Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 oktober 2009.

Cultuurdonderdag, 22 oktober 2009

Iepenloftspul Dronrijp speelt maffiaklucht

Dronrijp - De spelers van het iepenloftspul in Dronrijp brengen volgend jaar de tragikomische maffiaklucht That’s alright momma op de planken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Economiedonderdag, 22 oktober 2009

Veertien ontslagen bij Holvrieka in Sneek

Sneek - Bij de producent van roestvrijstalen opslagtanks Holvrieka uit Sneek verdwijnen veertien banen. De directie is in gesprek met de bonden en wil nog niet aangeven of het om gedwongen ontslagen gaat. De reden van de banenreductie is een gevolg van een forse daling van de orders uit de transportsector.

Economiedonderdag, 22 oktober 2009

Kooyenga stapt in vastgoed en koopt bankkantoren

Dokkum - De Kooyenga Groep uit Dokkum heeft volgens eigenaar Romke Kooyenga zeven kantoren van de Friesland Bank gekocht. Volgens Kooyenga gaat het om een belegging, een paar panden zouden alweer zijn doorverkocht.

Hoofdartikeldonderdag, 22 oktober 2009

De auto, het milieu...

Hybride auto's zijn minder milieuvriendelijk dan steeds is aangenomen. De Toyota Prius of de Honda Civic of Insight, uitgerust met benzine- én elektromotor, stoot meer CO2 uit dan de zuinigste en schoonste dieselauto van dezelfde klasse, zo bleek deze week uit onderzoek.

Regiodonderdag, 22 oktober 2009

Romke Kooyenga aast op Rinsma State en shirts AZ

Driezum - Romke Kooyenga uit Dokkum gaat een bod uitbrengen op het landgoed Rinsma State in Driezum. Dat landgoed zit in de failliete boedel van DSB Beheer. De eigenaar van het detacheerbedrijf Kooyenga Groep wil tijdelijk ook met zijn bedrijfsnaam op de shirts van voetbalclub AZ.

Regiodonderdag, 22 oktober 2009

Geen geld voor anonieme hulp via het internet

Leeuwarden - Honderden Friezen, Groningers en Drenten kunnen volgend jaar mogelijk geen anonieme hulp meer krijgen via internet. Nu kunnen ze nog inloggen bij Webzorg, waar ze leren om te gaan met verslavingen, depressies en angsten. Maar die instelling krijgt onverwacht geen financiële steun van het rijk.

Regiodonderdag, 22 oktober 2009

Atlas geldt zo’n beetje als legitimatie van Fryslân als natie

Leeuwarden - Vijftienduizend exemplaren van De Bosatlas van Fryslân vinden vanaf vandaag hun weg naar de boekhandels. Een gigantische oplage voor een boek van honderd euro, maar de uitgever heeft alle vertrouwen in een verkoopsucces.

Regiodonderdag, 22 oktober 2009

Beter een vetestelsel dan geen enkel rechtssysteem

Leeuwarden - De termen vete en wraak hebben een negatieve lading, maar dat is niet altijd terecht. In de periode van de Friese Vrijheid (1350-1500) was het vetestelsel bij gebrek aan een centrale overheid de enige manier om conflicten te beheersen.

Regiodonderdag, 22 oktober 2009

Gemeenten niet onder indruk van a7

Leeuwarden - De gemeenten Heerenveen, Opsterland, Oost- en Weststellingwerf voelen er niets voor om alsnog een lening te geven aan het Centrum voor de Kunsten a7. Het centrum begrijpt daar niets van. Volgens a7 moeten de gemeenten verplicht voor muziekonderwijs zorgen.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 oktober 2009

Jongerenbijbel 70.000 keer over de toonbank

Haarlem - Voor het vijfde jaar houdt het Nederlands Bijbelgenootschap vanaf vrijdag de Bijbel10daagse. Was het project de eerste keer bedoeld als evenement om de Nieuwe Bijbelvertaling in de markt te zetten, nu wil het NBG ,,de kracht van bijbelverhalen” laten zien. Deel een van een tweeluik over de NBV en de Bijbel10daagse.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 oktober 2009

‘Vrouw zou in R.-K. Kerk kardinaal of vicaris kunnen zijn’

Amsterdam - Vrouwen moeten in de Rooms-Katholieke Kerk hogere posities kunnen krijgen, zoals de functie van kardinaal of vicaris (rechterhand van de bisschop). Dat stelt priester Antoine Bodar in een interview op de internetsite Nieuw wij.

Sportdonderdag, 22 oktober 2009

Assaidi start mogelijk bij Heerenveen

Berlijn - De spelers van sc Heerenveen keken gisteravond hun ogen uit in het imposante Olympia stadion in Berlijn. Waar de Jamaicaan Usain Bolt twee maanden geleden op het WK een wereldrecord liep, trainde de Friese ploeg voor het duel in de groepsfase van de Europa League met Hertha BSC. Afgaande op die training is er mogelijk vanavond een basisplaats voor Oussama Assaidi.

Sportdonderdag, 22 oktober 2009

Friedhelm Funkel is een kind van de Bundesliga

Berlijn - Het verhaal van Hertha BSC heeft sterke overeenkomsten met dat van sc Heerenveen. ‘Die alte dame’ uit Berlijn, vanavond in het Olympiastadion de tegenstander van Friese club in de Europa League, kende in de Bundesliga - na de vierde plaats van vorig jaar - een tegenvallende seizoenstart. Dat kost de Zwitserse trainer Lucien Favre de kop en hij werd ruim twee weken geleden vervangen door de Duitser Friedhelm Funkel.

Sportdonderdag, 22 oktober 2009

Cambuur kijkt met plezier naar Teletekst

Leeuwarden - Cambuur verliet Deventer afgelopen vrijdag na een zege op Go Ahead Eagles als koploper. De laatste keer dat het die status had, was op 23 augustus vorig jaar. Toen zei dat echter veel minder, omdat het na twee wedstrijden was. De club hield het door verlies uit bij Zwolle maar een week vol. Dit keer wil de ploeg ook na vrijdag - in vermoedelijk een uitverkocht huis tegen Omniworld - aan kop gaan. Want het bevalt prima. Tijd om de sfeer te peilen.

Sportdonderdag, 22 oktober 2009

Bestuurscrisis bij wv Drachten

Drachten Wielervereniging KapengaWoonexpo uit Drachten kampt met een bestuurlijk probleem. Op de eerstvolgende ledenvergadering van 3 november waren al enkele bestuursleden niet herkiesbaar zonder dat er een kandidaat was en nu heeft voorzitter Sake van der Wal per brief ook nog zijn aftreden aangekondigd. Volgens Jan Beima, secretaris van de Drachtster wielervereniging, zal het bestuur zich komende dinsdag op haar positie beraden.

Sportdonderdag, 22 oktober 2009

Nog geen succes in Kazachstan voor marathonrijders

Tsjeljabinsk - De Friese marathonschaatser Arjan Stroetinga uit Oldeberkoop en zijn BAM-teamgenoten Jorrit Bergsma, Rob Hadders en Christijn Groeneveld zijn gisteren bij de nationale afstandskampioenschappen van Kazachstan op de 1500 meter buiten de prijzen gevallen. Het kwartet probeert zich als Kazach te plaatsen voor Worldcups om zo de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver te halen.

Sportdonderdag, 22 oktober 2009

Remise De Jong in Hoogeveen

Hoogeveen Migchiel de Jong heeft bij het Univé Schaaktoernooi in Hoogeveen in de open groep gisteren de aansluiting met de top verloren. De Leeuwarder verloor met zwart van de Oekraďner Oleg Romanishin. De Jongh blijft door het verlies op 3,5 punten staan en is gedeeld veertiende. Romanishin kwam door de winst op de Friese schaker gedeeld aan kop met 5 punten. Hij voegde zich bij onder anderen Friso Nijboer en Michail Brodsky. Die speelden in een onderling duel remise. De vier topschakers in de kroongroep kenden gisteren een rustdag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties