Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 23 maart 2016.

Cultuurwoensdag, 23 maart 2016

Pier21 brengt Friestalige versie toneelstuk 'Doek!’

Leeuwarden - Stichting Pier21 komt dit najaar met een Friestalige versie van Doek!, de succesvolle toneelvoorstelling van scenarioschrijfster Maria Goos. Tamara Schoppert en Hilbert Dijkstra spelen in deze komedie de twee acteurs, Lies en Richard, die na 25 jaar opnieuw het toneelstuk repeteren waar ze vroeger triomfen mee hebben gevierd. Ze zijn elkaars grote liefde, maar kunnen niet met elkaar leven.

Economiewoensdag, 23 maart 2016

Verruiming van bocht in Van Harinxmakanaal

Leeuwarden - Voor negen miljoen euro wil de provincie Fryslân de bocht in het Van Harinxmakanaal in het centrum van Franeker groter maken. Over een lengte van tweehonderd meter moet de huidige oever tot zo’n tien meter diep worden afgegraven. Een deel van de weg te halen oever wordt nu benut door het bedrijf Levo, dat daar een productielijn voor sauzen heeft staan. Die productielijn moet worden verplaatst naar een ander deel van het terrein van de fabriek. De provincie zal voor de operatie grond moeten aankopen. Voor de voorbereiding is zo’n twee jaar tijd nodig, het afgraven van de oever zal pas na het einde van 2018 klaar zijn.

Hoofdartikelwoensdag, 23 maart 2016

Na de aanslagen: kies voor langere termijn

En weer slaan terroristen toe. Nu in Brussel, op twee locaties. Beide zijn met zorg uitgekozen: het vliegveld en een metrostation. De eerste plek is waarschijnlijk uitgekozen omdat de terroristen wilden laten zien dat het veiligheidssysteem op het vliegveld lek is. De aanslag is een dolkstoot voor de autoriteiten: de vertrekhal van het vliegveld is niet zodanig beveiligd dat passagiers er zich veilig kunnen voelen. De reputatie van België in internationaal perspectief is ernstig aangetast.

Regiowoensdag, 23 maart 2016

Isoleren alle huurhuizen voor 2020 valt tegen

Leeuwarden - In het kader van het energieakkoord moeten huurwoningen in 2020 minstens energielabel B hebben. Bij de door de overheid ingestelde energielabels verbruikt een huis met label A zeer weinig energie en stookt een bewoner van de laagste categorie, label G, bij wijze van spreken voor de vogeltjes.

Regiowoensdag, 23 maart 2016

Project aanleg breedband is mislukt

Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat een nieuwe manier bedenken om overal in de provincie glasvezel aan te laten leggen. De manier waarop het nu gebeurt, via corporaties en dorpsinitiatieven met steun van de provincie, werkt niet, erkent gedeputeerde Sietske Poepjes.

Regiowoensdag, 23 maart 2016

Onzekere momenten voor Friezen in Brussel

Brussel - Sicco Wittermans uit Achlum was gisterochtend in Brussel in de tram onderweg naar zijn werk, toen hij een melding kreeg op zijn telefoon van de aanslagen op het vliegveld. ,,Mijn buurman in de tram zat stiekem mee te kijken op mijn telefoon. Toen hij het had gelezen keek hij mij aan: wat is hier aan de hand?"

Geloof & Kerkwoensdag, 23 maart 2016

Jan Hendriks, ambassadeur van gastvrije kerk

Ooit bezocht Jan Hendriks (Groningen, 5 juni 1933) een kerk op een Waddeneiland. Op zondag wilde hij naar de kerk. Maar het viel niet mee er een te vinden. Na veel gezoek kwam hij bij een kerkgebouw en vond een bordje op een raam van het bijgebouw met daarop de woorden 'Aanvang dienst 10.00 uur’. Daaronder was gekrabbeld 'met H.A.’

Sportwoensdag, 23 maart 2016

Kinderen helpen Slagter op weg naar top


Sportwoensdag, 23 maart 2016

Belgische finale Flyers wordt nooit meer kers op taart

Door Daan Rieken

Sportwoensdag, 23 maart 2016

Nieuwe jeugdtak Cambuur nog geen 'superopleiding’

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties