Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 23 februari 2017.

Cultuurdonderdag, 23 februari 2017

Speciale dag voor ondergewaardeerde bugel

Zonder viool geen symfonieorkest en zonder bugel geen fanfare. Toch is de bugel een ondergewaardeerd instrument. Daarom is er zaterdag een speciale Dag van de bugel.

Economiedonderdag, 23 februari 2017

Anarchie heerst rond ammoniak in Nederland

Den Haag - ,,Er heerst in onze samenleving een ammoniak-anarchie." Jan Kees Vogelaar, voorzitter van het Mesdag Zuivelfonds, oordeelde gisteren hard over de onderzoeken naar de uitstoot van ammoniak in Nederland.

Hoofdartikeldonderdag, 23 februari 2017

Grond als bezit, maar van wie is de aarde?

De stop-regeling voor boeren (premie voor het verminderen van het aantal koeien) is een 'succes'. Een kleine vijfhonderd boeren hebben te kennen gegeven met hun bedrijf te willen stoppen. In de aanvragen gaat het om het exporteren of doden van zo'n veertigduizend koeien. De grote belangstelling zorgde ervoor dat de regeling na een dag al werd ingetrokken. Een deel van de boeren die een aanvraag indienden is uitgeloot. Het ministerie overlegt met de organisaties over de voorwaarden waaronder de uitgelote boeren bij de volgende ronde kunnen meedoen.

Regiodonderdag, 23 februari 2017

Hulp voor kind op azc dichterbij

Drachten - Smallingerland doet mee aan een proef met jeugdhulp op het asielzoekerscentrum (azc) in Drachten om hulp dichterbij de asielkinderen te organiseren. Doel van de proef is ook om eerder hulp en ondersteuning te bieden, zodat minder vaak een beroep hoeft te worden gedaan op zwaardere en dure gespecialiseerde hulp.

Regiodonderdag, 23 februari 2017

Harlinger jeugd zorgt ervoor dat het aquaduct gaat drijven

Harlingen - ,,Plons!" Tom Siemonsma (12) uit Harlingen leegt zijn derde emmer water in de bouwkuip waarin het nieuwe aquaduct ligt. ,,Het is de bedoeling dat het aquaduct straks gaat drijven zodat het op zijn plek kan worden gebracht."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties