Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 22 december 2017.

Economievrijdag, 22 december 2017

Weidegang op steeds meer boerderijen

Leeuwarden - Het aantal melkveebedrijven waar de koeien buiten lopen is dit jaar sterk toegenomen. Uit gegevens van zuivelondernemingen en het CBS blijkt dat 80,4 procent van de melkveehouders een vorm van weidegang op zijn bedrijf toepast, stelt de organisatie Duurzame Zuivelketen. De groei was in de afgelopen jaren nog niet zo groot, ondanks het grote aantal melkveehouders dat het bedrijf beëindigde. In 2016 werd door 78,9 procent van alle bedrijven een vorm van weidegang toegepast.

Economievrijdag, 22 december 2017

Zonder knelgevallenregeling is het einde verhaal


Hoofdartikelvrijdag, 22 december 2017

Beddenreductie ggz snel herzien

In 2008 is afgesproken dat het aantal bedden in de geestelijke gezondheidszorg vóór 2020 met een derde wordt teruggebracht.

Regiovrijdag, 22 december 2017

Flink minder verkeersdoden in Fryslân

Leeuwarden - Het aantal mensen dat het afgelopen jaar in Fryslân is omgekomen bij een verkeersongeval ligt voor het eerst in drie jaar tijd weer onder de dertig: 22. Dit blijkt uit cijfers van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF), waarin de ongevallen tot en met 18 december zijn bijgehouden.

Regiovrijdag, 22 december 2017

Smallingerland blijft bij locatie nieuw zwembad

Drachten - De gemeente Smallingerland blijft erbij dat het nieuw te bouwen zwembad in Drachten op de locatie aan de Sportlaan moet komen. Volgens wethouder Jos van der Horst blijkt uit een nieuw onderzoek dat de locatie belangrijke voordelen heeft boven het alternatief aan de Noorderhogeweg. Wel wordt het zwembad waarschijnlijk duurder dan verwacht.

Regiovrijdag, 22 december 2017

Elk uur vuurwerk kost 2,5 oog

Leeuwarden - De artsen van het oogziekenhuis in Rotterdam hebben het uitgerekend. Elk uur dat er met vuurwerk mag worden geschoten, worden er gemiddeld 2,4 ogen blind. Wat de oogartsen betreft wordt consumentenvuurwerk per direct verboden. Maar zolang daarvoor elders de handen nog niet op elkaar gaan, delen zij en ook brillenverkopers gratis vuurwerkbrillen uit.

Regiovrijdag, 22 december 2017

Vakbonden peilen actiebereidheid De Friesland

Leeuwarden - Medewerkers van De Friesland Zorgverzekeraar hielden gisteren een nieuwe ‘prikactie’ tijdens de lunchpauze op het plein voor het zorgkantoor om hun ongenoegen te spuien over het plan om DFZ onder te brengen bij Zilveren Kruis. De maatregel is volgens de vakbonden en medewerkers onnodig omdat DFZ winstgevend is.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties