Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 juli 2010.

Cultuurdonderdag, 22 juli 2010

‘Pake Sytse’ vier keer extra te zien in De Veenhoop

De Veenhoop - Vanwege de grote publieke belangstelling komen er vier extra voorstellingen van het openluchttoneelstuk Pake Sytse in De Veenhoop. Dat heeft producent Klaas Toering gisteren bekendgemaakt. De vijfduizend kaarten voor de oorspronkelijk geplande voorstellingen zijn inmiddels zo goed als uitverkocht.

Hoofdartikeldonderdag, 22 juli 2010

De formatie...

Nu Paars-plus is afgeschoten als mogelijke coalitie, blijft de grote vraag: wat dan wel? In eerdere formaties was er wel een alternatief. Toen CDA en PvdA er in 1977 en 2003 er niet uitkwamen, ging het CDA met de VVD en D66 praten. Die partijen waren er vervolgens vrij snel uit. Maar een pasklaar alternatief ontbreekt nu. Om weer weken van vruchteloos overleg te voorkomen, heeft de koningin oud-premier Ruud Lubbers gevraagd als informateur. Net als Herman Tjeenk Willink eerder deed, zal Lubbers moeten proberen op korte termijn de weg te openen voor een coalitie in een andere samenstelling.

Regiodonderdag, 22 juli 2010

Hotel Oostergoo zet zich in voor komst kinderhospice

Grou - Hotel Oostergoo uit Grou is twee jaar na dato alsnog van plan het 150-jarig bestaan groots te vieren. Het hotel en de jubileumcommissie willen op 18 september een goede-doelenveiling houden. Van de opbrengst en subsidies willen ze samen met lokale zorginstellingen een huis financieren, waar terminale zieke kinderen hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen met hun familie. ,,Zo’n huis is er nog niet in Noord-Nederland. Nu blijven die kinderen tot hun levenseinde vaak in het ziekenhuis, terwijl ze het liefst bij hun familie zouden willen zijn”, vertelt hoteleigenaar Marcel Oost (40).

Regiodonderdag, 22 juli 2010

Benefiet voor ‘Vlielandschool’

Vlieland - ,,Wat een relatief kleine stichting allemaal kan bewerkstelligen.” Toen de Vlielander Jan Houter (66) een paar jaar geleden voor het eerst van het werk van de Friese Stichting Studenten- en Musaharproject Nepal (SSN) hoorde, was hij verkocht. De stichting ondersteunt het onderwijs voor de armsten in Nepal, sponsort studenten en zette een landbouwproject op voor een verarmd dorp, dat niet meer van de traditionele visserij kon leven.

Regiodonderdag, 22 juli 2010

Filiaalhouder vat vier winkeldieven in de kraag

Heerenveen - Samen met een politieagente had Robert Jonkbloed al twee winkeldieven aangehouden, toen hij twee handlangers zag lopen. De agente moest bij de verdachten blijven, dus ging de filiaalhouder van Scapino in Heerenveen er zelf achteraan, na kort overleg. Toen het duo de bosjes uitkwam, zette hij zijn auto vlak voor hen neer. ,,Ik blufte: ‘Politie, legitimatiebewijs!’. Dat gaven ze. Toen zei ik: ‘jij voorin, jij achterin’. Die laatste moest op een kinderzitje zitten. Het is niet anders.”

Regiodonderdag, 22 juli 2010

Jabikswoude mag nog even niet gebouwd

Leeuwarden - Op last van de Raad van State moet de gemeente Leeuwarden het ontwerp van de buitenwijk Jabikswoude deels opnieuw tekenen. Dat lijkt een succes voor Dorpsbelang Goutum, dat bezwaar maakte tegen de aanleg van de wijk in De Zuidlanden. Maar de echte strijd van het dorp is zo goed als over.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 juli 2010

Zoekers zijn geen heiligen, maar dapper op weg

Is zoekend geloven een béétje geloven? Of is het nog niet helemaal volwassen geloven? Nee, dat zijn misverstanden, zegt internetpastor Boele Ytsma in

Geloof & Kerkdonderdag, 22 juli 2010

Gastvrijheid ten top: de burgemeester kookt

Met tien andere jongeren uit Opeinde, Nijega en De Tike is Bauke Deelstra (22) op de Balkan. Samen met veertien Roemenen - studenten van een evangelische Bijbelschool in Oreda - evangeliseren ze en steken ze de handen uit de mouwen in het Albanese dorpje Pinet.

Sportdonderdag, 22 juli 2010

Amels mist finale tijdens WK Junioren

Moncton (Can) Douwe Amels uit Drachten is er gisteren tijdens het wereldkampioenschap atletiek voor junioren in de Canadese stad Moncton niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale op het onderdeel hoogspringen. De Friese atleet strandde op een hoogte van 2 meter en 14 centimeter en dat was net niet voldoende om zich bij de beste twaalf hoogspringers van de wereld te rangschikken.

Sportdonderdag, 22 juli 2010

Trio Wagenaar wint in Minnertsga

Minnertsga - Lisette Wagenaar, Imke van der Leest en Gérieke de Groot hebben gisteren in Minnertsga de dames hoofdklasse vrije formatiepartij op hun naam geschreven. Het jeugdige trio won in een spannende finale met 5-5 en 6-0 van Maaike Joostema, Maaike Osinga en Aukje van Kuiken.

Sportdonderdag, 22 juli 2010

‘Heerenveen praat met Strootman’

Rotterdam - Heerenveen is nog altijd in de markt om Kevin Strootman naar Fryslân te halen. Volgens RTV Rijnmond hebben Heerenveen-trainer Ron Jans en diens assistent Raymond Libregts een gesprek hebben gevoerd met de middenvelder van Sparta Rotterdam.

Sportdonderdag, 22 juli 2010

‘Gesink aan de start in Surhuisterveen’

Surhuisterveen - De kans is groot dat Robert Gesink volgende week dinsdag aan de start verschijnt van de Profronde van Surhuisterveen. Dat heeft John van den Akker, die namens de renners de contracten regelt voor de ‘rondjes om de kerk’ na de Tour de France gisteren gezegd.

Sportdonderdag, 22 juli 2010

Trio Olijnsma net op tijd in vorm

Minnertsga - Hij zag een rode kaart voor z’n neus getoverd en was object van een welgemikte fluim. Een doorsnee rondje langs de kaatsvelden was het seizoen 2010 tot dusver voor Martijn Olijnsma (21) niet. In Minnertsga rekende de opslager gisteren af met de malaise en pakte op superieure wijze zijn eerste zege.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties