Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 juni 2016.

Economiewoensdag, 22 juni 2016

Melkprijs FrieslandCampina internationaal in de top

Leeuwarden - Zuivelcoöperatie FrieslandCampina hoorde in het afgelopen jaar bij de top van de Europese zuivelbedrijven voor wat betreft de hoogte van de melkprijs. In een overzicht van de LTO-Internationale Melkprijsvergelijking die gisteren is gepresenteerd staat dat het bedrijf op de vierde plek is gekomen met een prijs van 33,22 cent per kilo melk. Het gemiddelde van de zestien Europese zuivelbedrijven kwam uit op 31,27 cent. In 2014 was dat nog 38,60 cent.

Economiewoensdag, 22 juni 2016

Brede coöperatie stimuleert lokale economie in het Westerkwartier

Zuidhorn - Het is geen gewone coöperatie, benadrukt Sabine Lutz die verschillende projecten voor de gebiedscoöperatie ontwikkelt. ,,In tegenstelling tot een normale coöperatie is het geen samenwerkingsverband voor één sector of met één doel. Onze coöperatie pakt onderwerpen als economie, landbouw, waterbeheer, landschap, wonen, welzijn en zorg integraal aan. Partijen uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheid proberen gezamenlijk nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen om de regio te versterken."

Hoofdartikelwoensdag, 22 juni 2016

Polderen over ander pensioenstelsel

Wie het weet mag het zeggen: hoe moeten we het pensioenstelsel hervormen? De afgelopen jaren is er al over gesproken. Eerst vooral in de branche van pensioenfondsen en verzekeraars, nu in alle openheid van de polder. De Sociaal Economische Raad (SER) heeft een advies geschreven, pensioendeskundigen schrijven pagina’s van kranten en vakbladen vol, de vakbeweging roert zich en de politiek dringt aan op snelle en grondige herzieningen, met behoud van het goede van het bestaande systeem.

Regiowoensdag, 22 juni 2016

Toen er een raket in de woonkamer viel, besloten we te vluchten

Joure - ,,Ik vind het moeilijk voor te stellen dat er zomaar een raket op je huis kan vallen", zegt Jelmar Smink uit havo 3 van het Bornego College in Joure. Nadat Shaza haar verhaal in haar eigen vmbo t-klas vertelde, gaf ze gisteren een gastles aan de klas van Jelmar. ,,Door haar verhaal heb ik een goed beeld gekregen van het leven van een vluchteling", zegt Bente Knoppers. ,,Het is best heftig wat ze heeft meegemaakt."

Regiowoensdag, 22 juni 2016

Caparis-directeur komt voorlopig niet op de zaak

Drachten - Algemeen directeur Ben Gerrits neemt voorlopig enkele weken fysiek afstand van Caparis. Dat heeft hij het personeel via een Whatsapp-bericht laten weten. Dit geeft hem beter de gelegenheid om de laatste ontwikkelingen, de topstructuur van het bedrijf en de uitvoering van de herstructurering te overdenken, zo meldt de Twent.

Regiowoensdag, 22 juni 2016

Fryslân moet decor worden van topfilm

Leeuwarden - Voor 2020 moet Fryslân het decor worden van een internationale topfilm. Dat wil gedeputeerde Sietske Poepjes. Om ervoor te zorgen dat de filmbazen in Hollywood naar Fryslân komen, moet er een Fries Filmfonds komen en een filmscout die precies weet waar in Hollywood behoefte aan is. Poepjes denkt dat Fryslân uitermate geschikt is om films op te nemen. ,,Ons landschap is goud waard, en zo’n film trekt veel toeristen."

Sportwoensdag, 22 juni 2016

Tobbende Westra laat NK’s schieten

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties