Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 oktober 2002.

Achtergronddinsdag, 22 oktober 2002

Hulp aan kinderen met problemen is onder de maat

Den Haag – Gemeenten begeleiden en ondersteunen probleemkinderen en hun ouders niet goed. Er zijn wel allerlei organisaties, instellingen, programma’s en projecten, maar die zijn niet doelmatig en werken langs elkaar heen. Bovendien weten ouders van probleemkinderen vaak niet waar ze terecht moeten met hun vragen en hun problemen.

Achtergronddinsdag, 22 oktober 2002

‘Kijkkunde moet worden opgenomen in lespakket’

Leeuwarden - We leren onze kinderen praten, eten, lezen en schrijven. Maar omgaan met de media, in veel gezinnen ,,de eerste opvoeder’’, komt niet voor in het opvoedings- en scholingspakket. Ten onrechte, vindt pedagoog en coördinator van het Nedelands Film Instiuut Cor Crans.

Analysedinsdag, 22 oktober 2002

Polonaise rond de uitbreiding

Protesteren tegen een grotere Europese Unie is niet echt serieus te nemen. Nederland heeft zich de afgelopen jaren altijd een warm voorstander getoond en kan nu niet als een blad aan de boom omslaan. Zeker niet als de argumenten waarmee dat gebeurt, niet deugen, betoogt Albert Jan Maat.

Bijschriftdinsdag, 22 oktober 2002

Het eigen gelijk

Vaak gebruiken mensen hun inzichten om zich van elkaar te onderscheiden. En vaak loopt dat uit op elkaar bestrijden, elkaar bekritiseren en elkaar niet vertrouwen.

Cultuurdinsdag, 22 oktober 2002

Bolsward herdenkt Gysbert Japicx

Bolsward – De gemeente Bolsward herdenkt volgend jaar de vierhonderdste geboortedag van Gysbert Japicx. De schrijver en dichter wordt herdacht met de opvoering van het toneelstuk De Stęd, It Bist, De Ingel van Aggie van der Meer.

Cultuurdinsdag, 22 oktober 2002

Archiefbeelden Drachten en Franeker op filmfestival

Leeuwarden – Het Fries Film Archief vertoont dit jaar oude beelden van Drachten en Franeker tijdens het Noordelijk Film Festival. Het 24ste filmfestival vindt van 7 tot en met 11 november plaats in De Harmonie te Leeuwarden.

Economiedinsdag, 22 oktober 2002

NLTO onderzoekt fusie met GLTO en WLTO

Drachten – De Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie (NLTO) wil meer samenwerking in LTO-verband. Daarom schuift de NLTO aan bij de andere regionale LTO-afdelingen GLTO en WLTO. Dat maakte NLTO-secretaris Berend Santema gisteren bekend.

Economiedinsdag, 22 oktober 2002

‘Nederland is nog steeds beetje ziek’

Amsterdam - ,,Nederland is ziek”, was de beroemde uitspraak die oud-premier Ruud Lubbers deed in 1990 toen hij het had over het grote aantal mensen in de WAO. Twaalf jaar later lijkt Nederland nog niet veel beter geworden te zijn.

Economiedinsdag, 22 oktober 2002

Eurocommissaris Fischler verwacht lagere melkprijs

Den Haag – Volgens landbouw eurocommissaris Franz Fischler moeten boeren binnen enkele jaren genoegen nemen met lagere melkprijzen. Fischler denkt dat dit onvermijdelijk is om de concurrentie buiten Europa aan te kunnen.

Hoofdartikeldinsdag, 22 oktober 2002

Verkiezingsstrijd…

Het moet nog wat wennen, maar de eerste signalen zijn er al: het wordt verkiezingstijd. Aan mevrouw Van Nieuwenhoven komt de ‘eer’ toe de aftrap te hebben gegeven voor het spel dat tot en met 22 januari duurt: de verkiezingen. In het televisieprogramma Buitenhof verklaarde ze toch beschikbaar te zijn als lijsttrekker en bij die gelegenheid oefende zij zich alvast in de retoriek van een verkiezingstoespraak.

Regiodinsdag, 22 oktober 2002

Nieuw dorpshuis over een jaar in Achlum

Achlum - De verenigingen in Achlum moeten nog een jaar wachten voor ze eindelijk een centrale ontmoetingsruimte hebben. In maart 2003 gaat de bouw van het nieuwe dorpshuis van start.

Regiodinsdag, 22 oktober 2002

Veel kritiek raad op stadsvisie Leeuwarden

Leeuwarden - De meerderheid van de Leeuwarder gemeenteraad is gisteravond met veel mitsen en maren akkoord gegaan met de Stadsvisie.

Regiodinsdag, 22 oktober 2002

Rendac mag geen boete krijgen

Sumar - Fryslân heeft ten onrechte destructiebedrijf Rendac in Sumar een dwangbevel opgelegd.

Regiodinsdag, 22 oktober 2002

Subsidiestop einde omroep Heerenveen

Heerenveen - ,,Desastreus”, is de eerste reactie van Jan de Vries van de Heerenveense Omroep Stichting (HOS) op de aangekondigde bezuinigingen van de gemeente Heerenveen. De gemeente schrapt de subsidie voor een aantal maatschappelijke en culturele instellingen, waaronder de HOS. ,,Het treft niet alleen ons, maar iedereen op het gebied van cultuur en welzijn”, zegt De Vries.

Regiodinsdag, 22 oktober 2002

‘Schoolagent op alle scholen in Drachten’

Drachten – Alle middelbare scholen in Drachten moeten een schoolagent krijgen. Dat is het streven van het politiedistrict Drachten. Commissaris P. Straub vindt dat de politie haar prioriteit moet leggen bij de jeugd.

Regiodinsdag, 22 oktober 2002

Boerenbruggen blokkeren vaarroute

Boazum – Vier boeren in Littenseradiel verhinderen tot op heden de aanleg van een deel van de Middelseerűte, een recreatieve vaarweg van Sneek naar Franeker en Bolsward. Ze weigeren vooralsnog hun landbouwbruggen over de Boazumer vaart te laten verhogen.

Regiodinsdag, 22 oktober 2002

Rechter: Eringa is ambtenaar in volle rechten

Leeuwarden – Nynke Eringa, die vorig jaar als trouwambtenaar door de gemeente Leeuwarden werd ontslagen, had wel degelijk de rechtspositie van een ‘echte’ ambtenaar. Het college van Burgemeester en Wethouders moet daarom alsnog inhoudelijk reageren op het bezwaar dat zij maakte tegen haar ontslag. Dat heeft de rechtbank (meervoudige kamer) in Leeuwarden bepaald.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 oktober 2002

Gereformeerd en hervormd Workum willen samengaan

Workum – De Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk van Workum hebben een verklaring getekend waarin ze de wens uitspreken om per 2005 een samenwerkingsverband aan te gaan.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 oktober 2002

Pinkstergroep begint met wekelijkse viering in Lemmer

Lemmer – De Berea-gemeente van Emmeloord, een pinkstergemeente, begint met wekelijkse samenkomsten in Lemmer. De eerste opwekkingsbijeenkomst vindt woensdagavond plaats, in Het Baken.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 oktober 2002

De oecumene moet gefinancierd

De Wereldraad van kerken heeft een miljoenentekort, zo werd kortgeleden bekend. Tijd voor een forse bezuiniging en reorganisatie. Huub Lems belicht aspecten van de reorganisatie en doet suggesties voor de toekomst.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 oktober 2002

Vrijgemaakt Opende sluit zondag de deuren

Opende – De Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) van Opende (Gr.) houdt komende zondagmiddag de laatste kerkdienst.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 oktober 2002

Ambassadeurs van de vrede

Utrecht - ,,Hier hoef ik niet te schrikken als er een deur dicht slaat. Dat is straks thuis weer anders. Je bent altijd bang. Altijd geweerschoten.’’ Voor de zestien mensen uit de Democratische Republiek Congo, Rwanda en Burundi moet het een wereld van verschil geweest zijn om in Utrecht een cursus over ‘kerk en samenleving’ te volgen.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 oktober 2002

‘Mkz-strijd nog niet voorbij’

Dokkum – Het Europese beleid ten opzichte van de mond- en klauwzeer wordt zeer waarschijnlijk versoepeld. Het vee wordt niet weer massaal geruimd. Toch zijn politici en boeren nog niet tevreden over de versoepeling die de tijdelijke commissie mond- en klauwzeer van het Europees Parlement voorstelt in haar rapport.

Sportdinsdag, 22 oktober 2002

‘Ik heb bij Heerenveen meer leren voetballen dan keepen’

Emmeloord – Laat het vooral duidelijk zijn, benadrukt Kees Kostwinder, hij wil geen kwaad spreken over SC Heerenveen. Maar als híj de jeugdkeepers van een profclub zou mogen trainen, zou hij het heel anders doen dan Heerenveen, waarbij hij ruim vijf jaar in de jeugd keepte. ,,Volgens mij heb je gewoon elke dag keeperstraining nodig. Maar bij Heerenveen had je dat, als je geluk had, eens in de drie weken drie kwartier. Voor een profclub is dat een slechte zaak.”

Sportdinsdag, 22 oktober 2002

Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent: ‘Marathon zwaarder dan langebaanschaatsen’

Heerenveen - Henk Angenent bevestigde gisteravond op het ijs van Thialf in Heerenveen de gedachte dat een marathonschaatser in goede doen niet bang hoeft te zijn van langebaanschaatsers. De winnaar van de Elfstedentocht van 1997 verbeterde zijn tien jaar oude persoonlijk record op de vijf kilometer met bijna een halve minuut.

Weerdinsdag, 22 oktober 2002

Regen en onweer

Vanavond en vannacht is het bewolkt met regen(buien) en kans op onweer. Het koelt af tot ongeveer 10 graden. Morgen wordt het vrij zonnig met enkele (onweers)buien, en aan de kust wordt het stormachtig. Misschien dat zelfs even stormkracht wordt bereikt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties