Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 23 mei 2013.

Cultuurdonderdag, 23 mei 2013

Voortaan drie publieksprijzen voor christelijke boeken

Harderwijk | De Publieksprijs Christelijk Boek wordt vanaf 2014 uitgereikt in drie categorieën: fictie, non-fictie en vertaalde fictie. Dat heeft een woordvoerder van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB) gemeld. De BCB organiseert de prijsuitreiking jaarlijks samen met het Nederlands Dagblad en EO-Visie.

Cultuurdonderdag, 23 mei 2013

Introductielessen zang op basisscholen

Sneek | Docenten van de Martini Koorschool in Sneek geven deze maand introductielessen zang op basisscholen. De lessen, waarbij kinderen stemoefeningen krijgen, leren noten lezen en twee liedjes instuderen, moet basisschoolleerlingen enthousiast maken voor de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) van de koorschool.

Cultuurdonderdag, 23 mei 2013

Weer tournee VS voor Friese folkgroep Kapriol’!

Leeuwarden | De Friese folkgroep Kapriol’! gaat voor de tweede keer op tournee naar de Verenigde Staten. De groep, die bestaat uit Marita Kruijswijk en Marian Nesse (uit Haulerwijk), Rutger Dijkstra (Drachten) en Ad Bos (Heerenveen), vertrekt op 6 juni.

Cultuurdonderdag, 23 mei 2013

Schenking voor Groninger Museum

Groningen | Henk van Os heeft meer dan dertig kunstwerken geschonken aan het Groninger Museum. De werken komen uit de privécollectie van de voormalige directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerster van het museum gisteren bekendgemaakt.

Hoofdartikeldonderdag, 23 mei 2013

De grote drama’s van de vechtscheidingen

Het familiedrama waarbij de broertjes Ruben en Julian werden omgebracht heeft de Nederlandse samenleving dagenlang in de ban gehouden. Hoewel gedegen onderzoek de precieze achtergronden nog moet vaststellen, lijkt het erop dat de ouders van de broertjes met elkaar overhoop lagen in een zogenaamde vechtscheiding.

Regiodonderdag, 23 mei 2013

Alle neuzen één kant op in centrum Dokkum

Dokkum heeft sinds kort een binnenstadsmanager in de persoon van Olaf Busch. Maar wat doet een binnenstadsmanager precies? En waarom is dat nodig in Dokkum?

Regiodonderdag, 23 mei 2013

Raad Skarsterlân steekt hand in eigen boezem

Joure | De gemeenteraad van Skarsterlân geeft toe dat de gemeente zich heeft vertild aan de aanbesteding van de brede school in Joure. De gemeente had zich beter moeten laten voorlichten over de gekozen aanbestedingsmethode.

Regiodonderdag, 23 mei 2013

Ambtenaren Wommels vrezen herindeling

Wommels | Op het gemeentehuis in Wommels neemt de onzekerheid onder het personeel over de toekomst toe. Uit een enquête van de ondernemingsvereniging (or) kwam naar voren dat 58 procent van de ambtenaren van de gemeente Littenseradiel bezorgd is over de toekomst, zo maakt or-voorzitter Johan Willem de Groot gisteravond duidelijk tijdens het Rûntepetear van de gemeenteraad.

Regiodonderdag, 23 mei 2013

IJsstadion kan niet zonder staatssteun

De ijsstadions in Zoetermeer en Almere zouden zonder overheidsgeld gebouwd en geëxploiteerd kunnen worden. Dat kan niet, denken ze in Fryslân.

Sportdonderdag, 23 mei 2013

Postma zeilt op medaillekoers in races Medemblik

Medemblik | Pieter Jan Postma heeft zich op de tweede dag van de Delta Lloyd Regatta bij Medemblik gemeld in de top van het klassement in de olympische Finnklasse. De ervaren zeiler uit Terkaple won twee races en eindigde in zijn slotrace gisteren als negende nadat hij was omgeslagen.

Sportdonderdag, 23 mei 2013

Rienk Nauta zet punt achter loopbaan door blessure

Uitwellingerga | De Friese schaatser Rienk Nauta heeft zijn carrière noodgedwongen beëindigd. De rijder uit Uitwellingerga kwam afgelopen winter uit voor Corendon, maar kon daar niet op een langer verblijf rekenen. Dat is echter niet de reden voor het vroege vertrek van de 25-jarige student Bedrijfseconomie uit de sportwereld. Een blessure gooide roet in het eten.

Sportdonderdag, 23 mei 2013

Bakker en Droste twee jaar langer bij Cambuur

Leeuwarden | Middenvelder Erik Bakker en rechtsback Wout Droste hebben hun aflopende contract bij Cambuur met twee jaar verlengd. Ze speelden de afgelopen twee jaar ook al in het geel blauwe tenue van de naar de eredivisie gepromoveerde club. Vooral de contractverlening van Bakker is opvallend. De man die de openingstreffer maakte in het kampioensduel met Excelsior weigerde aanvankelijk op een nieuwe - verlaagde - aanbieding van de Leeuwarders in te gaan.

Sportdonderdag, 23 mei 2013

Schaatscentrum Almere biedt kansen Friese sport

Fryslân is een schaatsmekka, Heerenveen zonder topwedstrijden bestaat niet en Thialf is een onvervangbaar begrip: de teneur binnen de Friese schaatswereld is duidelijk. Niemand ziet het Heerenveense ijspaleis graag verdwijnen als centrum van de schaatssport. De Lemster rijder Bram Smallenbroek spreekt voor zijn collega’s: ,,Almere kan de nostalgie van Thialf niet dragen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties