Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 juni 2005.

Agendawoensdag, 22 juni 2005

Klassiek

Piano en cello In de kerk van Kortehemmen kunt u zondag om 16.00 uur luisteren naar een optreden van celliste Kate Harris en pianist Robert Harris. Zij spelen de Sonate in A-groot van Beethoven, Sonata Opus 4 van Kodády en First Rhapsody van Bartók. Het concert begint om 16.00 uur.

Bijschriftwoensdag, 22 juni 2005

Handel in melkquota kan nu zonder grond

Den Haag – Nederlandse melkveehouders kunnen vanaf nu hun melkquota zonder grond verhandelen, zo maakte het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vandaag bekend. Boeren waren tot nu toe verplicht om melkquota te verhandelen inclusief de pacht van een stuk grond voor minimaal een jaar. In de praktijk was dit een administratieve rompslomp zonder functie, omdat boeren vaak land pachtten dat zij zelf niet gebruikten. Makelaars en notarissen verdienden goed geld aan de oude regeling. Wel blijft de handel in quota voorbehouden aan de melkproducenten.

Bijschriftwoensdag, 22 juni 2005

Boos zijn en boos blijven

Gisteren hield Jezus ons een spiegel voor.

Economiewoensdag, 22 juni 2005

Radeko en bonden lossen geschil op

Holwerd – Metaalbedrijf Radeko en de vakbonden hebben gisteren overeenstemming bereikt over de verplaatsing van personeel van Holwerd naar de vestigingen in Staphorst en Groningen. Dat maakte FNV-bestuurder A. van Dijk vandaag bekend.

Economiewoensdag, 22 juni 2005

Friese horeca grijpt net naast de prijzen

Uitgeest - Twee Friese horecagelegenheden zaten bij de negen genomineerden voor populairste danscafé, populairste discotheek en populairste uitgaanscentrum van Horeca Nederland regio Noord, beide wisten net niet een prijs in de wacht te slepen.

Expowoensdag, 22 juni 2005

Aldeboarn, Museum Aldheidskeamer Uldrik Bottema: expo schilder Meint van der Velde ‘Klein door de jaren heen’, t/m 25 juni.

Hoofdartikelwoensdag, 22 juni 2005

Geschonden imago

Het begint nu eindelijk ook in het Witte Huis door te dringen dat er in het gevangenenkamp op de marinebasis Guantánamo Bay op Cuba misstanden plaatsvinden. Voormannen van de Republikeinen – de partij van president Bush – hebben zelfs de mogelijkheid geopperd het kamp te sluiten. Veel Democraten zijn al langer die mening toegedaan. Zo riep ex-president Clinton maandag op de bezem erdoorheen te halen of anders het detentiekamp maar op te doeken.

Regiowoensdag, 22 juni 2005

Gerrit Abma wint Sint Nyksterloop

Sint Nicolaasga - Het programma van de jaarlijkse Sint Nyksterloop was dinsdagavond uitgebreid met een halve marathon. De deelnemers troffen het niet met de warmte. De extra drinkposten werden dan ook bijzonder gewaardeerd. Gerrit Abma was het eerste terug in het centrum van Sint Nicolaasga. Hij liet 1.26,45 klokken.

Regiowoensdag, 22 juni 2005

‘Steeds meer boeren gooien het roer om’

Leeuwarden – Steeds meer boeren nemen hun toevlucht tot niet-traditionele agrarische activiteiten. Dat stelt lector Plattelandsvernieuwing W. Foorthuis. Foorthuis juicht deze ontwikkeling toe. De provincie Fryslân maakte vanochtend bekend onderzoek te steunen naar de mogelijkheid om Chinese lotusbloemen en marsh mallowplanten te telen.

Regiowoensdag, 22 juni 2005

Een voertuig om niet te gebruiken

Heerenveen – Zeven keer zoveel schuim kan de Friese brandweer spuiten met de nieuwe schuimblusunit. De oude is na twintig jaar technisch afgeschreven en is nooit gebruikt waarvoor hij is aangeschaft: bij ongevallen met gevaarlijke stoffen op de weg, het spoor of de vaarweg. ,,En hopelijk hoeven we deze daarvoor ook nooit te gebruiken”, zegt Henk van der Schaaf van de Regionale Brandweer.

Regiowoensdag, 22 juni 2005

Zorgstichting Drachten uit de financiële nood

Drachten – Het in financiële nood verkerende Stichting Zorg en Service in Drachten lijkt gered. Het College Tarieven Gezondheidszorg heeft besloten de stichting de komende drie jaar in totaal twee miljoen euro te geven.

Regiowoensdag, 22 juni 2005

Kinderen maken kunstwerk van elkaar

Burgwerd – Ze maakten allemaal een gipsafdruk van het gezicht van een klasgenoot en bouwden daar een kunstwerkje van. Nu hangen al die portretten aan de buitenmuur van de school. Zo laat christelijke basisschool It Skûlplak in Burgwerd zien dat het feest is: de school bestaat 125 jaar en dat is best een eigengemaakt kunstwerk waard. De officiële onthulling ervan is morgen.

Regiowoensdag, 22 juni 2005

Vijf miljoen is het maximum voor Nieuw Zaailand

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden geeft niet meer dan vijf miljoen euro uit voor het project Nieuw Zaailand. Het huidige tekort in de begroting van 2,5 miljoen moet door de vijf andere partners in het plan worden opgebracht. De komende dagen moet duidelijk worden of dat inderdaad gebeurt.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 juni 2005

‘Kerkbalans te intern gericht’

Zeist – De actie Kerkbalans heeft een nieuw beeldmerk, nieuwe media, een bredere doelgroep en mogelijk zelfs een nieuwe naam nodig. Dat adviseren twee adviesbureaus die zijn ingeschakeld door de Interkerkelijke Commissie Geldwerving (ICG), die de jaarlijkse fondswervingsactie van vijf Nederlandse kerkgenootschappen coördineert. Dit jaar bracht Kerkbalans voor het eerst in z’n bestaan (sinds 1973) minder geld op.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 juni 2005

Proces van christen worden nooit af

Leeuwarden - Onlangs werd in Apeldoo rn de 11de dialoogbijeenkomst gehouden van vertegenwoordigers van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) en rooms-katholieken. Ze spraken samen over het onderwerp: ‘Hoe word ik christen?’.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 juni 2005

Ledental ‘Ger. Gem.’ stijgt licht in Friesland

Woerden – Het ledental van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en Noord-Amerika (Ger. Gem.) is in Fryslân in 2004 licht gestegen.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 juni 2005

Eigen website voor Grote Kerk in Leeuwarden

Leeuwarden – De Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden heeft sinds kort een eigen website: www.grotekerkleeuwarden.nl. Daarmee heeft volgens beheerder Henk van Es nu het ,,oudste gebouw van de Gemeente Leeuwarden’’ ook een eigen homepage.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 juni 2005

Wycliffe zet afdeling alfabetisering apart

Driebergen – Wycliffe Bijbelvertalers brengt z’n alfabetiseringswerk onder in een aparte stichting.

Sportwoensdag, 22 juni 2005

Tweetal nieuwe spelers voor Heerenveen

Heerenveen - SC Heerenveen heeft de selectie voor komend seizoen uitgebreid met een tweetal nieuwe spelers. Van FC Kopenhagen werd de Deense middenvelder Hjalte Bo Nørregaard transfervrij overgenomen. Daarnaast bereikte de Friese eredivisionist gisteren ook een akkoord met Volendam over de transfer van linkerspits Sebastiaan Steur.

Sportwoensdag, 22 juni 2005

Helmholt schrijft geschiedenis op de schansen van Joure

Joure – Een laagstaande zon, veel afmeldingen en nooit eens een sprong verder dan achttien meter; dat waren tot dinsdagavond de vaste ingrediënten van het recept dat fierljeppen in Joure heet. Van de drie traditionele aspecten werd alleen die van de afmeldingen in ere gehouden. Bart Helmholt hoorde niet bij de afmelders en dat was maar goed ook. Anders had Joure na dinsdagavond nog altijd geen achttien-metersprong op haar schansen gehad. Helmholt schreef echter geschiedenis door 18.11 te springen.

Sportwoensdag, 22 juni 2005

Steigenga achtste in ronde van Bedum

Bedum - Sierd Steigenga uit Exmorra is dinsdagavond achtste geworden in de wielerronde van Bedum. Na honderd kilometer ging de zege naar Arjan Elferink uit Ten Boer. Elferink liet in de massasprint de rest van het peloton achter zich.

Weerwoensdag, 22 juni 2005

Zonnig en warm

Vanmiddag is het zonnig en warm zomerweer met een maximum van 24 graden. Er waait een west tot noordwestenwind die zwak tot matig is. Morgen wordt het met 27 graden zeer warm. In het weekend koelt |het af.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties