Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 23 juni 2010.

Cultuurwoensdag, 23 juni 2010

Joop Mulder wil in 2011 opnieuw festival in New York

Leeuwarden - Joop Mulder, artistiek leider van Oerol, wil volgend jaar weer een cultureel festival neerzetten in New York. Het festival moet een meer Europees karakter krijgen, al blijft de nadruk liggen op Nederland, zei Mulder gisteren. Momenteel wordt onderzocht in hoeverre zo’n festival haalbaar is. ,,Ik hoop in september duidelijkheid te krijgen van het ministerie van buitenlandse zaken en het ministerie van OCW wat voor aandeel Nederland in het festival kan hebben”, aldus Mulder. ,,Negen theaters in New York hebben inmiddels de koppen bij elkaar gestoken om het festival terug te krijgen.”

Cultuurwoensdag, 23 juni 2010

Muziek uit Wâlden in de etalage

Van Elskde Wall, via Ernst Langhout naar de metal van Sadotank en de hiphop van Bavianenvoer. Jongeren, jongerenwerkers en de jongerenraad van de gemeente Dantumadiel lanceren een compilatie-cd met het beste uit hun regio.

Cultuurwoensdag, 23 juni 2010

Tryater zoekt zangers voor locatietheater

Leeuwarden - Tryater is op zoek naar vijftien Friestalige mannen die mee willen zingen in de locatietheaterproductie Down South - Op syk nei thus. Dat heeft een woordvoerster van het theatergezelschap gisteren gemeld. De voorstelling wordt in september zestien keer gespeeld in Techum, het in aanbouw zijnde buurtschap van nieuwbouwproject De Zuidlanden in Leeuwarden.

Economiewoensdag, 23 juni 2010

Beuving nieuwe topman bij Friesland Bank

Leeuwarden - Friesland Bank heeft in Kees Beuving (58) een nieuwe bestuursvoorzitter gevonden. Dat heeft het bankbedrijf vanochtend bekendgemaakt.

Economiewoensdag, 23 juni 2010

Arbeidspositie van vrouw met lage opleiding beter

Den Haag - Tussen 1987 en 2008 is de arbeidsmarktpositie van laagopgeleide vrouwen verbeterd. Dat is niet het geval voor mannen. Het aantal banen voor laaggeschoolden bleef constant maar de afstand met vooral hoogopgeleiden is groter geworden. Dit zijn enkele conclusies uit de publicatie van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCB) Minder werk voor laagopgeleiden?

Economiewoensdag, 23 juni 2010

Boeren zijn voorbeeldig in betalen aan het mkb

Amsterdam - Landbouwers zijn de beste betalers in Nederland volgens mkb’ers. Met name agrariërs in de regio Fryslân lopen voorop wat betreft snelle betalingen. De bouwsector daarentegen betaalt het minst snel. Utrechtse bouwbedrijven spannen de kroon als het gaat om late betalingen, zo blijkt uit onderzoek van softwareontwikkelaar Clearlybusiness in samenwerking met ABN AMRO.

Hoofdartikelwoensdag, 23 juni 2010

Europa: wereldspeler...

Na jaren van gedoe is eindelijk een akkoord gesloten over de oprichting van een Europese diplomatieke dienst. EU-buitenlandchef Catherine Ashton gaat leiding geven aan zo’n zevenduizend ambtenaren die Europa gaan vertegenwoordigen in de 130 niet-Europese landen.

Regiowoensdag, 23 juni 2010

Man ligt vier jaar dood in bed in huis Minnertsga

Minnertsga - Een vijftigjarige man uit Minnertsga heeft vier jaar lang dood in zijn kamer gelegen. In het huis aan de Winsemiusstraat wonen ook twee broers (61 en 67 jaar) en twee zussen (44 en 71 jaar). De overleden man had in het voorjaar van 2006 gezegd met rust gelaten te willen worden en zijn familieleden hebben daar gehoor aan gegeven, aldus de politie.

Regiowoensdag, 23 juni 2010

’t Kan dus toch: één dorpsfeest in Holwerd

Holwerd - Decennia lang was het onbespreekbaar: één dorpsfeest in Holwerd. De christelijke Oranjevereniging had zijn feest en Concordia ook, het waren twee verschillende werelden. En ook al hebben bijna alle Friese dorpen wél één jaarlijks feest, ach, het was nu eenmaal zo in Holwerd. Dit jaar komt daar verandering in.

Regiowoensdag, 23 juni 2010

Toekomst zwembad de Kûpe nog steeds onzeker

Buitenpost - Renovatie of nieuwbouw, sluiting van zwembad de Kûpe in Buitenpost is hoe dan ook geen optie voor directeur Henrica Bergsma. Gisteren presenteerde het college van Achtkarspelen het bestuursprogramma 2010-2014 waarin duidelijk werd dat de toekomst van het zwembad nog altijd onzeker is. Net als alle gemeenten krijgt ook Achtkarspelen de komende jaren minder geld van het rijk. In het ergste geval krijgt de gemeente 2,2 miljoen euro minder te besteden.

Regiowoensdag, 23 juni 2010

‘Billijke lening voor paalrotherstel’

Leeuwarden - De eigenaren van een huis met paalrot in het veenweidegebied kunnen wat de PvdA betreft een laagrentende lening krijgen. De Statenfractie van die partij wil voor funderingsherstel een hypothecaire lening tegen 2 procent rente aanbieden.

Regiowoensdag, 23 juni 2010

Terschellinger herontdekt eiland vanuit de lucht

Terschelling - Het eiland door de jaren heen, gezien vanuit de lucht. Zoals vogels doen. Of eigenlijk zoals Volgers. De huisschilder legde zijn Terschelling vast met een camera aan een vlieger. Van een selectie van de foto’s is een boek gemaakt.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 juni 2010

Kerk belangrijk voor emigrant

IJsselmuiden - De kerk speelde een belangrijke rol in het leven van Nederlandse emigranten die in de naoorlogse jaren naar de Verenigde Staten, Canada of Australië emigreerden. Dat blijkt uit de onderzoek van historicus Enne Koops over de relatie tussen religie en emigratie.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 juni 2010

Pelgrimeren zonder wifi en mobieltje kan blijkbaar ook

De Groninger internetpastor Boele Ytsma loopt in acht dagen het Pionierspad in Flevoland. Allerlei mensen vergezellen hem. Ytsma geeft dagelijks een impressie.

Sportwoensdag, 23 juni 2010

SSS’68 en EBC in reserveklassen

Marsum De voetbalclubs SSS’68 uit Marsum en EBC uit Oosterzee/Bantega komen volgend seizoen met hun eerste elftal in de reserveklassen van het amateurvoetbal uit. Beide clubs hebben te weinig spelers om met een representatief elftal in de vijfde klasse uit te komen.

Sportwoensdag, 23 juni 2010

Volleybalsters TFM/DOK in Dela League

Dwingeloo - De volleybalsters van TFM/DOK doen vanaf komend seizoen mee aan de Dela-League. Het bestuur van de club uit Dwingeloo heeft dit besloten.

Sportwoensdag, 23 juni 2010

Radomski terug naar eigen land

Nijmegen - Voetballer Arek Radomski, oud-speler van sc Heerenveen, keert terug naar Polen. De 32-jarige middenvelder bereikte gisteren een akkoord met Cracovia Krakau. Radomski komt over van NEC, waar hij niet in aanmerking kwam voor contractverlenging.

Sportwoensdag, 23 juni 2010

Waterman op huurbasis naar De Graafschap

Doetinchem - Boy Waterman speelt komend voetbalseizoen bij De Graafschap. De Doetinchemmers huren de doelman voor één jaar van AZ.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties