Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 23 april 2015.

Economiedonderdag, 23 april 2015

Betonfabrikant kan productie na de crisis weer opvoeren

Eastermar - Nu de crisis in de woningmarkt voorzichtig wegebt, ook in het Noorden, breken voor VBI Schuilenburg betere tijden aan. In de laatste maanden van vorig jaar werd nog geen 60 procent van de productiecapaciteit benut. Nu ligt dat rond de 85 procent. Voor de 85 mensen in vaste dienst was er eind 2014 net voldoende werk. ,,We hebben het dus enige tijd moeten doen zonder de inhuur van flexibele arbeidskrachten", zegt Jos van Steijn. Hij is manager van de productielocatie van VBI in Eastermar en verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Hoofdartikeldonderdag, 23 april 2015

Politiseren Wetterskip slechte ontwikkeling

Nederland is beroemd in de wereld door het werk van de waterschappen. Ons delta-land heeft een eeuwenlange traditie van bijvoorbeeld inpolderen, bescherming, waterzuivering en peilbeheer. Mede dankzij het beleid van waterschappen houden we de voeten droog. Voor Fryslân geldt daarenboven dat het waterbeheer bestuurlijk goed op orde is: één organisatie voor de hele provincie.

Regiodonderdag, 23 april 2015

Ontspannen generaal grapt met mbo-studenten Friese Poort

Leeuwarden - De entree van de CDS (commandant der strijdkrachten) maakte ongetwijfeld indruk op de studenten. Tom Middendorp werd vanuit Den Haag met een Cougar-helikopter ingevlogen. ROC Friese Poort was de laatste van zeven mbo-scholen waar de generaal een bezoek bracht. Nadat Middendorp enkele lessen had bijgewoond beantwoordde hij ontspannen en in informele sfeer de vragen van de militairen in spe. Bij binnenkomst werd hij begroet met enthousiast geklap en goedkeurend gefluit. ,,Zulk gefluit heb ik nog nooit gehad, dat zal ik vertellen aan mijn vrouw", grapte hij.

Regiodonderdag, 23 april 2015

Patstelling over toekomst Nationaal Vlechtmuseum

Noordwolde - De gemeente Weststellingwerf en het bestuur van het Nationaal Vlechtmuseum worden het maar niet eens over de toekomst van het museum in Noordwolde. De gemeente wil dat het museum in het Vlechtwerk meer gaat samenwerken met de bibliotheek en de Wereldwinkel, die in hetzelfde gebouw zitten maar elk een eigen ingang hebben. Daartoe zou er een gezamenlijke entree moeten komen en een gemeenschappelijke ruimte.

Regiodonderdag, 23 april 2015

Niveau Fries beter te meten

Drachten - Scholen kunnen voortaan beter inschatten op welk niveau hun leerlingen precies zitten met Fries. Dat is volgens projectcoördinator Wim de Boer het effect van het nieuwe Referinsjeramt Frysk, dat gisteren is gepresenteerd op een onderwijscongres in Drachten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties