Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 22 oktober 2007.

Cultuurmaandag, 22 oktober 2007

Cantabilé uit Sint Nyk wint Frisia Cantat Trofee

Joure - Het koor Cantabilé uit Sint Nicolaasga heeft afgelopen weekend de Frisia Cantat Trofee gewonnen tijdens het driedaagse zangconcours Frisia Cantat in Joure. Het koor onder leiding van Rinny Pijpker behaalde 351 punten in de ereafdeling en kwam daarmee als beste koor uit de bus. In 2005 ging het Sint Nykster koor ook al naar huis met de trofee, toen nog Kalverdatrofee geheten.

Cultuurmaandag, 22 oktober 2007

Kabaret mei knypeach nei in televyzjesoap

Yn Baas boppe baas, de earste Fryske televyzjesoap, sieten twa minsken dy’t folslein elkoars tsjinpoal wiene: Beant Baas en syn Hollânsktalige skoandochter Talieta. Se koene elkoar luchtsje noch sjen en hongen elkoar altiten yn ’e bek. De rollen waarden spile troch Rense Westra en Meryem Manders. Krekt dy twa steane no tegearre op ’e planken en bringe it programma Baas boppe baas, de revue, dęr’t Rients Gratama de teksten foar skreau. Hy naam ek de rezjy op ’e noed. Freedtejűn wie de premjęre.

Cultuurmaandag, 22 oktober 2007

Grandioos slot van Noordelijk Koorfestival

In het kader van het Noordelijk Koorfestival traden zaterdag op allerlei locaties in Heerenveen kamerkoren en vocale ensembles uit de noordelijke regio op. Ook waren er in deze Korenronde concerten van zangstudenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de Schumann Academie in Zwolle. Het festival bood een grote variatie aan programma’s.

Dossiermaandag, 22 oktober 2007

De voorzitter moet spitsroeden lopen


Hoofdartikelmaandag, 22 oktober 2007

Vandalisme, Kamerleden...

De druk om ouders van kinderen die amok maken financieel aansprakelijk te stellen neemt toe. Kamerleden buitelen over elkaar heen met de ene na de andere maatregel. Aanleiding is de onrust in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Daar vinden de afgelopen weken bijna dagelijks incidenten plaats, met name het in brand steken van auto’s. Waarom, zo menen sommige Kamerleden, laten we de ouders niet betalen voor de schade die wordt aangericht. Waarom, zo menen anderen, worden de ouders niet getroffen in de kinderbijslag. Als de kinderen zich niet gedragen en de ouders treden niet correctief op, dan maar de kinderbijslag inhouden.

Regiomaandag, 22 oktober 2007

‘Bob’ drinkt vaak toch te veel in disco

Berlikum - Stappers die bij het uitgaan worden aangewezen als ‘Bob’ blijken vaak toch te veel alcohol te drinken om hun vrienden nog veilig naar huis te kunnen brengen. Dat bleek althans zaterdag bij een actie van de zogeheten Responsible Young Drivers. 42 procent van de mannen bleek de belofte om nuchter te blijven gebroken te hebben, tegen 16 procent van de vrouwen.

Regiomaandag, 22 oktober 2007

Dryske voor de derde keer superieur

Leeuwarden - De superioriteit van Dryske fan de Slachtedyk blijft ook dit jaar onaangetast. De mooi bewegende Friese modelmerrie werd zaterdag in het FEC in Leeuwarden voor de derde maal dagkampioene op de Centrale Merriekeuring. De eigenaars, Jorrit en Griet van der Wal uit Boazum, reageerden bijna emotioneel. ,,It sil dochs net wer: trije kear.”

Regiomaandag, 22 oktober 2007

Terschellinger boeren raken duinland kwijt

Terschelling - Staatsbosbeheer wil met de boeren op Terschelling praten over afkoop van de erfpachtcontracten van de zogenoemde duinlandjes. Dat zei districtshoofd F. de Jong op het eiland tijdens een bezoek van enkele Europarlementariërs.

Regiomaandag, 22 oktober 2007

Zwembadgeld anders ingezet

Grou - De gemeente Boarnsterhim wil het geld dat is gereserveerd voor het zwembad in Grou gebruiken voor het dekken van meer urgente uitgaven in 2008. Dat blijkt uit de voorgestelde programmabegroting die het college van B en W naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Regiomaandag, 22 oktober 2007

Poli Tjongerschans bij huisartsen Lemmer

Lemmer - De buitenpoli van ziekenhuis De Tjongerschans komt aan de Albert Koopmanstraat. De Raad van Bestuur heeft dit vorige week definitief beslist. De specialisten van het ziekenhuis nemen hun intrek in het gezondheidscentrum aan de Albert Koopmanstraat.

Geloof & Kerkmaandag, 22 oktober 2007

Rouvoet: ‘Christen moet grenzen stellen’

Drachten - ,,Een mens mag zich uitstrekken naar succes. Maar voor een christen mag dit niet de boventoon voeren. Belangrijker dan uit zijn op het eigen succes is voor een christen dat hij principieel grenzen stelt. God vraagt trouw. Wie Hem trouw blijven, mogen rekenen op Zijn zegen.” Dat zei minister André Rouvoet gisteren in de Bethelkerk in Drachten.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

You’ve got mail wint tweejarigen-derby

Wolvega - Het seizoen voor de tweejarige dravers bereikte zaterdag zijn climax op de Drafbaan van Wolvega. Negen combinaties verschenen aan de start in de Producten Draverij Y, een wat oubollige naam voor de Derby der Tweejarigen. Over wie de beste tweejarige van 2007 is bestaat geen twijfel meer. Dat is You’ve got mail.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

Friese hegemonie in schaatsmarathons

Groningen/Assen - Bob de Vries, Arjan Stroetinga en Maria Sterk zorgden voor een Friese hegemonie in twee schaatsmarathons in één weekeinde. Zaterdag versloeg Arjan Stroetinga (Oldeberkoop) het peloton in de sprint. In het voorprogramma was Hallumer Maria Sterk baas in de kopgroep van zes dames en een dag later was Bob de Vries uit Haule in Assen zijn twee mede vluchters Emiel Blauw (Roden) en Joost Juffermans uit Stompwijk te snel af.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

‘Jeugd’ is toverwoord op open dag van het schaatsen

Heerenveen - Voetbalclubs hebben het, zelfs hele sporten hebben het. Maar ook overkoepelende bonden doen er aan: de open dag. Zoals afgelopen zaterdag, toen de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) in het Thialf-stadion in Heerenveen een open dag organiseerde waarbij zowel het kunstrijden als het shorttrack en het langebaanschaatsen in de schijnwerpers stonden. En vooral die laatste tak was populair onder de paar duizend bezoekers. Van handtekeningen vragen tot zelf schaatsen en van op de foto komen tot het volgen van een training; voor elk wat wils. Inclusief Ali B.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

Heerenveen dwingt geluk af

Alkmaar - Als de Alkmaarse suikeroom Dirk Scheringa de komende weken nog ergens een potje geld weet op te duikelen, zal zijn club in de winterstop ongetwijfeld weer meedingen naar de diensten van Afonso Alves. Voor Alkmaar Zaanstreek moet echter gevreesd worden dat de geschiedenis zich zal herhalen.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

Bekerspektakelstuk in Harlingen

Harlingen - Het gonsde in de stad. Er werd over gesproken op de Voorstraat en op de Waddenpromenade, daar waar de verhalen elkaar tegenkomen, waar alles wordt besproken. Als er dan een officieel treffen tussen Zeerobben en Harlingen op de rol staat vliegen de opmerkingen over en weer, daar kijkt iedereen naar uit. Tweeëntwintig ‘ouwe seunen’ op een kunstgrasveld.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

De crossfiets aan de Friese wilgen; dat nooit

Noardburgum - In heel Fryslân is de crossfiets uitgestorven en is de crossbaan uit het landschap verdwenen. In heel Fryslân? Nee, niet in heel Fryslân. Een moedig clubje in Noardburgum houdt nog moedig stand en is van plan dat nog heel lang te blijven doen. FCC De Heideclub: hoewel alleen op de Friese wereld toch een warm thuis voor de crossfietssport. Zaterdag organiseerde de club op zijn gloednieuwe baan het Open Fries Kampioenschap.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

Ruime zege voor Oerterp

Mildam - Thuisclub De Driehoek maakte het zich in de wedstrijd tegen Oerterp bijzonder moeilijk. Té moeilijk, en daardoor konden de gasten de dingen doen waar ze goed in zijn. Dat leverde de ploeg van coach Mike Vlietstra een verdiende en uiteindelijk nog vrij ruime overwinning op, waar De Driehoek na afloop met lege handen stond.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

Het vertrouwen is er, maar nu de punten nog

Stiens - De handballers van HV Stiens bëeinigden het vorig seizoen met een tweeslachtig gevoel. Enerzijds was er blijdschap omtrent het handhaven in de hoofdklasse (het op twee na hoogste landelijke niveau), anderszijds was er de wrange nasmaak omtrent het vertrek van coach Richard Hoogeveen na strubbelingen met het bestuur. Zaterdag speelde de oranje-zwarten in Stiens de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen. Eentje waarin het vertrouwen op handhaving groot is, maar waarbij de punten vooralsnog ontbreken.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

Dubbeldam ligt op koers voor Peking

Leeuwarden - Hij wilde het met bondscoach Rob Ehrens binnen oogbereik niet in zoveel woorden zeggen, maar Jeroen Dubbeldam ligt op koers richting de Olympische Spelen over tien maanden in Peking. De Grote Prijs van Indoor Friesland paste uitstekend in dat schema. Met BCM Up and Down won de olympisch goudwinnaar van Sydney de finale barrage.

Sportmaandag, 22 oktober 2007

Keimpe lichtvoetig naar de top

Leeuwarden - Daniëlla Smit uit Beetsterzwaag stuurde Keimpe zaterdagavond naar de Prijs der Besten. Waar de concurrentie aan het einde van het tuigseizoen van de Friese paarden zichtbaar last had van vermoeidheid, ging Keimpe in een van de hoogtepunten van Indoor Friesland in het WTC Expo in Leeuwarden lichtvoetig naar de prestigieuze hoofdprijs.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties