Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 april 2015.

Cultuurwoensdag, 22 april 2015

Martin Tissings zoektocht naar zen

Ondanks zijn heldere kleurgebruik is Martin Tissing (1936, Groningen) een ingetogen schilder, die zijn onderwerpen aftastend schildert. Hij begint met een keuze uit vele schetsen waarvan de vorm voldoende aanknopingspunten geeft om er een schilderij van te maken. De aanleiding ligt bij een fascinatie voor een gedachtegoed, momenteel is dat het zenboeddhisme, maar vaker nog bij het mysterie van het leven zelf.

Economiewoensdag, 22 april 2015

Ventura wint Ondernemersprijs

Havelte - Het bedrijf Ventura Systems uit Bolsward is winnaar van de Verkiezing Friese Onderneming van 2015. Het bedrijf won gisteravond de finale op de Johannes Post Kazerne in Havelte waar de 25<ccix:character>+e</ccix:character> editie van de verkiezing werd gehouden.

Hoofdartikelwoensdag, 22 april 2015

De 'Armeense kwestie' en de koopman

Wat in Nederland 'de Armeense kwestie' heet, wordt vanaf aanstaande vrijdag in Duitsland een voorbeeld van 'genocide' genoemd. Duitsland heeft daarmee een belangrijke stap gezet, tegen de zin van Turkije. De regering in Ankara ontkent al decennialang de systematische moord op Armeniërs, dezer dagen honderd jaar geleden. Tot nu toe heeft Duitsland zich onthouden van het oordeel 'genocide' , om de verhoudingen met Turkije niet te zwaar te belasten. De achtergrond daarvan zijn de handelsbelangen die Duitsland heeft met Turkije: Duitsland is de belangrijkste handelspartner.

Regiowoensdag, 22 april 2015

Oppositie uit stevige kritiek op coalitieakkoord Wetterskip

Leeuwarden - Het nieuwe algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân kreeg gisteravond gelegenheid inhoudelijk te reageren op het coalitieakkoord, dat is opgesteld door CDA, Water Natuurlijk (samen met de Geborgde zetels natuur en ongebouwd) en de ChristenUnie. Deze partijen deden vorige week al verslag van de coalitievorming. De inhoudelijke behandeling van het akkoord werd toen een week verschoven omdat enkele andere partijen tijd wilden nemen om zich goed voor te bereiden.

Regiowoensdag, 22 april 2015

Te weinig plaats in Drachtster wagenkampen

Drachten - De bewoners van de woonwagenkampen in Drachten maken zich zorgen over hun toekomst. Steeds meer Roma en Sinti moeten noodgedwongen in een huis wonen omdat er geen ruimte voor hen is op de huidige woonwagenlocaties. In een brief aan de gemeenteraad luiden ze de noodklok.

Regiowoensdag, 22 april 2015

Justitie doet steeds meer buiten rechter om

Groningen - Het Openbaar Ministerie wil naast veelvoorkomende criminaliteit ook ingewikkeldere strafzaken zoals bijvoorbeeld huiselijk geweld gaan afdoen via de methode ZSM (Zorgvuldig Selectief Maatwerk). Voor de meer complexe zaken wordt niet de gebruikelijke week, maar dertig dagen de tijd genomen om de zaak juridisch af te handelen.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 april 2015

Koptische paus Tawadros II opent kerk Hilaard

Hilaard - De koptische paus Tawadros II komt op maandag 4 mei naar Fryslân. Hij brengt een bezoek aan de koptische kerk in Hilaard. De hoogste geestelijk leider van de Koptische Kerk zal de kerk officieel openen, zo laat Sam Ghattas weten namens de Friese koptische gemeenschap.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 april 2015

Pleidooi: kinderen pas later laten dopen

Oosterwolde - Ouders die lid zijn van een protestantse kerk en hun kind willen laten dopen moeten dat niet direct na de geboorte doen, maar pas als het kind wat ouder is.

Sportwoensdag, 22 april 2015

Na negen maanden rentree Roorda in shirt van Cambuur

Door Daan Rieken

Sportwoensdag, 22 april 2015

Nieuwe kennissen én feest voor voorzitter van Sneek Wit Zwart

Door Vincent Houttuin -

Sportwoensdag, 22 april 2015

Column Jelle ten Rouwelaar: Gezond verstand en wat respect

Ik ben aangeslagen. De reacties die op internet voorbijkwamen bij foto's van drenkelingen na de scheepsramp in de Middellandse Zee waren verschrikkelijk. Goed zo, schreven mensen bij het zien van een lijk. Terecht vonden ze het. Hadden die Afrikaanse gelukszoekers maar niet moeten proberen naar Europa te komen om onze welvaart in te pikken. Vreselijk dat iemand dat kan zeggen over een jong meisje dat in zee drijft.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties