Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 oktober 2013.

Cultuurdinsdag, 22 oktober 2013

Friese vertaling ‘Inferno’ van Dan Brown in de maak

Leeuwarden | De bestseller Inferno van de Amerikaanse thrillerauteur Dan Brown verschijnt half december in het Fries. Dat heeft een woordvoerster van uitgeverij Luitingh-Sijthoff gisteren gemeld. Ynferno, zoals het boek in het Fries gaat heten, komt uit in een oplage van tienduizend exemplaren. Aan de vertaling wordt momenteel hard gewerkt door schrijver, dichter en Friesch Dagblad-medewerker Abe de Vries.

Hoofdartikeldinsdag, 22 oktober 2013

Naar Mali, maar wel om de goede redenen

Het kabinet overweegt Frankrijk militair te hulp te schieten in het Afrikaanse Mali, waar Franse troepen proberen moslimterroristen een halt toe te roepen. Op verzoek van de regering van Mali, een voormalige kolonie van Frankrijk, greep Parijs begin dit jaar in. Frankrijk ging er stilzwijgend van uit dat andere Europese landen zouden bijspringen, maar van die verwachting is minder terechtgekomen dan Parijs hoopte. Weliswaar leveren 22 van de 27 EU-lidstaten een militaire bijdrage, maar niet in het hoogste geweldsspectrum, om een militaire term te gebruiken. Nederland zal dat met de beoogde inzet van vierhonderd soldaten en enkele Apache-helikopters wel gaan doen.

Regiodinsdag, 22 oktober 2013

A-Ware koopt praktijkschool PTC+ Oentsjerk

Oentsjerk | Zuivelconcern A-Ware Food Group heeft het melkveebedrijf, de kaasmakerij en leslokalen van praktijkschool PTC+ in Oentsjerk overgekocht van melkveehouder Willem Dijkstra. Dat maakte de organisatie gisteren bekend.

Regiodinsdag, 22 oktober 2013

Ondernemers de Kelders: het zijn uiteindelijk maar spullen

Met de handen in de zakken houden de ondernemers van de Kelders de ontwikkelingen in de gaten. Ze kunnen weinig doen op deze eerste werkdag na de brand die een gat sloeg in hun straat.

Regiodinsdag, 22 oktober 2013

Heel Nederland wil Leeuwarden helpen na brand

Leeuwarden | Uit alle hoeken van Nederland wordt hulp aangeboden aan de slachtoffers van de brand op de Kelders in Leeuwarden afgelopen weekeinde. Massaal wordt gereageerd op de hulpactie 058helpt058.

Regiodinsdag, 22 oktober 2013

Instortrisico op de Kelders wordt groter

Leeuwarden | Het risico op het instorten van de uitgebrande panden op de Kelders in Leeuwarden wordt groter. Burgemeester Ferd Crone hoopt dat er snel kan worden gestut om erger te voorkomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Regiodinsdag, 22 oktober 2013

Friese kledingcampagne krijgt landelijke navolging

Leeuwarden | De Friese textielcampagne Fair Fibers wordt landelijke overgenomen. AgentschapNL - het aanspreekpunt van de overheid voor duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen - begint 12 november met de landelijke campagne.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 oktober 2013

Hongaars eredoctoraat voor Herman Selderhuis

Apeldoorn | Prof.dr. Herman Selderhuis krijgt op 21 november een eredoctoraat uitgereikt van de Universiteit van Debrecen (Hongarije).

Geloof & Kerkdinsdag, 22 oktober 2013

Europees seminar over bedreigd religieus erfgoed

Utrecht | Een studiebijeenkomst in het Museum Catharijneconvent begin volgende maand is de start van een Europese samenwerking op het gebied van erfgoed in kerken en kloosters. In Europa sluiten elk jaar honderden kerken en kloosters noodgedwongen hun deuren. Tijdens het seminar Movable Religious Heritage zal worden gesproken over de bedreigingen die afkomen op het Europese erfgoed en de kerkinterieurs.

Sportdinsdag, 22 oktober 2013

Recensie: Het wielrennen krijgt verdiende borrelpraat

Wielrennen leent zich bij uitstek leent voor borrelpraat. Een billenknijpende Peter Sagan, het drankprobleem van Bradley Wiggins of de vloek van de regenboogtrui: het wereldje bulkt van mythes en halve waarheden die erom smeken uitgelegd te worden door de stamgast van het café of de betweterige oudoom op een verjaardag. De laatste tijd is echter vooral doping onderwerp van gesprek. De borrelpraat van het wielrennen is sinds Lance Armstrongs biecht een cynische cocktail van hoon, spot en spuit geworden. Terrein voor zij die makkelijk willen scoren.

Sportdinsdag, 22 oktober 2013

Portugees talent tekent contract bij Heerenveen

Heerenveen | Het achttienjarige Portugese talent Janio Bikel heeft een tweejarig contract ondertekend bij sc Heerenveen, met een optie voor nog eens twee jaar. Dat heeft de Friese club gisteren bekend gemaakt. Bikel is een middenvelder die op dit moment in de A1 van Heerenveen speelt. Hij is geboren in Guinee-Bissau, maar belandde in 2012 bij Heerenveen in de jeugd. Bikel debuteerde vorige week tijdens een vierlandentoernooi voor Portugal onder 19.

Sportdinsdag, 22 oktober 2013

Ook Jong Heerenveen verspeelt 2-0 voorsprong

Heerenveen | De beloftes van sc Heerenveen hebben gisteravond ondanks een 2-0 voorsprong niet kunnen winnen van Jong Vitesse. Net als afgelopen zaterdag het eerste elftal van de Friezen al deed, liet Jong Heerenveen de winst glippen. Het enige verschil was dat er in ieder geval niet verloren werd: 2-2. Yanic Wildschut en Uche Nwofor zorgden binnen 25 minuten voor een op het oog comfortabele marge. De Arnhemmers kwamen echter nog voor rust langszij via Reis en Chanturia.

Sportdinsdag, 22 oktober 2013

Feyenoord laat fans mogelijk thuis tegen Cambuur

Rotterdam | Het is de vraag of er op zondag 3 november Feyenoordfans afreizen naar Leeuwarden voor het duel met SC Cambuur. Dat blijkt uit een verklaring van de Rotterdamse club. Feyenoord is niet blij met de manier waarop afgelopen zaterdag bij Go Ahead Eagles met de supporters werd omgegaan. En ,,als de omstandigheden daarom vragen”, zal de club geen wedstrijdbezoek organiseren voor onder meer het duel in Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties