Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 december 2011.

Cultuurvrijdag, 23 december 2011

Vijf jongeren in race voor Philips Designprijs 2011

Leeuwarden | Vijf jongeren zijn genomineerd voor de Philips Jongeren Design prijs 2011. Deze designprijs, een initiatief van Keunstwurk, is bedoeld voor jong vormgevingstalent uit Fryslân. Het gaat om Ischa Postma met de Easy towel, Annigje van der Veen met Sműk, Yvet Paulusma met haar Harenvanger, Roy Kok met zijn Kruidenbuiltje en Christien Helmers met Wake me Wake me. De winnaar wordt 20 januari bekendgemaakt. Voor de wedstrijd werden 42 ontwerpen ingestuurd.

Cultuurvrijdag, 23 december 2011

Friese musea trekken in 2011 totaal 875.000 bezoekers

Leeuwarden | De musea in Fryslân hebben in 2011 gezamenlijk 875.000 bezoekers ontvangen. Dat zijn er vijftienduizend minder dan in het recordjaar 2010 toen er 890.000 mensen naar een Fries museum gingen. Dat heeft de Museumfederatie Fryslân gisteren gemeld. Toch zijn de musea tevreden, aldus de federatie. Veel mensen namen deel aan museumactiviteiten en er kwamen weer veel schoolklassen over de vloer.

Cultuurvrijdag, 23 december 2011

Iepenloftspul over skűtsjesilen aan Snitser Mar over skűtsjesilen

Sneek | In Sneek wordt gewerkt aan een iepenloftspul over het skűtsjesilen. Het stuk zal in 2013 te zien zijn aan de Snitser Mar met meerdere skűtsjes als decor. Dat heeft Stichting de Sneker Pan bekendgemaakt, die het iepenloftspul samen met Teater Snits organiseert.

Economievrijdag, 23 december 2011

Forse groei van aantal gebruikers van tablets

Amstelveen | Het aantal mensen met een iPad of een andere tabletcomputer is gestegen tot 1,7 miljoen, gelijk aan 14 procent van de internettende bevolking. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK. In juni hadden 725.000 mensen een tablet. In de tweede helft van het jaar zijn er bijna een miljoen gebruikers bijgekomen. Nog eens 1,7 miljoen Nederlanders waren in de afgelopen maand van plan binnen afzienbare tijd een tablet aan te schaffen.

Hoofdartikelvrijdag, 23 december 2011

De markt leidt tot stijgende zorgkosten

De kosten van de gezondheidszorg stijgen jaarlijks met vele procenten. De toenemende vergrijzing en het feit dat we steeds ouder worden spelen hierbij een rol. Maar dat is niet de enige achtergrond. Zorginstellingen als ziekenhuizen zijn op zoek naar meer omzet. En meer omzet voor deze instellingen betekent stijgende kosten. Een van de kenmerken van deze ontwikkeling is het ontstaan van steeds meer hippe poli’s bij ziekenhuizen waar zorg wordt verleend die heel goed ook door de veel goedkopere huisarts kan worden gedaan.

Regiovrijdag, 23 december 2011

Rotte kies in Dokkum niet opgeknapt

Dokkum | Woningcorporatie WoonFriesland hoeft de Anjelierstraat in Dokkum niet meer op te knappen. Dat heeft de gemeente Dongeradeel in nieuwe afspraken met de corporatie vastgelegd. Er zou een nieuw appartementencomplex in de verpauperde straat komen, maar dit is voor WoonFriesland financieel niet haalbaar. De gemeenteraad is teleurgesteld.

Regiovrijdag, 23 december 2011

Verzet gestaakt tegen clustering van windmolens

Leeuwarden | Het Platform Duurzaam Fryslân (PDF) kiest eieren voor zijn geld en gaat in zee met de provincie Fryslân om zijn doelstellingen proberen te verwezenlijken. De twee hebben een intentieverklaring getekend, waarin ze aangeven samen de sanering van het Friese windmolenbestand op te pakken.

Regiovrijdag, 23 december 2011

Gastdirigent Jaap van Zweden geeft Fries Jeugd Orkest vleugels

Na afloop van het anderhalf uur lange benefietconcert voor kinderen met autisme zijn Daphne Caffa (19) uit Bontebok en Julia Kortenhorst (18) uit Joure verrukt over het optreden onder leiding van de wereldberoemde dirigent. ,,Ik was verbaasd hoe gemotiveerd iedereen was”, reageert Julia. ,,De concentratie was enorm”, vult Daphne aan.

Regiovrijdag, 23 december 2011

Harddrugs is wel degelijk een probleem in Noordoost-Fryslân

Harddrugs geen issue in Noordoost-Fryslân? De politie in de regio weet wel beter. In de laatste maanden werden twaalf mensen opgepakt voor het in bezit hebben en verhandelen ervan.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 december 2011

Radiomarathon RTV Noordoost Friesland

De Westereen | RTV Noordoost Friesland houdt tot met tweede kerstdag een marathonuitzending met alleen geestelijke programma’s. De marathon is gisteravond begonnen. Van acht uur ’s morgens tot twaalf uur ’s nachts klinken er registraties van kerkdiensten, worden christelijke verzoekplaten gedraaid en zijn er meditaties te horen met gasten uit kerkelijke gemeenschappen. De marathon, verzorgd door zo’n vijftien vrijwilligers, is live vanuit de studie van de Streekomroep in De Westereen. De uitzending duurt tot maandag 26 december 17.00 uur.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 december 2011

Heimwee naar Europees christendom

Eugenio Corti wordt bejubeld als een nieuwe ster aan de literaire hemel. Zijn roman Het rode paard is een boekwerk van bijna 1400 bladzijden, waarin gehoopt wordt op een sterk Europees christendom.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 december 2011

Kerkje in supermarkt Nij Beets trekt de aandacht

Nij Beets | Geen kerstboom of kerstman in de Spar in Nij Beets, maar een kerk. Het godshuis van anderhalve meter hoog trekt de aandacht van klanten. ,,Veel mensen blijven wel even staan”, vertelt eigenaar Eize Tolsma.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 december 2011

Kerstwandeling samenbindend in Frieschepalen

Frieschepalen | De voortgezette Gereformeerde Kerk (vGKN) en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKV) in Frieschepalen houden zaterdag een kerstwandeling voor heel het dorp. Langs de tocht van 1,5 kilometer wordt met drama en zang op verschillende plaatsen het kerstevangelie uitgebeeld. Een kleine tachtig vrijwilligers zijn betrokken bij de wandeling.

Sportvrijdag, 23 december 2011

Twee keer Heerenveen versus Sneek in beker

Heerenveen | Op het districtsbureau van district Noord is gisteren opnieuw geloot voor de derde bekerronde. Een eerdere loting werd ongeldig verklaard omdat die niet openbaar was. De loting bracht onder twee keer een duel Heerenveen versus Sneek.

Sportvrijdag, 23 december 2011

Jans niet ontevreden met Vitesse in kwartfinales


Sportvrijdag, 23 december 2011

Teruggebracht naar zeven vragen: het sportjaar 2011

Wie scoorde voor Harkemase Boys in de Friese bekerderby tegen sc Heerenveen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties