Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 februari 2018.

Cultuurvrijdag, 23 februari 2018

Friese talenten in ‘Beauty en het beest’

Drachten - Tien Friese kinderen spelen morgen in De Lawei in Drachten naast professionals mee in het muzikale theaterstuk Beauty en het beest . Ook in De Harmonie in Leeuwarden stralen in maart tien lokale jeugdspelers in de familievoorstelling.

Hoofdartikelvrijdag, 23 februari 2018

Cyberaanvallen: vooral strijden tegen naďviteit

Van verschillende kanten is het voorspeld: vijandelijkheden tussen staten zullen zich straks vooral afspelen in de virtuele wereld, in cyberspace met behulp van het internet of things. Dat zijn de slimme producten die we zo langzamerhand allemaal in huis hebben staan: van ijskast tot stofzuiger, van verwarmingsketel tot televisie. Gemakkelijk te kraken en te gebruiken door kwaadwillenden, mede omdat we niet goed doorhebben hoe gevoelig deze alledaagse gebruiksvoorwerpen zijn voor een virtuele inbraak door hackers. En die zijn er bij tienduizenden. Niet alleen solistisch opererende mensen, maar ook inbrekers en verstoorders in dienst van een staat. Er wordt bijvoorbeeld geschat dat een land als Noord-Korea op de loonlijst van de geheime diensten alleen al zesduizend hackers heeft te staan.

Regiovrijdag, 23 februari 2018

Blokhuispoort-brief roept vooral vragen op

Leeuwarden De brief waarin wethouder Henk Deinum gisteren uitleg gaf over de situatie met de Blokhuispoort, roept bij raadsleden vooral veel nieuwe vragen op. ,,Ook dit keer strookt de informatie van de wethouder niet met de feiten zoals hij ze eerder heeft gepresenteerd in een vertrouwelijke bijeenkomst”, zegt Lijst058-raadslid Otto van der Galiën. Andere raadsleden vallen hem bij.

Regiovrijdag, 23 februari 2018

Rapport: geen 1000 extra banen in Leeuwarden

Leeuwarden De gemeente Leeuwarden lijkt de doelstelling niet te hebben gehaald om duizend nieuwe banen te creëren. Dat concludeert de Rekenkamer Leeuwarden in een onderzoek naar het Aanvalsplan Werk. De rekenkamer gaat hiermee in tegen uitspraken van PvdA-wethouder Henk Deinum, die in de aanloop naar de verkiezingen in november nog zei dat zelfs meer dan duizend nieuwe banen waren gerealiseerd. De wethouder heeft toen ten onrechte resultaten meegeteld van de periode voordat het plan in werking is getreden, aldus de rekenkamer.

Regiovrijdag, 23 februari 2018

Slachtofferhulp wordt niet altijd snel genoeg ingeschakeld

Leeuwarden Veiligheidsregio Fryslân wil inwoners bij grote incidenten ter plekke sneller informeren en zorgen dat slachtofferhulp eerder wordt ingeschakeld. Dat zijn enkele uitkomsten van belevingsonderzoeken die de organisatie heeft uitgevoerd.

Sportvrijdag, 23 februari 2018

De scorende varkensboer van Oldeholtpade

De telefoon gaat. Wilco Elshof (25) zet zijn kop koffie op tafel en grijpt naar zijn broekzak. ,,Mag ik hem even opnemen”, klinkt het vragend. Vanzelfsprekend. ,,Met Wilco”, klinkt het door de keuken van zijn woning in Nijeholtpade. Een mannelijke stem klinkt aan de andere kant. Het is duidelijk een trainer van een voetbalclub die zich voorstelt, maar wie het is en namens welke club hij belt wil Elshof niet zeggen. ,,Er wordt wel eens gebeld”, klinkt het met een lach.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties