Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 oktober 2003.

Agendawoensdag, 22 oktober 2003

Klassiek

De uitgagenda voor de week van 23-29 oktober 2003

Bijschriftwoensdag, 22 oktober 2003

Loden last

Dag en nacht

Economiewoensdag, 22 oktober 2003

Bedrijfsovername blijft moeilijke zaak

Leeuwarden - Overname van familiebedrijven leidt in veel gevallen tot spanningen binnen de familie. Dat bleek tijdens het seminar ‘Bedrijfsopvolging is een kwestie van voortbestaan’. De druk bezochte bijeenkomst in Leeuwarden werd georganiseerd door de Friesland Bank, de Kamer van Koophandel en Plas & Bossinade Bedrijfsadvisering.

Expowoensdag, 22 oktober 2003

Appelscha, Bezoekerscentrum: uilenexpositie Bailoz Omarchali, kunstschilder, tot 21 dec.

Hoofdartikelwoensdag, 22 oktober 2003

Wonen in een vakantiehuis…

Lingemeer in Brabant is momenteel een van de bekendste villaparken van Nederland. Daar krijgen de bewoners een dwangsom opgelegd omdat ze permanent in een recreatiewoning wonen. Dat is verboden, en dat weten de eigenaren van de woningen ook. Die permanente bewoning is hun overigens acht jaar lang toegestaan; pas nu grijpt de gemeente Buren hard in: eruit, of een boete.

Regiowoensdag, 22 oktober 2003

Advendo heeft oefenruimte

Sneek – Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek krijgt weer de beschikking over eigen oefenruimte. De gemeenteraad van Sneek stelde gisteravond 227.000 euro beschikbaar om de nieuw te bouwen hal van tennisvereniging Nomi afdoende te isoleren. Met deze beslissing is na jaren getouwtrek een einde gekomen aan het ‘zwervend bestaan’ van Advendo.

Regiowoensdag, 22 oktober 2003

Politie negeerde natuurtaak

Leeuwarden - De politie heeft jarenlang haar taken op natuurgebied verwaarloosd. Hoewel iedere politieambtenaar geschoold is voor het constateren van milieudelicten en het opsporen van de daders daarvan, komt er in de dagelijkse praktijk nauwelijks iets van handhaving van de regels terecht.

Regiowoensdag, 22 oktober 2003

Een skatebaan in een kraakpand

Leeuwarden – Een groep skaters heeft onlangs een leegstaand bedrijfspand in Leeuwarden gekraakt en er een skatebaan aangelegd. De eigenaar van het pand, Rono Vastgoed bv uit Groningen, heeft een kort geding aangespannen tegen de skaters. Dat vindt maandag plaats.

Regiowoensdag, 22 oktober 2003

Verdachte gepakt in moordzaak cafébaas Haule

Haule – De politie heeft vanochtend vroeg een 36-jarige man uit de gemeente Ooststellingwerf aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vorige week zondag cafébaas Fokko Werkman uit Haule om het leven te hebben gebracht.

Regiowoensdag, 22 oktober 2003

Groningen hoogt afgegraven wierden op

Groningen - De provincie Groningen gaat de duizenden jaren oude wierden die de afgelopen decennia onder meer door boeren zijn afgegraven, herstellen. Dat heeft de Groningse gedeputeerde H. Bleker bekendgemaakt. De wierden (terpen) zijn woonheuvels waar soms 2000 jaar op werd gewoond, gebouwd, begraven en geploegd.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 oktober 2003

Twintig jaar Bovendonk

Breda – Een opleiding speciaal voor mensen die op latere leeftijd priester willen worden in de Rooms-Katholieke Kerk. In België bestaat het al langer, in Nederland pas twintig jaar, onder de naam Priesteropleiding Bovendonk in Breda. De opleiding viert deze maand het twintigjarige bestaan.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 oktober 2003

Gastvrij onthaal of zieltjeswinnerij

Leeuwarden - Vriendelijke zusters bij de ingang, een dominee op een ziekenhuisbed en tot slot een medicijnpotje met bijbelteksten. Femmie de Jong, een van de leden van de evangelisatiecommissie van de SoW-kerk in Aldeboarn, vertelt enthousiast over een onlangs gehouden laagdrempelige tentdienst. Het ontlokt Klaas van Marrum, predikant in Wyckel en Sloten, de vraag of je als kerk zulke halsbrekende toeren moet uithalen om mensen te bereiken.

Weerwoensdag, 22 oktober 2003

Vrij zonnig

Het is aan de frisse kant met 7 of 8 graden en dat vooral door de toenemende oostenwind. Deze is matig tot (vrij) krachtig. Vannacht ligt het kwik lokaal dichtbij het vriespunt, aan zee wat hoger. Morgen verandert er weinig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties