Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 september 2011.

Economiedonderdag, 22 september 2011

Fietsfabrikant Accell ziet af van een bod op Derby Cycle

Heerenveen - Fietsenfabrikant Accell is niet van plan een bod uit te brengen op zijn Duitse branchegenoot Derby Cycle. Een concurrerend bod zou volgens de onderneming te weinig waarde hebben en een te zware belasting voor de balans betekenen.

Hoofdartikeldonderdag, 22 september 2011

Hoe lang nog samen met Wilders?

Het zat er allemaal in, gisteren bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer: ernst, humor, scherts en iets dat op haat lijkt. Helaas ook dat laatste. Het genoegen waarmee Wilders van de PVV met name Cohen van de PvdA jende, sarde en beledigde had weinig meer te maken met inhoud en alles met woede en met, inderdaad, iets dat op haat lijkt.

Regiodonderdag, 22 september 2011

University Campus Fryslân begint voorlopig in kerk

Leeuwarden - De organisatie van de in oprichting zijnde University Campus Fryslân wordt voorlopig gehuisvest in de Johannes de Doperkerk in Leeuwarden, waar ook de Watercampus moet ontstaan. Later komen hiervoor ook bestaande ruimten van de hogescholen in aanmerking.

Regiodonderdag, 22 september 2011

Vis voor de reigers, brood voor de eenden

Leeuwarden - ‘Vrijwilligers gevraagd. Wintervoedering voor de watervogels seizoen 2011/2012. Wie wil en kan ons helpen?’ staat op de flyers van de Vogelwacht Leeuwarden. De ganzen, reigers, meerkoeten en eenden in de Leeuwarder wijk Aldlân worden elke winter bijgevoederd door vrijwilliger Jeannet Jager (84). Zodra de vorstperiode begint loopt Jager trouw elke dag met de rollator - beladen met emmers viskoppen en stukjes brood - naar de voederplek aan de Wijde Greuns.

Regiodonderdag, 22 september 2011

Dijkstra-Draisma mag bouwen in Akkrum en Grou

Akkrum - Bouwbedrijf Dijkstra-Draisma, met vestigingen in Bolsward en Dokkum, mag de brede scholen in Akkrum en Grou bouwen. Voor de installaties gaat de gemeente Boarnsterhim in zee met Lammerink Installatiebedrijf uit Ootmarsum. Dat heeft het college van B en W gisteren besloten.

Regiodonderdag, 22 september 2011

Ambtenaren werken niet mee aan bezuiniging

Leeuwarden - De ondernemingsraad (OR) van de provincie Fryslân weigert mee te werken aan nieuwe bezuinigingen op de eigen bedrijfsvoering. Dat schrijft de OR in een brief aan Gedeputeerde Staten, die ook is toegespeeld aan Provinciale Staten.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 september 2011

Pausbezoek verdeelt Duitsers

Berlijn - Paus Benedictus is vandaag begonnen aan een vierdaags staatsbezoek in Duitsland. Het is de derde keer dat hij er is als Duitse paus. Hij blijft er tot en met zondag. Zo euforisch als men in 2005 was met zijn pausverkiezing, zo kritisch zijn nu veel landgenoten.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 september 2011

Het gaat niet om de foutloosheid van de Bijbel

Drachten - Met het woord ‘onfeilbaar’ als aanduiding voor de Bijbel is niets mis, maar de Bijbel is geen papieren paus en ook geen Wetboek van Strafrecht. Het is het levende Woord van God. Dat zei dr. Henk van den Belt woensdagavond tijdens een avond over het geestelijk gezag van de Bijbel in Drachten.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 september 2011

Hemel of hel

Een nieuwe discussie is overgewaaid vanuit de VS. Oftewel, een oude discussie die opnieuw is opgelaaid. Eén keer in de zoveel tijd komt het weer voorbij: de hemel en de hel. Dit keer ligt het accent op de vraag naar het bestaan van de hel. Het lijkt wel stuivertje wisselen. De Nederlandse discussie over de vraag of God bestaat is net overzee gegaan. Tja, wie kaatst... Vandaag de dag kán het toch niet meer zo zijn dat niet iedereen naar de hemel gaat. God zal, als God liefde is, geen mens naar de hel sturen. En als God geen mensen naar de hel stuurt, dan zal de hel niet hoeven te bestaan. Kortom: de hel is overbodig. Een menselijke redenering.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 september 2011

Bruggenbouwer tussen christendom en socialisme

Marie-Anne de Harder promoveert donderdag in Groningen in de Letteren op ds. Albertinus van der Heide (1872-1953). De eerste predikant in Fryslân die in 1896 lid werd van de SDAP van Troelstra.

Sportdonderdag, 22 september 2011

Sportquiz: WK wielrennen

Pieter Weening, Maarten Tjallingii, Anouska Koster en Lieuwe Westra gaan de komende week bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Denemarken namens Fryslân proberen een gooi te doen naar de felbegeerde regenboogtruien. De laatste komt als eerste in actie bij de individuele tijdrit, terwijl de andere drie meedoen aan de wegwedstrijd. Deze keer staat de kennisquiz derhalve in het teken van het WK wielrennen.

Sportdonderdag, 22 september 2011

Eerste punten voor Wykels Hallum

Hallum - In het zaterdagamateurvoetbal werd gisteravond het eerste (beperkte) inhaalprogramma afgewerkt. In de derde klasse B pakte Wykels Hallum de eerste punten door thuis met 4-2 af te rekenen met Rijperkerk. Met twee doelpunten in de slotfase was André Polet namens de Hallumers de gevierde man.

Sportdonderdag, 22 september 2011

Harkemase Boys stunt in de beker

Harkema - Harkemase Boys heeft gisteravond geschiedenis geschreven door voor de eerste maal in de historie de derde ronde van het KNVB beker te bereiken. In een spectaculair duel won de ploeg van trainer Wieb Rodenhuis op sportpark De Bosk na verlenging met 4-2 van Willem II, nadat het kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog 0-2 voor de Tilburgers stond.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties