Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 september 2012.

Cultuurzaterdag, 22 september 2012

Friese artiesten treden op met onbekend talent

Leeuwarden | Stichting Friesland Pop bestaat 25 jaar. Om dat te vieren wordt op 8 december een jubileumconcert gehouden waarbij bekende Friese artiesten optreden met aanstormend talent uit de Friese popscène. Zo zingen onder anderen Piter Wilkens en zangeres Blue June een duet en treedt De Hûnekop op met leden van Strawelte. Ook worden de jaarlijkse Friese Popawards op deze avond uitgereikt. Het concert vindt plaats in De Harmonie in Leeuwarden.

Economiezaterdag, 22 september 2012

Natuur helpt garnalenvisser een handje

Leeuwarden | Er zijn dit jaar nog erg weinig garnalen te vangen op het Wad. Naar schatting zijn de vissersnetten in Harlingen tot 40 procent minder gevuld dan in de afgelopen jaren. Het stuwde de prijs tot zes euro per kilo deze zomer, waar vorig jaar op een dieptepunt nog 1,29 euro werd betaald. Op die manier helpt de natuur de vissers nu een handje: er valt weer een belegde boterham te verdienen.

Hoofdartikelzaterdag, 22 september 2012

Christelijke partijen en het geestelijke

De uitslag van de verkiezingen - met opnieuw een dreun voor het CDA - heeft voor de nodige verwarring gezorgd. Velen vragen zich af of we het einde van christelijke politiek meemaken - tenminste van christelijke politieke partijen die door hun omvang en inhoud wezenlijk bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving.

Regiozaterdag, 22 september 2012

Ook in de herfsttuin kun je heel wat voor de bijen doen

Imkers hebben hun volken ingewinterd en wilde bijen zoeken ook een overwinteringsplek op. In de tuin van Sjoerd Bonnema blijkt dat ook in de herfst genoeg te zien en te doen is.

Regiozaterdag, 22 september 2012

Schoolzeilen voor iedereen

Sneek | Jongeren moeten enthousiaster worden gemaakt voor watersport en -recreatie. Dit stelt gemeente Súdwest-Fryslân in de nieuwe toeristische visie. Burgemeester en wethouders gaan op zoek naar nieuwe of moderne vormen van waterrecreatie die jongeren meer aanspreken. Op die manier moet ook het imago van de gemeente als ‘traditioneel’ watersportgebied veranderen.

Regiozaterdag, 22 september 2012

Opdoeken Boarnsterhim en fusie Friese Meren akkoord

Leeuwarden | De ministerraad is gisteren akkoord gegaan met de opheffing en opdeling van de gemeente Boarnsterhim en met de samenvoeging van Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân tot de nieuwe gemeente De Friese Meren.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 september 2012

Einde reformatorische zuil is in zicht

Kampen | De reformatorische kring staat aan de vooravond van grote veranderingen. Het einde van de zuil is dichtbij. Dat schrijft Johan Schouls in zijn boek Up to date gereformeerd. Reformatorische gemeenschap in een opengebroken wereld.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 september 2012

Met leuke activiteiten redt de kerk het niet

Barneveld | Kerken moeten hun aandacht niet langer richten op het organiseren van aantrekkelijke activiteiten, maar op het creëren van aantrekkelijke gemeenschappen. Dat stellen de Britse voorgangers Tim Chester en Steve Timmis in hun boek Midden in het leven. De kerk als levende gemeenschap.

Sportzaterdag, 22 september 2012

Amoah klaar voor debuut bij Heerenveen

Heerenveen | Marco van Basten kan morgen in het uitduel met FC Twente eindelijk een beroep doen op spits Matthew Amoah. De Ghanees keert na een in de voorbereiding opgelopen hamstringblessure terug in de selectie. Enkel Gianni Zuiverloon en Chris Kum staan bij Heerenveen nu nog met een kwetsuur langs de kant. Aanvaller Marco Pappa die als laatste aankoop aan de selectie werd toegevoegd, mag nog niet spelen wegens een ontbrekende verblijfsvergunning.

Sportzaterdag, 22 september 2012

Loting: Sneek Wit Zwart naar Bakhuizen, Zwaluwen - ONS

Heerenveen | De loting voor de eerste knockoutronde van de noordelijke districtsbeker heeft SWZ Boso Sneek gekoppeld aan vijfdeklasser Bakhuizen. Die club is op 21 oktober gastheer van de Friese zondagtopklasser. ONS Boso Sneek moet het een dag eerder opnemen tegen Leeuwarder Zwaluwen in een duel tussen voormalige en huidige zaterdaghoofdklasser. Harkemase Boys, de andere Friese hoofdklasser, moet op haar beurt juist naar Sneek afreizen. Het lot koppelde de roodhemenden aan Waterpoort Boys.

Sportzaterdag, 22 september 2012

Kums wil virtuoos van het Friese middenveld worden

Heerenveen | Sven Kums is een groot bewonderaar van Zinédine Zidane. Likkebaardend kon Heerenveens middenvelder kijken naar het spel van de kale Fransman die voetbal tot kunst leek te verheffen. Toch is het niet daarom dat de 24-jarige Belg sinds kort pianolessen volgt. Een virtuoos als Zidane zal hij op de toetsen niet snel worden. ,,Iets spelen van Ed Sheeran, dat lijkt me al een heel mooi doel.”

Sportzaterdag, 22 september 2012

Cambuur vecht zich naar bizarre zege

Leeuwarden | Het kan verkeren, sprak de vermaarde dichter Bredero ooit. Het duel Cambuur - Sparta was er gisteren een voorbeeld van. In een knotsgekke wedstrijd bogen de Leeuwarders een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties