Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 22 juli 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 22 juli 2014

De overheid en de digitale wereld

Het kabinet gaat digitale spionage en cybercrime intensiever aanpakken. Zo krijgen de nationale politie en de inlichtingendiensten AIVD en MIVD meer mogelijkheden om onderzoek te doen naar de toenemende dreigingen en risico's op dat gebied. Dat heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie onlangs aan de Tweede Kamer laten weten. De stevigere aanpak is volgens hem nodig omdat uit het jaarlijkse zogenoemde Cybersecuritybeeld Nederland blijkt dat het aantal digitale spionageaanvallen toeneemt. Bovendien worden die aanvallen complexer en hebben ze meer impact, omdat er steeds meer computers met het internet zijn verbonden. Daardoor wordt de digitale kwetsbaarheid voor criminele en andere staten groter.

Regiodinsdag, 22 juli 2014

Langweer komt net tekort om Grou zege af te snoepen

De Veenhoop - Johannes Meeter van Langweer had gisteren graag zijn tweede zege willen bijschrijven dit SKS-kampioenschap, na zijn verrassende debuut zaterdag. Hij en zijn mannen waren ervan overtuigd dat ze na bijna twee uur zeilen, net wat eerder de finishbordjes passeerden langs het Grytmansrak dan It Doarp Grou. De wedstrijdleiding besliste echter dat Grou de winnaar was. Een protest van Langweerders om hun gelijk te krijgen, was tevergeefs.

Regiodinsdag, 22 juli 2014

Talant krijgt nieuwbouw in De Westereen

De Westereen - Gehandicaptenorganisatie Talant bouwt een nieuw appartementencomplex in De Westereen. De nieuwbouw biedt plaats aan 24 cliënten.

Regiodinsdag, 22 juli 2014

Scheepswerven zijn boos op Súdwest-Fryslân

Makkum - Scheepswerven in Súdwest-Fryslân zijn kwaad op hun gemeente, omdat die met subsidie de bouw steunt van een nieuwe scheepswerf in Makkum. Het gaat weliswaar om een historische scheepswerf met museumfunctie, maar het is óók de bedoeling dat de werf bestaande oude houten schepen gaat opknappen.

Regiodinsdag, 22 juli 2014

Klachten over festivaldichtheid Groene Ster

Leeuwarden - Liefst vier keer is recreatiegebied de Groene Ster in Leeuwarden dit jaar toneel van een festival. Velen vinden wat leven in de culturele brouwerij fantastisch, maar niet iedereen in en om de stad is even enthousiast.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties