Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 23 juni 2003.

Bijschriftmaandag, 23 juni 2003

Rust

Het Beloofde land is het land van de rust. Dat betekent niet dat het een land is waar niks gedaan hoeft te worden.

Cultuurmaandag, 23 juni 2003

Zeemansliederen van Grainger in de haven

Naast Oerol en openluchtspelen hadden we in Fryslân het afgelopen weekend een ander openluchtevenement, de muziekvoorstelling The Drunken Sailor in het haventje van Laaksum.

Cultuurmaandag, 23 juni 2003

Humor van hongerend Afrika op Oerol

Ooit leken ze geen andere toekomst te hebben dan armoede en misdaad. De jongeren uit Soweto die op Oerol de voorstelling Mupaku speelden. Samen met Tom Roos, die in de jaren negentig de zang- en dansgroep Thesele oprichtte, maken de Afrikanen nu swingende theatervoorstellingen met een verhaal.

Cultuurmaandag, 23 juni 2003

Indringend spel over aids-problematiek

Een betere locatie had de Rotterdamse jeugdtheatergroep Het Waterhuis zich niet kunnen wensen tijdens Oerol. De duinen van Oosterend als decor met de wind en het ruisen van de zee op de achtergrond.

Cultuurmaandag, 23 juni 2003

Wâldrock schreeuwt voor Iron Maiden

Burgum – De koeien zullen nog wel een tijdje zure melk geven, maar Burgum en omstreken kan weer rustig slapen: Wâldrock zit er weer op. Ruim 12.000 liefhebbers uit binnen- en buitenland beleefden zaterdag een ijzersterke editie van het metalfestival.

Cultuurmaandag, 23 juni 2003

Baukje Wytsma geselecteerd voor IBBY Honour List

Leeuwarden – De Friese schrijfster Baukje Wytsma is een van de schrijvers die voor Nederland zijn voorgedragen voor een plaats op de Honour List van IBBY. Dat heeft secretaris Toin Duijx van IBBY Nederland gemeld.

Cultuurmaandag, 23 juni 2003

Koninklijke onderscheiding voor Jos Thie

Drachten – Jos Thie, vertrekkend artistiek leider bij Tryater, heeft zondag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Na een klinkende laatste voorstelling van Kening Lear werd hij tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hoofdartikelmaandag, 23 juni 2003

Militairen ….

Hoe was het ook al weer? Nederland heeft een leger dat gaat vechten als ons land wordt aangevallen. Sinds de val van de Muur is er geen bedreiging meer - denken we - en daarom kan er flink op Defensie worden bezuinigd en kan het leger worden omgevormd tot een organisatie voor peace keeping , het handhaven van de vrede bij brandhaarden in de wereld. Zo ongeveer was de redenering in ons land.

Regiomaandag, 23 juni 2003

‘Oude touwslager’ trakteert stad op feestje

Sneek - Een touwtrekwedstrijd voor sterke mannen, optredens van shantykoren, boomstammen werpen door Wout Zijlstra, een springkussen voor kinderen, bungeeroeien, een kampioenschap palingroken, een braderie en nog veel meer festiviteiten vonden zaterdag plaats rondom de beroemde Waterpoort van Sneek ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de Lankhorst Euronete Group.

Regiomaandag, 23 juni 2003

Fiatfans picknicken met de ‘rugzak’

Harlingen - Een kleurrijke slinger van kleine ronde autootjes versierde het afgelopen weekeinde het landschap in het noordwesten van Fryslân. De eigenaren van ongeveer negentig Fiatjes 500 - ook bekend onder troetelnaampjes als ‘rugzak’ of ‘ons bolletje’ – hielden een reünie en reden van Harlingen naar de picknickweide bij Uniastate in Bears.

Regiomaandag, 23 juni 2003

‘Bonifatius stimuleert Europese gedachte’

Dokkum - ,,Hij was de eerste Europeaan’’, juicht de Brit Giles Chichester. ,,Hij ging verder dan lokaal niveau’’, voegt de Duitser Thomas Mann aan.

Regiomaandag, 23 juni 2003

Bonifatiussteden willen geld

Dokkum – De Bonifatiussteden Dokkum, Crediton (Engeland) en Fulda (Duitsland) gaan in augustus een gezamenlijke subsidieaanvraag doen voor Europese steun voor de grootschalige viering van het Bonifatiusjaar. Het is volgend jaar precies 1250 jaar geleden dat Bonifatius bij Dokkum werd vermoord.

Regiomaandag, 23 juni 2003

Hulp voor jonge getuigen ‘thuisgeweld’

Leeuwarden - De stichting Blijf van m’n Lijf gaat kinderen helpen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld. Een cursus moet voorkomen dat de kinderen op latere leeftijd last krijgen van gedragsproblemen.

Geloof & Kerkmaandag, 23 juni 2003

Moderne bijbelwetenschap veranderde het geloof

In een drieluik schetst ds Ype Schaaf waarom volgens hem de kerken leger worden. Deel 2.

Geloof & Kerkmaandag, 23 juni 2003

‘Nederland gaat ons zegenen’

Dalfsen - Zevenhonderd christenen uit maar liefst 143 verschillende landen verzamelen zich op 4 juli in Dalfsen voor de zevendaagse algemene ledenvergadering van de International Fellowship of Evangelical Students (IFES). Mede-organisator Walter de Vries: ,,Ze komen niet om Nederland te gebruiken, maar om zich door Nederland te laten zegenen.’’

Sportmaandag, 23 juni 2003

Noord start in Regions Cup met een gelijkspel

Wangen – Noord is zondag het toernooi om de Regions Cup, het Europees voetbalkampioenschap voor amateurselecties, in Duitsland gestart met een gelijkspel tegen Geyazan uit Azerbeidzjan.

Sportmaandag, 23 juni 2003

Ruiters zien concours hippique Gorredijk als aanloop

Gorredijk - Dennis van Tilburg was zaterdag de man in vorm tijdens het concours hippique van Gorredijk.

Sportmaandag, 23 juni 2003

Inge Dekker weg bij Drachtster DZ&PC

Drachten – Inge Dekker vertrekt bij het Drachtster DZ&PC en komt met ingang van volgend seizoen in actie voor Topzwemmen West Nederland (TWN) in Dordrecht/Spijkenisse.

Sportmaandag, 23 juni 2003

Oppewal in Rottevalle bevrijd van frustraties

Rottevalle - Met een ultieme demarrage op tien ronden van het einde besliste Taeke Oppewal uit Heerenveen zaterdag de negende Ronde van Rottevalle.

Sportmaandag, 23 juni 2003

Dubbelslag wielrenner Eelke van der Wal

Kerkdriel – Eelke van der Wal uit Holwerd won afgelopen weekeinde twee wedstrijden in de competitie voor beloften.

Sportmaandag, 23 juni 2003

Kirsten Balk op FK tennis in voetsporen van moeder Erna

Leeuwarden - ,,Dit is de mooiste”, zei een glunderende Joost Willekes nadat hij zondag voor de derde maal op rij de Friese tennistitel in de wacht had gesleept. ,,Dit ontbrak nog”, zei een glimmende Kirsten Balk, die bij de vrouwen voor het eerst dat genoegen smaakte.

Weermaandag, 23 juni 2003

Fris en zonnig

Vannacht blijft het droog met opklaringen en minimumtemperaturen rond 13 graden en een zwakke tot matige westenwind. Morgen is het fris en zonnig met temperaturen die liggen rond 19 ŕ 20 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties