Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 22 juli 2005.

Bijschriftvrijdag, 22 juli 2005

Alles vergaat (1)

Economievrijdag, 22 juli 2005

Neways Leeuwarden haalt megaorder binnen

Leeuwarden – Elektronicabedrijf Neways in Leeuwarden heeft een megaorder van twintig miljoen euro binnengehaald voor de levering van elektronica voor infanterievoertuigen van het Nederlandse leger. De order moet geleverd worden in de periode 2006-2009.

Economievrijdag, 22 juli 2005

Curator Westerbaan pakt Brander aan

Leeuwarden – De curator van Westerbaan blijft jagen op de oud-directeur van het failliete bouwbedrijf, J. Brander en diens bv, Brandhold. Curator R. Verdonk heeft een deurwaarder ingeschakeld om in totaal 330.000 euro binnen te halen. De curator is al 2,5 jaar bezig om het geld binnen te halen. Inmiddels heeft Verdonk via rechtszaken zijn gelijk gehaald en zijn de bedragen opeisbaar.

Economievrijdag, 22 juli 2005

Leeuwarden vindt kritiek over wegwerk onterecht

Leeuwarden – De Gemeente Leeuwarden heeft naar aanleiding van de werkzaamheden aan de Langemarktstraat in Leeuwarden maar twee klachten ontvangen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente gisteren gemeld naar aanleiding van het artikel in het Friesch Dagblad gisteren over de wegwerkzaamheden. ,,Pas drie weken na de opbrekingen kwam de eerste klacht”, aldus een woordvoerder.

Hoofdartikelvrijdag, 22 juli 2005

De aanslagen…

En toch zitten de Londenaren op het terras. Gisteren al, kort na de kleine explosies in metro en bus. Ze deden niet alsof er niets gebeurd was, maar ze vonden wel dat het leven vooral door moet gaan.

Regiovrijdag, 22 juli 2005

Toestemming voor gasboring Tjeukemeer

Joure - Olie- en gasbedrijf Vermilion uit Harlingen mag proefboren naar gas onder het Tjeukemeer. Dat heeft de bestuursrechter in Leeuwarden gisteren bepaald. Zeer waarschijnlijk wordt de periode waarin mag worden geboord langer dan de eerder vastgestelde termijn van zes maanden.

Regiovrijdag, 22 juli 2005

Fraudeurs gepakt via kenteken

Leeuwarden – Dertig bijstandsuitkeringen van Friezen, Groningers en Drenten zijn ingetrokken omdat ze bij de aanvraag van hun uitkering het bezit van een (te) dure auto hebben verzwegen. Van twintig mensen is de uitkering tijdelijk stopgezet. De fraude werd ontdekt dankzij een koppeling van de bijstandsgegevens aan kentekens.

Regiovrijdag, 22 juli 2005

Meester Schaaf van basisschool Mooitaki neemt na veertig jaar afscheid

Beetgumermolen – De wereld bestaat nog dankzij het ademhalen van schoolkinderen. ,,Dit zei de Joodse bijbelgeleerde Pinchas Lapide toen de tempel verwoest werd en het de kinderen verboden werd mee te helpen aan de herbouw. Zij moesten de Thora leren, zodat ze de kennis later weer konden doorgeven aan hún kinderen. Dat spreekt me zeer aan.”

Regiovrijdag, 22 juli 2005

‘Achterstand op school kleiner’

Leeuwarden – De achterstand van leerlingen op Friese basisscholen wordt kleiner als de scholen intensief worden begeleid. Dat blijkt uit de eerste evaluatie van het project ‘Onderwijskansenbeleid’.

Regiovrijdag, 22 juli 2005

‘Originele skûtsjes zijn alleen nog te zien bij de IFKS’

Stavoren – ,,Wie een origineel skûtsje wil zien, kan dat alleen nog bij de IFKS. Bij de IFKS varen in de A-klasse van de kleine skûtsjes nog een heel aantal skûtsjes rond de zestien meter lengte waarvan de romp nog exact zo is als toen ze gebouwd werd.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juli 2005

Geweld in Haïti bemoeilijkt bijbelverspreiding

Port-au-Prince - Het escalerende geweld in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince maakt het de Bible League uiterst moeilijk haar werk te doen. De Bible League is een internationale organisatie die zich bezighoudt met het vertalen en verspreiden van de bijbel.

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juli 2005

‘Tsunami-kerken’ krabbelen met moeite overeind

Ermelo – Kerkelijke gemeenten in de gebieden die op tweede kerstdag getroffen werden door de vloedgolven als gevolg van de zeebeving hebben nog steeds moeite om weer overeind te krabbelen. Dit meldt de in Ermelo gevestigde stichting Open Doors.

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juli 2005

‘Schumi’ laat zich inspireren door christelijk geloof

Leeuwarden – De Duitse Formule 1-coureur Michael Schumacher (36) laat zich sterk inspireren door christendom. Dit zegt de veelvoudig wereldkampioen in het deze week verschenen Duitse blad Stimme der Familie van de Gezinsbond van de Duitse Rooms-Katholieke Kerk.

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juli 2005

GOR is verdeeld over Catechismus-vraag

Utrecht – Op de assemblee van de Gereformeerde Oecumenische Raad, die dezer weken in Utrecht wordt gehouden, stond gisteren het voorstel van de Amerikaanse afgevaardigden centraal om een wijziging in de Heidelberger Catechismus aan te brengen.

Geloof & Kerkvrijdag, 22 juli 2005

Een hervormde protestant op een racefiets

In de wielerronde Tour de France, die dit weekeinde in Parijs wordt afgesloten, is het veelvuldig waar te nemen: wielrenners zijn religieuze types. Winnaars slaan een kruis of wijzen naar de hemel. Verreweg het gros van de renners is rooms-katholiek. Dat is altijd zo geweest, want fietsen wordt van oudsher vooral in België, Frankrijk, Italië en Spanje gedaan. Dus was Cees Erkelens begin vorige eeuw een opmerkelijke verschijning in het peloton. De eerste hervormde in de koers.

Sportvrijdag, 22 juli 2005

Ljeppers vergeten IJlst liefst zo snel mogelijk

IJlst - De dertiende wedstrijd in de competitie zal de boeken van het Fysk Ljeppers Boun (FLB) in gaan als een wedstrijd die voor deelnemers, organisatie en publiek donderdagavond in IJlst weinig goeds in petto had.

Sportvrijdag, 22 juli 2005

Weening rijdt ook in Surhuisterveen

Mende – Wielrenner Pieter Weening verschijnt op 2 augustus aan de start bij de profronde van Surhuisterveen. Dat bevestigt Jacob Bergsma, perschef van de Rabobank-wielerploeg.

Weervrijdag, 22 juli 2005

Grijs 


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties