Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 22 augustus 2014.

Economievrijdag, 22 augustus 2014

Een tekort aan zonnepanelen dreigt

Leeuwarden - Door de snel groeiende vraag naar zonnepanelen dreigt er wereldwijd een tekort aan panelen te ontstaan. Was er de afgelopen jaren sprake van een overproductie, nu overtreft de vraag bijna de productie, meldt persbureau Bloomberg.

Hoofdartikelvrijdag, 22 augustus 2014

IS: al te snel ingrijpen is levensgevaarlijk

De situatie in Irak met de terreurorganisatie IS is tergend. Het onthoofden van een Amerikaanse journalist is barbaars, het filmen van die wandaad en het filmpje verspreiden via internet is zo mogelijk nog barbaarser.

Regiovrijdag, 22 augustus 2014

Ouderen in NOF moeten de hulp zelf betalen

Kollum - Ouderen en gehandicapten in Noordoost-Fryslân die huishoudelijke hulp nodig hebben, krijgen daar vanaf volgend jaar geen gemeentelijke vergoeding meer voor als het aan de colleges van die regio ligt.

Regiovrijdag, 22 augustus 2014

Bolsward boos om opnieuw vernield Vissermantsje

Bolsward - In de meer dan twintig jaar dat het houten beeld van het vissermannetje naast zijn huis in hartje Bolsward staat, is het al een keer of negentig vernield. Of de hengel was geknakt, of het schoentje was van de haak gestolen. Dit keer was echter een complete arm afgebroken. ,,Het moet met grote kracht zijn gebeurd", zegt maker Dirk Bosma (82).

Regiovrijdag, 22 augustus 2014

Camping houdt stille hoop op mooie nazomer

Lauwersoog | De mooie zomer loopt op zijn laatste benen: het regent flink en de scholen zijn weer begonnen. Op camping Lauwersoog zijn inmiddels heel wat gasten vertrokken, maar toch zijn er nog altijd die-hards die hopen op een mooie nazomer.

Regiovrijdag, 22 augustus 2014

Oudste Joodse begraafplaats is 350 jaar

Workum - Vlakbij de sluis in Workum ligt de oudste Joodse begraafplaats in Fryslân. De begraafplaats werd 350 jaar geleden gesticht op initiatief van David Salomons, pachter van de Bank van Lening in Workum. Hij kocht op 29 augustus 1664 bij de sluis een stukje grond voor het begraven van zijn familieleden en volksgenoten. Salomons betaalde het Workumer stadsbestuur twintig caroli gulden voor 'dartich vijercante voeten lands'.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties