Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 september 2015.

Cultuurdinsdag, 22 september 2015

'Meermin' van Muzt dingt mee naar Amateur Musical Awards 2016

Sneek - De musical Meermin van Musicalopleiding Muzt in Sneek dingt mee naar de Amateur Musical Awards 2016 (AMA's). De Sneker productie, die is gebaseerd op het beroemde sprookje over de kleine zeemeermin van Hans Christiaan Andersen, hoort tot de eerste goedgekeurde aanmeldingen voor de awards die volgend jaar voor de tweede keer worden uitgereikt. ,,Er zijn allerlei regels waar je aan moet voldoen om mee te mogen doen", vertelt Iréne Martin, artistiek leider van Muzt. ,,Zoals dat de musical voor publiek moet zijn opgevoerd, dat de spelers allemaal ouder dan dertien jaar moeten zijn, en echt allemaal amateurs. Dat Meermin aan het reglement voldoet betekent dat we een videoregistratie mogen maken die de jury met daarin onder meer Jacques d'Ancona en Anouk van Nes gaat beoordelen."

Regiodinsdag, 22 september 2015

Steeds meer kinderen in pleeggezinnen

Het aantal jongeren dat voor korte of langere tijd in Nederlandse pleeggezinnen woont, is in de afgelopen tien jaar fors toegenomen. Ook in Fryslân steeg het aantal pleegjongeren, al is er over de laatste jaren een stabilisering opgetreden.

Regiodinsdag, 22 september 2015

Uniek: 21 hop-overs rondom een nieuwe weg

Als een lang zwart lint strekt de nieuwe weg zich uit door het Noord-Friese landschap. Nu is hij nog stil en ongebruikt. Maar vanaf maandagmiddag twaalf uur rijden er auto's en andere motorvoertuigen over het noordelijk gedeelte van de nieuwe Centrale As tussen Dokkum en Feanwâlden.

Regiodinsdag, 22 september 2015

100.000-en woorden vertalen voor Frysk in Translate

Duizend vrijwilligers voerden eerder dit jaar op één dag zevenhonderdduizend Bengaalse zinnen en woorden in de vertaalmachine van Google om de woordenschat te vergroten. De taal is een aantal jaar terug opgenomen in Google Translate. Dat moet ook gebeuren met het Fries, vinden de provincie Fryslân, Fryske Akademy en Afûk. In het provinciehuis in Leeuwarden werd daarom gisteren de aftrap gegeven van de Fryske Google Translate Wike.

Geloof & Kerkdinsdag, 22 september 2015

Mystica Teresa van Avila trekt volle zalen

Haarlem - Voor het gedachtegoed van Teresa van Avila (1515-1582) is in haar vijfhonderdste geboortejaar nog volop belangstelling. Een symposium op 10 oktober in de Groenmarktkerk te Haarlem over de Spaanse mystica is met driehonderd mensen helemaal volgeboekt.

Sportdinsdag, 22 september 2015

Recensie: Magie van de regenboogtrui, beschreven in twaalf verhalen

Door Lars Goerres

Sportdinsdag, 22 september 2015

Cambuur: Nienhuis wil tonen dat hij eerste keeper hoort te zijn

Door Daan Rieken -

Sportdinsdag, 22 september 2015

Wereldtitel De Jong bewijst wat Borsato al eens zong

Door Gerard Bos

Sportdinsdag, 22 september 2015

Dingsdag is Heerenveen uit het oog verloren

Door Nathan Sprey -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties