Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 juni 2011.

Economiewoensdag, 22 juni 2011

Poiesz opent in Dronryp zestigste vestiging

Dronryp - Er komt een Poiesz supermarkt in Dronryp. Poiesz opent de winkel na de zomer in het nieuwbouwproject Kûkshiem. Op die locatie was een nieuwe vestiging van C1000 voorzien, maar de winkelruimte wordt overgenomen door Poiesz. Tot de opening blijft de huidige C1000 in het dorp open. Het personeel van C1000 treedt na de zomer in dienst van Poiesz. De winkel in Dronryp is de zestigste Poiesz-vestiging, meldt de directie van het bedrijf.

Economiewoensdag, 22 juni 2011

Amarins durft te investeren: de bank heeft genoeg

Burgum - Amarins Papa wist vroeger niet wat ze later wilde doen. Maar na een open dag bij een schoonheidssalon was ze om. ,,Ik werd helemaal enthousiast. Ik liep stages en een ondernemersplan was het begin van mijn eigen bedrijf. Ik wilde het duidelijk anders doen dan de bedrijven die ik tijdens mijn stages had gezien. En dat heeft tot nu toe zeer veel succes gehad.”

Hoofdartikelwoensdag, 22 juni 2011

Europa door Arabische Lente ook instabieler

Het geweld tegen de burgerbevolking in Syrië geeft meer aanleiding tot een buitenlandse interventie dan in het geval van Libië. Syrische burgers gaan al langer gebukt onder zwaarder en meedogenlozer geweld dan de Libiërs. Toch bombardeert de NAVO geen doelen in Syrië en wordt de Syrische president Bashar al-Assad nauwelijks onder internationale druk gezet om af te treden. De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben weliswaar sancties afgekondigd tegen het Syrische regime, maar die lijken geen enkel effect te hebben.

Regiowoensdag, 22 juni 2011

Gewonde bij felle brand in drie loodsen Lemmer

Anja Mast

Regiowoensdag, 22 juni 2011

75 jaar bevlogen in het onderwijs

Oudemirdum/Sondel - Het enthousiasme waarmee Hielke en Hannie Smink over het onderwijs praten, doet vermoeden dat ze met weemoed afscheid nemen van de christelijke basisschool Op ’e Terp in Sondel. Toch ontkomen ze er niet meer aan. Morgenmiddag heeft de school een afscheidsfeest voor ze in petto. De beide echtelieden trekken de deur achter zich dicht. Hielke (64) gaat met pensioen. Hannie (63) met de vut.

Regiowoensdag, 22 juni 2011

Oproep: spreid ontslagen bij Proloog

Leeuwarden - Hanteer bij de gedwongen ontslagen bij Proloog in Leeuwarden niet het last-in-first-out-principe. Die oproep deed de gemeenteraad van Leeuwarden gisteravond aan de onderwijsvakbonden.

Regiowoensdag, 22 juni 2011

Nieuwe start voor De Hingel

Ternaard - Jeugdsoos De Hingel in Ternaard kan opnieuw open. Het college van B en W van Dongeradeel wil vijftienduizend euro beschikbaar stellen voor het opknappen van het pand en het afbetalen van schulden. Het nieuwe bestuur moet uit een aantal jongeren en ouders bestaan.

Regiowoensdag, 22 juni 2011

Minste donoren in noordoosten van Fryslân

Leeuwarden - Broeksterwâld en Wâlterswâld behoren tot de dorpen met het minste aantal geregistreerde orgaandonoren van Fryslân. Dat blijkt uit de Donorstand van Nederland die vandaag is gelanceerd in Den Haag. In Broeksterwâld zegt 13,5 procent van de inwoners ja tegen orgaandonatie. Dat is bijna de helft minder dan het landelijk en Fries gemiddelde.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 juni 2011

Papoea gedood en in zee gedumpt

Hong Kong - De Asian Human Rights Commission (UHRC) in Hong Kong wil dat er een rechtszaak komt tegen vijf Indonesische militairen. Die zouden op 14 mei de 27-jarige Derek Adii van West-Papoea neergestoken hebben met de dood tot gevolg. Adii ging met zijn gezin aan boord van een schip in Nabire (West-Papua). Hij beklaagde zich daarbij over de manier waarop sommige vrouwen en kinderen werden behandeld. Daarop werd hij belaagd en neergestoken. Daarna gooiden de militairen hem in zee.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 juni 2011

Frank Bosman en ‘De Bijbel cultureel’ in de prijzen

Amsterdam - De katholieke theoloog Frank Bosman (32) uit Vlijmen heeft gisteravond de Theologie Podiumprijs 2011 gewonnen. Het boek De Bijbel cultureel van de protestanten Marcel Barnard en Gerda van de Haar won de Theologie Publicatieprijs 2011.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Frank Wierstra vierde in wielerronde van Bedum

Bedum - Frank Wierstra is Burgum is gisteravond als vierde geëindigd in de prestigieuze wielerronde van Bedum. Wierstra maakte vanaf de beginfase deel uit van een kopgroep van vier coureurs die uiteindelijk ook om de bloemen streden. De zege ging naar thuisrijder Wouter Haan, die in de laatste kilometers wegsprong en solo finishte. Christoph Haxen uit Duitsland eindigde als tweede. Fries om utens Folkert de Haan uit Groningen completeerde het podium.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Cambuur zet ‘verjongingskuur’ door

Leeuwarden - Met het vastleggen van Wout Droste en Erik Bakker voert SC Cambuur Leeuwarden de verjonging in de selectie verder door. De 22-jarige Droste is afkomstig van Go Ahead Eagles. De één jaar jongere Erik Bakker werd door de Leeuwarders overgenomen van FC Zwolle. De beide spelers tekenden een contract voor twee seizoenen in de Friese hoofdstad.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Kraaijeveld via de ‘zijdeur’ naar WK zwemmen

Eindhoven - Ilse Kraaijeveld uit Dokkum neemt volgende maand deel aan de wereldkampioenschappen zwemmen in het Chinese Shanghai. De 20-jarige Friese zwemster neemt de plaats in van Hinkelien Schreuder op de estafette van de 4x100 meter vrije slag. Schreuder werd gisteren door technisch directeur Jacco Verhaeren uit de Nederlandse ploeg gezet na de breuk van de zwemster met coach Marcel Wouda.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Libregts gaat niet akkoord met een andere functie

Heerenveen - Wie morgenmiddag zeker niet op het trainingsveld aanwezig zal zijn, is Raymond Libregts. De voormalige assistent van Jans werd een week of twee geleden uit zijn functie ontheven door de directie van sc Heerenveen. Zijn plaats op het veld zal met ingang van morgen worden ingenomen door Henk Herder.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Veel onduidelijkheid bij start seizoen Heerenveen

Heerenveen - Sportpark ’t Paradyske in Langezwaag vormt morgenmiddag het decor voor de eerste training van de selectie van sc Heerenveen. Trainer Ron Jans begint nog niet met een complete selectie aan zijn tweede seizoen in Friese dienst. Hij verwelkomt een groep van 21 spelers op het veld voor de eerste training. Naast de enige aankoop tot dusverre, de Belg Sven Kums, zal ook een aantal jeugdspelers zijn opwachting maken.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Doelman Diederik Bangma stapt over van Heerenveen naar WKE

Heerenveen - Diederik Bangma maakt volgend seizoen de overstap van sc Heerenveen naar de kersverse zondagtopklasser WKE.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Marc Nygaard keert bij Helmond Sport terug in Nederlandse competitie

Helmond - Oud-Heerenveenspeler Marc Nygaard keert bij Helmond Sport terug in de Nederlandse competitie.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Heerenveen met acht turners in WK-selecties

Heerenveen - Turnschool Sportstad Heerenveen is met acht turners vertegenwoordigd in de WK trajectselectie. De KNGU heeft bij de heren veertien turners geselecteerd, die zich gaan voorbereiden op het WK, dat van 7 tot en met 16 oktober in Tokyo wordt gehouden. Namens Heerenveen zijn Epke Zonderland, Michel Bletterman, Arjen Butter en Jeffrey Telussa aangewezen. Bij de elf geselecteerde dames gaat het om Céline van Gerner, Joy Goedkoop, Jessica Dowling en Marlies Rijken.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Shorttracker Itzhak De Laat volgend seizoen wel in Jong Oranje

Heerenveen- Shorttracker Itzhak de Laat uit Leeuwarden maakt komend seizoen deel uit van Jong Oranje. Afgelopen seizoen koos hij er nog bewust voor om nog een jaartje bij het gewest Friesland te blijven.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Sportquiz: Tom Okker en het bijna-sprookje in ’78

Op de banen van de All England Lawn Tennis and Croquet Club is vanochtend de 125e editie van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld, van start gegaan. Bij de mannen verdedigt de Spanjaard Rafael Nadal zijn titel, bij de vrouwen de Amerikaanse Serena Williams.

Sportwoensdag, 22 juni 2011

Tweet van de dag: Andre Villas-Boas nieuwe trainer Chelsea

Andre Villas-Boas (33) wordt de nieuwe trainer van Chelsea. Voor 15 miljoen euro heeft hij het contract bij zijn huidige club Porto afgekocht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties