Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 februari 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 23 februari 2016

Geen Brits alleenrecht op eigenheid in EU

De Britse premier Cameron is er in geslaagd een nog grotere uitzonderingspositie voor Groot-BrittanniŽ binnen de Europese Unie te bedingen. Als het Britse volk zich in een referendum uitspreekt voor het akkoord dat Cameron vrijdag sloot met de andere EU-regeringsleiders, dan blijft Groot-BrittanniŽ lid van de EU.

Regiodinsdag, 23 februari 2016

Scholen voeren actie tegen nieuwe flexwet

Leeuwarden - Alle christelijke basisscholen in Frysl‚n gaan in de week na de voorjaarsvakantie actievoeren tegen de nieuwe Wet en Zekerheid. Die kan als gevolg hebben dat hele klassen naar huis worden gestuurd bij ziekte van een leerkracht, waarschuwen de scholen ouders per brief.

Regiodinsdag, 23 februari 2016

Foute mails van Leeuwarden

Leeuwarden - Uitkeringsgerechtigden in Leeuwarden hebben gisteren per ongeluk de uitkeringsspecificatie van iemand anders ontvangen. Privacygevoelige informatie is dus bij de verkeerde cliŽnten terechtgekomen. Iedereen heeft wel het juiste bedrag overgemaakt gekregen, aldus een woordvoerder.

Regiodinsdag, 23 februari 2016

Harlinger raad kritisch over directie Omrin

Harlingen - Verschillende leden van de gemeenteraad van Harlingen hebben gisteravond gevraagd om het aftreden van de Omrin-directie. Dat gebeurde in een informatieve raadsvergadering in zalencentrum Trebol over de Reststoffenenergiecentrale (REC) in Harlingen.

Regiodinsdag, 23 februari 2016

Windplan moet aangepast

Makkum - Windpark Frysl‚n overweegt de negentig windmolens aan te passen die vanaf 2020 in het IJsselmeer staan, om negatieve gevolgen voor beschermde watervogels uit te sluiten.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 februari 2016

Folder over godsdienstvrijheid voor azcís

Harderwijk - Stichting Gave ontwikkelt een folder om asielzoekers te informeren over de vrijheid van godsdienst in Nederland. ,,In Nederland mag je geloven wat je wilt, je mag ook van geloof veranderen of ermee stoppen. Dat zijn veel asielzoekers vanuit hun land van herkomst niet gewend", aldus Marco Vos van Stichting Gave, een stichting die de belangen behartigt van christenen in azcís. ,,Dat leidt in de azcís tot spanningen. Er heerst angst onder christelijke asielzoekers als ze moslims horen zeggen dat ze christenen hebben doodgemaakt. De grootste problemen doen zich voor als moslims christen worden. Geloofsafval is in het thuisland vaak niet toegestaan en ook in de azcís worden deze mensen belaagd."

Geloof & Kerkdinsdag, 23 februari 2016

Open brief van slachtoffers misbruik BelgiŽ

Brussel - Ruim vijftig slachtoffers van seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk in BelgiŽ hebben maandag in een open brief in de Vlaamse krant De Standaard andere slachtoffers opgeroepen alsnog een klacht in te dienen. Volgens de ondertekenaars is het seksueel misbruik in de Belgische kerk nog lang niet helemaal in kaart gebracht en blijven slachtoffers worstelen met wat hen is aangedaan.

Sportdinsdag, 23 februari 2016

Meer trainers dan goals voor zelfkritische Cambuur-spits Van Veen

Een trainer die vertrekt, een interim-coach ťn een opvolger. Dat voetballers in een reeks van drie wedstrijden drie keer een verschillende coach hebben, gebeurt vaker. Maar zelden gebeurt het in de ťťrste drie wedstrijden die je als speler bij een nieuwe club meemaakt. Bij Cambuur-spits Kevin van Veen is dat het geval. De huurling maakte tot nu toe meer trainers mee in Leeuwarden dan dat hij doelpunten scoorde. De huurling van Scunthorpe United kent bizarre eerste weken in Leeuwarden. ,,Maar een excuus is het allemaal niet. Ik speel gewoon slecht. Klaar."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties