Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 maart 2012.

Cultuurdonderdag, 22 maart 2012

Falke Besse is beste voorlezer

Sneek | Falke Besse van RSG Magister Alvinus uit Sneek is gisteren uitgeroepen tot beste voorlezer tijdens de provinciale finale van de voorleeswedstrijd voor brugklassers in Theater Sneek.

Cultuurdonderdag, 22 maart 2012

Jury kiest nog vier finalisten

Leeuwarden | De jury van Liet 2012 heeft vier acts toegevoegd aan de lijst met finalisten van het Friese songfestival. Yldau met het liedje Fjoer, The Crab Groove Alliance met De wei kwyt, Het struikelblok met Gewoan opnij en Elsa en Jan Dirk van der Meulen met Broer en sus kregen hun finaleplek toegewezen nadat uit de twee halve finales al zes acts naar voren waren gekomen.

Cultuurdonderdag, 22 maart 2012

Dit jaar geen Noordelijk Film Festival door verhuizing

Leeuwarden | Het Noordelijk Film Festival (NFF) in Leeuwarden gaat dit jaar niet door. Dat heeft Film in Friesland gisteren bekendgemaakt. Het festival slaat een jaar over, zodat de organisatie zich volledig kan richten op de verhuizing in maart 2013 naar de nieuwe locatie aan het Zaailand.

Economiedonderdag, 22 maart 2012

Verkoop UTZ Certified stijgt met 12 procent

Amsterdam | In het afgelopen jaar is de verkoop van UTZ gecertificeerde koffie met 12 procent toegenomen. Deze 136,7 miljoen kilo aan koffiebonen is goed voor ongeveer 16,5 miljard kopjes koffie. Daarmee is UTZ Certified het grootste programma en keurmerk voor duurzame koffie.

Economiedonderdag, 22 maart 2012

Grote opdracht Scheepswerf Kuipers Woudsend

Woudsend | Scheepswerf Kuipers in Woudsend heeft een grote order onderhanden van het Nederland Loodswezen in Hoek van Holland. Volgens de opdrachtgever gaat het om een order van een miljoen euro.

Economiedonderdag, 22 maart 2012

Kosten verlagen met grazende koeien

Marum | Boeren kunnen de komende jaren meer geld verdienen door de koeien vooral op een grasrantsoen te zetten in plaats van in te zetten op schaalvergroting. Dat is de stellige overtuiging van bedrijfsbegeleider Harm de Vries van Pure Graze. ,,Met dit systeem kunnen de kosten per geproduceerde liter soms met vijf cent naar beneden.” Voor een boer met vijf ton aan quotum is dat al snel 25.000 euro per jaar. Daarvoor moet de bedrijfsopzet echter wel worden aangepast. Gisteren was er een informatieavond over het systeem in Marum waar tientallen melkveehouders uit Fryslân en Groningen op af kwamen.

Economiedonderdag, 22 maart 2012

Welzijn verbeteren met rustiger koeien

Groningen | Door in de fokkerij meer te letten op het temperament van koeien kunnen boeren profiteren van koeien die beter bestand zijn tegen stress. Melkkoeien verschillen namelijk al van jongs af aan onderling sterk in de manier waarop zij reageren op prikkels uit de omgeving. Dat blijft zo gedurende hun leven.

Hoofdartikeldonderdag, 22 maart 2012

Tegen wie spreekt het Europees parlement?

Het was een merkwaardige exercitie in het Europees Parlement, vorige week. In een plenair debat bespraken de volksvertegenwoordigers het PVV-meldpunt voor overlast door Midden- en Oost-Europeanen. Veel parlementariërs maakten zich boos. Een Pool riep op tot een boycot van Nederland.

Regiodonderdag, 22 maart 2012

De overblijfmoeder is een onmisbare semi-prof geworden

Sinds 2006 zijn scholen verplicht om tussenschoolse opvang (tso) aan te bieden. Betaalde krachten inhuren is voor veel scholen niet mogelijk. Het komt aan op de vrijwillige overblijfmoeder of -vader.

Regiodonderdag, 22 maart 2012

Opnieuw een groepsverbod in Leeuwarder wijk

Leeuwarden | Vanaf vandaag geldt er opnieuw een samenscholingsverbod in de Leeuwarder wijk Cammingaburen. Ook in 2009 werd al zo’n verbod afgekondigd.

Regiodonderdag, 22 maart 2012

Opnieuw een groepsverbod in Leeuwarder wijk

Leeuwarden | Vanaf vandaag geldt er opnieuw een samenscholingsverbod in de Leeuwarder wijk Cammingaburen. Ook in 2009 werd al zo’n verbod afgekondigd.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 maart 2012

Landelijke boete- en vastendag invoeren in kerk

Epe | Er zou een landelijke dag voor boete en vasten ingevoerd moeten worden in de christelijke kerken in Nederland. Dat vindt predikant en theoloog Henk Vreekamp. ‘Een dag gericht op een nieuw spreken van God’, aldus Vreekamp vandaag in een opinieartikel in deze krant.

Geloof & Kerkdonderdag, 22 maart 2012

Familieruzie nekte Schuller

Los Angeles | Ruzie in de familie, broers en zusters die niet meer open stonden voor kritiek en de achteruitgang van de geestelijke gezondheid van ds. Robert Schuller. Het heeft een sleutelrol gespeeld in de neergang van de Crystal Cathedral. Dat zegt zoon Robert Anthony Schuller (57) in reactie op de recente scheuring in de kerk die bekend is van de kerkdiensten van Hour of Power. ,,Ze waren niet meer aanspreekbaar (accountable) op wat ze deden. Wilden niet naar hun broer luisteren. Dus namen ze stappen om er voor te zorgen dat ze hun baan behielden.” De conflicten in de familie kregen de overhand in 2006 toen bij de stichter van de gemeente, ds. Schuller, steeds meer de gevolgen van dementie merkbaar werden.

Sportdonderdag, 22 maart 2012

Postma koerst richting podium op EK Finn

Scarlino | Pieter-Jan Postma koerst tijdens het Europees kampioenschap in de olympische Finn-klasse aan op een podiumplaats.

Sportdonderdag, 22 maart 2012

VC Sneek droomt van eerste titel in twintig jaar

Sneek | ‘De meeste dromen zijn bedrog’, zong Marco Borsato ooit. Inderdaad, de mééste. Maar niet allemaal. De volleybalsters van VC Sneek, die als nummer vijf van de competitie aan de play-offs voor de landstitel begon, stuntten gisteren door favoriet Alterno (eerste) uit te schakelen in de halve eindstrijd. En dus mag Sneek blijven dromen van de eerste titel in twintig jaar. Oude tijden herleven bij het volleybalbolwerk.

Sportdonderdag, 22 maart 2012

‘We hebben laten zien wat we kunnen, op vijf minuten na’

Ja, kansen om in De Kuip te spelen zal hij volgend seizoen nog voldoende krijgen. Toch stond Daryl Janmaat gisteren logischerwijs net zo hard te balen na de bekeruitschakeling van sc Heerenveen. Hoewel de rechtsback bij zijn rentree na een knieblessure tegen PSV direct weer zijn oude niveau oppakte, bleef het bij de complimenten. ,,Dan moeten we het maar niet in vijf minuten weggeven. We waren dicht bij een prijs.”

Sportdonderdag, 22 maart 2012

Jans krijgt geen bekerfinale met sc Heerenveen

Nog nooit bereikte Ron Jans als trainer in het betaald voetbal de bekerfinale. Gisteravond kwam het gewenste afscheids-cadeau er niet met sc Heerenveen. PSV lag, niet voor het eerst dit seizoen, dwars.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties