Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 23 januari 2012.

Hoofdartikelmaandag, 23 januari 2012

Weer een beetje spanning in de politiek

De Nederlandse politiek is best een beetje spannend. Bijvoorbeeld omdat twee partijen die het niet zo goed doen bij het kiezersvolk, zich hebben hernomen. De PvdA met een nieuwe voorzitter en een politiek leider die uit zijn schulp is getreden en het CDA met een warm, enthousiasmerend congres waarop de grondlijnen voor de visie tot 2025 worden uiteengezet.

Regiomaandag, 23 januari 2012

Huismus tuingast nummer 1

Leeuwarden | De huismus komt nog altijd het meest voor in tuinen in Fryslân. Tijdens de nationale tuinvogeltelling van vogelonderzoeksbureau Sovon en de Vogelbescherming is de huismus afgelopen weekend 11.024 keer waargenomen, blijkt uit de cijfers die tot vanmorgen negen uur waren verwerkt.

Regiomaandag, 23 januari 2012

Vijftien kilometer wandelen tegen kinderkanker

Koudum | Toen de dokter kwam aanzetten met foldertjes over kanker en over diabetes, wist Eric Lansu dat hij echt meer moest gaan bewegen. Wandelen leek hem wel wat. Maar een speurtocht op internet leerde hem dat de informatie nogal versnipperd was. Hij richtte daarom Wandelsport Friesland op. De organisatie bundelt informatie over tochten en helpt organisaties met het regelen van een wandelevenement.

Regiomaandag, 23 januari 2012

Iris Kroes krijgt na winst in ‘The Voice’ warme ontvangst in Drachten

Zeker drieduizend mensen togen zaterdagmiddag naar De Lawei in Drachten om Iris Kroes te huldigen, die ze vrijdagavond The Voice of Holland hadden zien winnen.

Regiomaandag, 23 januari 2012

Provincies in geweer tegen molenplannen

Leeuwarden | De provincies zijn verbolgen over het feit dat het rijk zonder overleg zoeklocaties voor windmolenparken heeft toegevoegd aan de kaart met plaatsen in Nederland waar mogelijk grotere clusters van windmolens komen.

Geloof & Kerkmaandag, 23 januari 2012

Orthodoxie is geen grens, maar een bron

De christelijke kerk heeft geen meerderheid in Nederland. En eigenlijk is dat geen verkeerde zaak nu blijkt dat macht door bepaalde personen zo slecht is gebruikt. Het is nu tijd om een vitale minderheidskerk te worden.

Geloof & Kerkmaandag, 23 januari 2012

Present wil naar het Zuiden toe

Doorn | Veranderen kerken door het vrijwilligerswerk van Present? „Ik ben pessimistisch”, zegt prof. dr. James Kennedy. „Er ontstaat een ontluikend diaconaal reveil bij de kerken”, meent Present-directeur Tiemen Zeldenrust echter.

Geloof & Kerkmaandag, 23 januari 2012

René Ruitenberg leeft nu voor en met Jezus

Wolvega | In een bomvolle Ichtuskerk aan de Kerkstraat in Wolvega getuigde de bekende schaatser René Ruitenberg gisteren tijdens de kerkdienst over de radicale verandering in zijn leven.

Sportmaandag, 23 januari 2012

Heerenveen is met tien man ook goed elftal

Heerenveen begon e tweede helft van de competitie zaterdag met een 0-2 zege bij De Graafschap. In Doetinchem bewees de formatie van trainer Ron Jans, dat het ook met tien man een goed elftal heeft.

Sportmaandag, 23 januari 2012

‘Die rode kaart vind ik echt schandalig’

Doetinchem | De onfortuinlijke Daryl Janmaat was na afloop van het gewonnen duel tegen De Graafschap misschien wel het blijst. Maar de rechterverdediger voelde zich vooral benadeeld door de rode kaart die in zijn ogen volslagen onterecht was. ,,Ik wilde een sliding inzetten en Michael de Leeuw viel over mijn been. Ik was misschien te laat, maar ik raakte hem amper. Ik dacht dat ik een gele kaart zou krijgen en dan zie ik opeens de rode kaart en dat was volstrekt belachelijk. Ik vind dat echt schandalig.”

Sportmaandag, 23 januari 2012

Sorry hoor, maar hij was toch veel te laat

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening op de voetbalfora over het duel De Graafschap - sc Heerenveen (0-2).

Sportmaandag, 23 januari 2012

Cambuur komt wederom niet verder dan gelijkspel

Leeuwarden | SC Cambuur heeft gistermiddag tegen Go Ahead Eagles voor de derde keer op rij genoegen moeten nemen met een gelijkspel (1-1). De Leeuwarders kregen in een rommelig duel de beste kansen en kwamen ook op voorsprong via Sandor van der Heide, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan een punt. En daar was misschien wel alles mee gezegd.

Sportmaandag, 23 januari 2012

Van der Vlag krijgt de loftrompet toegestoken

Leeuwarden | Het ‘bedankje’ van Léon Hese aan het adres van Peter van der Vlag was gisteren even ironisch als lovend. Van der Vlag had Go Ahead Eagles met de nodige reddende handelingen op de been gehouden tegen SC Cambuur en Hese gaf zijn oude ploegmakker in de catacomben een vriendelijk tikje op zijn achterhoofd. ,,Die heeft z’n oude cluppie weer een mooie dienst bewezen, hoor.”

Sportmaandag, 23 januari 2012

Fries shorttracksucces bij vierde wedstrijd om KNSB-cup

Leeuwarden | De vierde wedstrijd om de KNSB-cup shorttrack over 1000 meter is gisteren in de Leeuwarder ijshal op een Fries feestje uitgedraaid. Bij absentie van de absolute top die zich voorbereidt op de World Cup finale volgende maand in Dordrecht won bij de mannen Mark Prinsen van Shorttrack Club Heerenveen. Bij de vrouwen ging de winst naar zijn clubgenoot Roza Kooystra uit Tjalleberd. Beide winnaars maken deel uit van de selectie van Jong Oranje.

Sportmaandag, 23 januari 2012

De strijd was in elk geval wel weer terug

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening op de voetbalfora over het duel SC Cambuur - Go Ahead Eagles (1-1).

Sportmaandag, 23 januari 2012

Aris kan ook in Leiden geen potten breken

Leiden | Lasaulec Aris heeft zaterdag ook in en tegen Leiden het hoofd moeten buigen (88-65). De Leeuwarder basketballers kwamen er bij de landskampioen amper tot niet aan te pas en stelden vooral in offensief opzicht andermaal teleur. Waar Aris in de eerste weken van de competitie nog lof oogstte met fris en onbevangen aanvalsspel, ontbeert de ploeg van coach Erik Braal momenteel het zelfvertrouwen om dat te blijven doen.

Sportmaandag, 23 januari 2012

Over drie, vier jaar speelt zo’n 80 procent van de clubs op kunstgras

Gaat het door of wordt de wedstrijd afgelast? Het is deze weken een terugkomende vraag bij amateurvoetballers, trainers, bestuurders, vrijwilligers en supporters. Zelfs nu Koning Winter thuis is gebleven zijn veel velden niet bestand tegen de weersomstandigheden. Moet Nederland niet toe naar een langere winterstop?

Sportmaandag, 23 januari 2012

De tijd zal het leren!

Het proefde als mosterd na de maaltijd, de nieuwjaarsreceptie van sc Heerenveen afgelopen woensdagavond op 18 januari (!). De tijd van nieuwjaarswensen en goede voornemens was al een gepasseerd station. Maar misschien had de club wel een aangename verrassing in petto, want er moet tenslotte een nieuwe trainer komen. Niets van dat alles. Voorzitter Robert Veenstra refereerde er wel even aan in zijn nieuwjaarspeech, maar dat was het dan ook. De zoektocht naar een nieuwe trainer is begonnen, maar er is nog met geen enkele kandidaat gesproken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties