Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 22 mei 2006.

Economiemaandag, 22 mei 2006

Duizenden mensen naar bedrijvendag in Winsum

Winsum - De open Bedrijvendag in Winsum heeft zaterdag volgens een woordvoerster van de organisatie tussen de duizend en tweeduizend bezoekers getrokken. ,,De dag is enorm geslaagd. Vooral aan het einde van de ochtend begon de stroom bezoekers toe te nemen”, vertelt J. van Elsloo. ,,Omdat er 's middags nog veel mensen kwamen zijn we langer doorgegaan dan vier uur zoals de bedoeling was.”

Economiemaandag, 22 mei 2006

Koude eerste kwartaal positief voor bedrijf

Amsterdam - Energiebedrijf Nuon heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een nettowinst behaald van 203 miljoen euro, 37 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 22 procent naar ruim 1,8 miljard euro. Doordat de eerste maanden van het jaar koud uitvielen, steeg de gasafzet, zo meldde Nuon vanochtend.

Hoofdartikelmaandag, 22 mei 2006

De aanval op Bos...

Het CDA van Balkenende en de PvdA van Bos hebben niets met elkaar. Tenminste, dat kan gezegd worden van de zijde van het CDA. Afgelopen zaterdag hebben Balkenende en fractievoorzitter Verhagen vooral de nadelen opgenoemd van een mogelijke samenwerking met de sociaal-democraten onder leiding van Bos. Het ging vooral over materiële zaken, in die kritiek. Bijvoorbeeld over de renteaftrek voor een eigen huis en over de fiscalisering van de AOW. Maar ook over immateriële zaken. Partijvoorzitter Van Bijsterveldt herinnerde eraan hoe de PvdA van Bos Balkenende niet zag staan toen deze genoodzaakt was ingrijpende maatregelen te nemen en het noodzakelijk vond het over normen en waarden te hebben. Nu heeft Bos de mond vol over die normen en die waarden. En waar hij tijdens de oktoberdemonstratie op het Museumplein in Amsterdam tégen was - en waarvoor hij ziet liet bewieroken - is hij nu voor.

Regiomaandag, 22 mei 2006

Helft van alle bootjes en motoren verdwijnt vanaf de ligplaats

Leeuwarden - Jachthavens zijn slecht beveiligd. Van alle diefstallen van schepen en buitenboordmotoren vindt immers de helft plaats vanuit de als veilig beschouwde havens. Dat stelt verzekeraar Averó Achmea. De maatschappij wil dat jachthavens een uitgebreid beveiligingssysteem aanleggen. Friese jachthavens noemen zichzelf wél veilig.

Regiomaandag, 22 mei 2006

Het kabinet denkt niet verder dan Almere

‘Op 23 mei zetten demonstranten vanuit Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland koers richting Den Haag’. Zo luidde enkele weken geleden de aankondiging van de protestactie Het Noorden verdient een snelle verbinding met de Randstad: het is nu of nooit. Morgen is het dus zo ver.

Regiomaandag, 22 mei 2006

Vraag naar luxe neemt toe

Leeuwarden - De groei van het toerisme in Fryslân blijft achter bij de landelijke trend. Uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) blijkt dat Nederland vorig jaar een recordaantal toeristen heeft getrokken. Het lukt de Friese ondernemers niet, nieuwe markten aan te spreken.

Weermaandag, 22 mei 2006

Erg wisselvallig

Vandaag zijn er enkele opklaringen, maar vanmiddag neemt de kans op enkele regen en onweersbuien toe. Het wordt 18 graden en de zuid tot zuidwestenwind neemt toe tot hard, mogelijk stormachtig langs de kust. Morgen is het met 13 graden koel met nu en dan regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties