Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 juli 2015.

Economiewoensdag, 22 juli 2015

Prijzen van bestaande huizen stijgen licht

Leeuwarden - Het aantal verkochte bestaande woningen in Fryslân is in het tweede kwartaal van 2015 met 12,6 procent gestegen in vergelijking met het tweede kwartaal van 2014. Dat blijkt uit cijfers van Central Bureau voor de Statistiek (CBS). De Friese huizenprijzen stegen in diezelfde periode met 1,1 procent.

Regiowoensdag, 22 juli 2015

Deel Waddenzee daalt wel door zoutwinning

Harlingen - Delen van de Waddenzee kunnen wel dalen door zoutwinning, in tegenstelling tot wat Frisia Zout beweert. Dat melden Waddenvereniging, Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland op basis van onderzoek naar de gevolgen van zoutwinning in de zee. De Natuurorganisaties nemen de uitkomst mee als argument in het hoger beroep tegen het besluit van de ministerie van Economische Zaken om akkoord te gaan met zoutwinning in de Waddenzee.

Regiowoensdag, 22 juli 2015

Populariteit Friese paard neemt weer toe

Leeuwarden - Na jaren van een gestage achteruitgang neemt de belangstelling voor het Friese paard voorzichtig weer toe. Het aantal dekkingen stabiliseert zich, op de keuringen is er weer sprake van een lichte toename van het aantal paarden en de verkoopprijzen van de dieren gaan iets omhoog.

Regiowoensdag, 22 juli 2015

Friese ziekenhuizen worden beloond met een roze lintje

Leeuwarden - De Friese ziekenhuizen bieden borstkankerzorg van hoog niveau. Ze zijn hiervoor beloond met het roze lintje, een keurmerk dat ieder jaar wordt uitgereikt door de Borstkankervereniging Nederland (BVN).

Sportwoensdag, 22 juli 2015

Westra: Nibali helpen en zelf nog wat proberen

Le Lauzet-Ubaye - Lieuwe Westra hoefde gisteren op de rustdag niet lang na te denken over de vraag hoe het met hem is. ,,Goed, goed", klonk het vanuit Le Lauzet-Ubaye, waar de Friese renner zich met zijn Astanaploeg voorbereidde op de slotdagen van de Tour de France.

Sportwoensdag, 22 juli 2015

De Jong raakt niet in de war van verlies Cambuur

Gallneukirchen - Hoeveel waarde moet je aan een uitslag in oefenwedstrijd hechten? Welnu, niet al teveel, is een veelgehoord credo. Het deed gisteren in Gallneukirchen ook opgeld, want de 2-1 nederlaag die SC Cambuur leed tegen het Turkse Kasimpasa was er een waarbij de cijfers niet of nauwelijks het verhaal vertelden. ,,De uitslag is jammer, maar in de war raak ik er niet van. Ik ben een tevreden man, met betrekking tot het voetbal en de groep", zei trainer Henk de Jong na afloop.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties