Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 23 juni 2004.

Agendawoensdag, 23 juni 2004

Klassiek

De uitagenda van 24 – 30 juni 2004

Bijschriftwoensdag, 23 juni 2004

Al het goede komt van boven

‘Al het goede komt van boven, maar bij ons uit de oven’, zette een bakker in Rotterdam ooit op zijn gevel.

Cultuurwoensdag, 23 juni 2004

Jaap Zwart jr. boeiend tot en met laatste noot

De naam Zwart heeft in de orgelwereld een magische uitstraling op heel veel orgelliefhebbers uit het verleden en heden. Dat is allemaal terug te brengen tot de legendarische vader/grootvader van een aanzienlijke muzikale familie: Jan Zwart (1877-1937).

Cultuurwoensdag, 23 juni 2004

Zeven Friezen krijgen beurs Cultuurfonds

Amsterdam – Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft dit jaar 500.000 euro uit aan Cultuurfondsbeurzen. In totaal krijgen 86 jongeren op 2 juli een beurs, onder wie zeven Friezen.

Dossierwoensdag, 23 juni 2004

Het EK is gered


Economiewoensdag, 23 juni 2004

Duurzaamheid als economisch motief

Munnekezijl - ,,Onkruiden zijn de grootste bedreigingen van de biologische boer. Hoe daarmee om te gaan is vooral voor biologische boeren een grote uitdaging”, geeft bedrijfsleider Ad Remijn van de proefboerderij van de akkerbouw in de Kollumerwaard aan.

Expowoensdag, 23 juni 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver‘, t/m 1 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 23 juni 2004

De oranjevlaggetjes…

De oranjevlaggetjes hangen nog in de tuinen en over de straten. De gokkers hebben nog geld over voor de kans dat Nederland vanavond in de race blijft. Dat Nederland wint en Duitsland verliest of gelijk speelt is bepalend of het Nederlands elftal nog langer aan het Europees Kampioenschap meedoet. Ook al is dat het geval, er ligt een smet op het kampioenschap. Dat is de wijze waarop Nederlanders en Nederlandse media de coach van het elftal hebben besmeurd. Dick Advocaat heeft een fout gemaakt toen hij een speler uit het veld haalde, tijdens de wedstrijd tegen de Tsjechen. Direct na de wedstrijd werd hij daarover ‘ondervraagd’ door een NOS-verslaggever. Die maakte duidelijk dat de coach met die wissel zo’n ernstige fout had begaan dat er eigenlijk maar één schuldige is aan het gelijkspel met de Tsjechen. De redelijke tegenwerping dat na de wissel het Nederlands elftal diverse reële scoringskansen had gehad, vond geen genade bij de verslaggever. De toon was gezet voor een onredelijke, beschamende en de onthutsende campagne tegen de coach. In radio- en televisieprogramma’s en in krantenartikelen werd in commentaren en analyses de figuur van de bondscoach ‘afgemaakt’. Toon en inhoud waren niet alleen onfatsoenlijk, maar ook beledigend. Duizenden mensen voor wie voetbal kennelijk de belangrijkste bijzaak van het leven is, mengden zich in de strijd om de coach te beledigen. Ze deden dat op Internetsites en wel op een zodanige wijze dat de rechters handenvol werk zouden hebben als al die beledigingen en smadelijke verwensingen serieus zouden worden genomen.

Regiowoensdag, 23 juni 2004

Zeven architecten voor provinciehuis

Leeuwarden – Zeven architectenbureaus of combinaties van architectenbureaus zijn uitgenodigd een ontwerpvoorstel en offerte te maken voor de nieuwbouw van het provinciehuis in Leeuwarden. De zeven zijn geselecteerd door de selectiecommissie, waarin onder anderen Commissaris van de Koningin Nijpels zitting heeft.

Regiowoensdag, 23 juni 2004

Goudvinder denkt niet aan verkopen

Húns - ,,Ik hie fuort wol troch dat it wat bysűnders wie. Ik ha se mei nei hűs naam, letter ha’k de boargemaster skille en sa is it baltsje oan it rôljen kaam.’’

Regiowoensdag, 23 juni 2004

De Tarissing in Nes op zoek naar leerlingen

Nes (D) – Een commissie gaat proberen meer leerlingen te werven voor cbs De Tarissing. Ze richt zich vooral op ouders uit het grensgebied tussen Nes en omringende dorpen. De Tarissing dreigt na de zomervakantie onder het minimum aantal van 23 leerlingen te vallen. De school wordt in dat geval opgeheven per augustus 2005.

Regiowoensdag, 23 juni 2004

Provincie zet vijf bedrijven op ‘rode lijst’

Leeuwarden - De lijst met ‘gevaarlijke’ bedrijven die extra scherp door de provincie Fryslân in de gaten worden gehouden is langer geworden. Op de lijst staan nu veertien bedrijven. Op 1 september vorig jaar waren het er vijf minder.

Regiowoensdag, 23 juni 2004

Storm bedreigt dorpsfeesten

Leeuwarden – De stormverwachting heeft in Fryslân tot paniek geleid bij organisatoren van diverse evenementen in de open lucht. Feesten worden uitgesteld en voorstellingen afgelast uit angst dat de storm vanavond een ravage aanricht bij podia en feesttenten. Het KNMI waarschuwt voor extreem weer: veel regen en zeer zware windstoten.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 juni 2004

Raad van Kerken komt met brochure over tolerantie

Leeuwarden - Tolerantie is niet hetzelfde als gedogen of onverschillig naast elkaar leven. Die misvatting over verdraagzaamheid ruimt de Raad van Kerken uit de weg in de gisteren verschenen brochure Overtuigd tolerant. Een bijdrage aan de bezinning over tolerantie.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 juni 2004

Kerk met fraaie zeventiende-eeuwse rijkdom

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag tien open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week: de Grutte Tsjerke van Ternaard.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 juni 2004

Laatste dienst in kapel van ‘Bonnehos’

Leeuwarden – Na bijna zeventig jaar wordt zondag de laatste dienst gehouden in de kapel van het voormalige Bonifatius Hospitaal (‘Bonnehos’). De kerk gaat dicht vanwege de sluiting van de ziekenhuislocatie MCL-noord.

Sportwoensdag, 23 juni 2004

Promotie eerste team poolcentrum Allin

Enschede – Het eerste team van poolcentrum Allin in Leeuwarden is maandagavond gepromoveerd naar de eerste divisie. In een tweekamp met Enschede 1 waren de Leeuwarders twee keer te sterk.

Sportwoensdag, 23 juni 2004

Faber wint Sint Niekster trimloop

Sint Nicolaasga - De Sint Niekster trimloop, die voor de 14de keer werd gehouden, trok dinsdagavond 150 deelnemers. Hoofdnummer was de loop over 10 Engelse Mijlen waar Willem Faber zijn favorietenrol meer dan waar maakte.

Sportwoensdag, 23 juni 2004

Cambuur Leeuwarden presenteert nieuwe tenues en sponsors

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft woensdagochtend de nieuwe tenues voor het komende seizoen gepresenteerd. Speler Dominique van Dijk toonde trots het shirt waarop twee nieuwe sponsors prijken, namelijk NGC (rug) en Expeditie Leeuwarden (broek).

Sportwoensdag, 23 juni 2004

Kaatsen op kunstgras: geslaagd experiment

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden deed het al een heel seizoen en gisteravond mocht ook een keur van kaatsers kennismaken met het spelen op kunstgras. ,,It is in eksperimint. Yn dy sin tink ik dat it slagge is’’, zegt Theunis Piersma voorzitter van de KNKB. Zonder een waardeoordeel te geven overigens. Dat is niet voorbehouden aan de man die in driedelig kostuum het groene tapijt betreedt.

Weerwoensdag, 23 juni 2004

Storm

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en gaan er enkele pittige buien vallen. Daarbij is er kans op onweer, zeer zware windstoten en zelfs hagel. Het wordt 20 graden en de zuidwestenwind neemt in het Waddengebied toe tot stormkracht 9.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties