We willen zoveel mogelijk komen bij de natuurlijke situatie van de koe. Hetzelfde niveau zullen we niet bereiken, maar wel benaderen.” Vooral de lengte van de boxen is daarbij van groot belang, denkt Andringa ,,Vaak is die 2,20 tot 2,30 meter. Wij gebruiken drie meter. De dieren hebben dan niet meer de angst dat ze tegen stangen of muren komen wanneer ze gaan liggen. Ze blijven dan ook minder lang staan. Voor de boer heeft dat een bijkomend voordeel: doordat de dieren meer ligruimte hebben en gemakkelijker een andere houding kunnen aannemen, kan het uier beter doorbloeden. Dit verhoogt de levensduur én de melkproductie van de koe.”

Economiedonderdag, 23 juni 2011

Interesse voor overname van Burggraaff in Leeuwarden

Leeuwarden - Een aantal overnamepartijen heeft zich inmiddels gemeld voor het failliete bouw- en timmerbedrijf Burggraaf in Leeuwarden. Dat zegt curator Romana Bremer. De rechtbank in Leeuwarden heeft het faillissement over het bedrijf uitgesproken nadat de directie daar eerder deze week om had gevraagd. 64 werknemers is ontslag aangezegd.

Hoofdartikeldonderdag, 23 juni 2011

Aanpak van wijken kan wel nut hebben

Het specifieke krachtwijkenbeleid van het kabinet-Balkenende IV heeft geen verschil kunnen maken. Tot die conclusie kwam het Sociaal Cultureel Planbureau deze week. De krachtwijken of Vogelaarwijken, naar verantwoordelijk minister Ella Vogelaar (PvdA), was een paradepaardje van het vorige kabinet. Maar het onhandige optreden van Vogelaar, verzet bij de woningcorporaties en de economische crisis zorgden ervoor dat de krachtwijken verzandden. Het huidige kabinet ontmantelde vervolgens het speciale projectministerie en ontkoppelde Volkhuisvesting van Integratie.

Regiodonderdag, 23 juni 2011

Smallingerland zit met kanaal in een ‘catch-22’

Drachten - Zeven van de tien raadsfracties van Smallingerland zeiden gisteren in de commissievergadering al onomwonden dat ze over twee weken vóór heropening van het Polderhoofdkanaal tussen De Veenhoop en Nij Beets zullen stemmen. Zo eensgezind komt de raad zelden over bij zo’n omvangrijk miljoenenproject: meestal houden de fracties hun kruit droog tot de raadsvergadering.

Regiodonderdag, 23 juni 2011

Sportvereniging in Dantumadiel is vooral de klos

Damwâld - Sportverenigingen in Dantumadiel moeten meer betalen voor het gebruik van sporthallen en sportvelden. En de gemeente kiest voor een multifunctionele accommodatie in plaats van een brede school in De Westereen.

Regiodonderdag, 23 juni 2011

Tegen prognose in groeit school

Oosterwolde - Het Stellingwerf College in Oosterwolde blijft tegen de prognoses in groeien. Bij de opening van de nieuwbouw in augustus 2006 kampte de openbare scholengemeenschap direct al met een lokalentekort. Op 1 januari 2010 is het complex met acht lokalen uitgebreid, maar er is nu alweer behoefte aan nieuwe lesruimte. Daarom wil de school opnieuw uitbreiden, nu met zes noodlokalen.

Regiodonderdag, 23 juni 2011

Kun je die kaart ook in de bus zelf opladen?

Leeuwarden ,,Ja, mijn vrouw wil het eigenlijk liever niet. Ze weten alles van je wanneer je zo‘n kaart neemt, zegt ze. Maar ik moet wel, ik reis veel. Kan ik die kaart ook in de bus opladen eigenlijk?”

Geloof & Kerkdonderdag, 23 juni 2011

Hans Maat nieuwe directeur Evangelisch Werkverband

Terschuur/Bilthoven - Hans Maat wordt de nieuwe directeur van het Evangelisch Werkverband (EWV). Maat (42) neemt per 1 september het stokje over van ds. Hans Eschbach.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 juni 2011

Tsjerkepaad: uithangbord voor Friesland

270 kerken. Daarop staat de teller van het aantal kerken dat dit jaar meedoet aan de open kerkenroute Tsjerkepaad. Zaterdag is de opening in de Karmelkerk in Woudsend.

Sportdonderdag, 23 juni 2011

Westra op waarde geklopt in race tegen de klok

Veendam Het gevoel was goed, de benen super. In het hart van de Veenkoloniën zocht Lieuwe Westra, een van de beste Nederlandse tijdrijders van dit moment, gisteren naar erkenning én naar zijn eerste Nederlandse titel tijdrijden. Toen de chronometers hun werk hadden gedaan bleef de wielrenner uit Tijnje echter met een kater achter: vierde.

Sportdonderdag, 23 juni 2011

Friese schaakkampioen nog even in ongewisse

Sneek - De nieuwe Friese schaakkampioen wordt pas volgende week woensdag bekend. De beslissing had eigenlijk gisteravond al moeten vallen tijdens de laatste ronde van het FK in Sneek. De zestienjarige Nick Bijlsma had goede papieren om de jongste Friese kampioen ooit te worden, maar verloor binnen drie kwartier van titelhouder Migchiel de Jong.

Sportdonderdag, 23 juni 2011

Klaske Nauta (15) boekt op thuisschans eerste zege

IJlst - De op één na langste dag van het jaar leverde fierljepster Klaske Nauta gisteravond bij de dames de verste afstand en haar eerste seizoenszege op. Met 14.89 meter beslechtte ze in de finale de boeiende strijd bij de vrouwen in haar voordeel; goed voor de eerste dagtitel op haar thuisschans. ,,Dit had ik echt niet verwacht. Het was rot weer en ik had er eigenlijk niet zo’n zin in”, bekende vijftienjarige Nauta.

Sportdonderdag, 23 juni 2011

Ook Dawson verlengt contract bij Aris

Leeuwarden - Andrew Dawson speelt ook komend seizoen voor Lasaulec Aris. De pointguard, die al twee jaar voor Lasaulec Aris speelt, verlengde zijn contract met een jaar.

Sportdonderdag, 23 juni 2011

Harkemase Boys ook populair op Twitter

Harkema - Harkemase Boys is de eerste Topklasser met meer dan 1000 volgers op Twitter. Christian Nijboer uit Kootstertille is de duizendste supporter die de nieuwtjes over Harkemase Boys volgt via @HarkemaseBoys.

Sportdonderdag, 23 juni 2011

Fierljeppen It Heidenskip gaat naar vrijdag 1 juli

Leeuwarden De afgelaste wedstrijd in de eerste klasse van de ROC Friese Poortcompetitie in It Heidenskip zal op vrijdagavond 1 juli worden ingehaald. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Sportdonderdag, 23 juni 2011

De tweet van de dag: de mogelijke uitbreiding van het Abe Lenstrastadion

@ gerritdeb Zou een boppeslach zijn. Denk aan oude Arsenal stadion. Wat een sfeer, als publiek wil tenminste.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties