Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 december 2007.

Economiezaterdag, 22 december 2007

‘Fryslân moet samenwerken in export’

Leeuwarden - Friese bedrijvenclubs werken nog te veel langs elkaar als het gaat om internationaal zakendoen. Dat vinden de Provincie Fryslân, de gemeente Leeuwarden, de Friese Kamer van Koophandel (KvK) en het World Trade Center (WTC) Noord Nederland. De partijen willen daar verandering in brengen met een Noordelijk Platform Internationaal Zakendoen. Gisteren tekenden zij de overeenkomst voor de vorming van dit Platform.

Hoofdartikelzaterdag, 22 december 2007

De SGP, grondrechten

De ene rechterlijke uitspraak over de SGP volgt op de andere. Zo kwam het Hof in Den Haag deze week met een uitspraak in een hoger beroep dat was aangespannen door het Clara Wichmannfonds. Onlangs kwam de Raad van State nog met een uitspraak en minister Ter Horst heeft al bekendgemaakt in cassatie te gaan tegen de uitspraak van het Hof.

Regiozaterdag, 22 december 2007

Senior langer thuis door aanpassingen

Drogeham - Woningbezitters van 55 jaar en ouder uit Drogeham en Twijzel krijgen volgend jaar allemaal een woonadvies van vrijwilligers uit hun eigen dorp. Naar aanleiding daarvan kunnen ze hun woning laten aanpassen. De bedoeling van dit pilot-project is dat de senioren daardoor langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

Regiozaterdag, 22 december 2007

IJlsters bepalen toekomst zelf

IJlst - Stichting Behoud Stadslaankerk heeft genoeg geld om de oude gereformeerde kerk in de stad te kopen. De initiatiefnemers willen dat de kerk als gemeenschapshuis voor de stad behouden blijft, maar vragen daarvoor wel steun van de IJlster gemeenschap zelf.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 december 2007

Met een nieuw gevoel aan het kerstdiner

Ureterp - Een dag je mobieltje links laten liggen en een dag niet computeren. Dat vonden jongeren van de Gereformeerde Kerk van Ureterp de moeilijkste opdrachten uit het adventsproject ‘De Koning te rijk’. Ze waagden zich de afgelopen weken aan het ‘afkicktraject’ van Time to Turn en willen volgend jaar wel weer mee doen. Zes jongeren blikken terug.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 december 2007

‘Geen Haags spel in synode van PKN’

Zoetermeer - Een synode is geen parlement, schrijft dr. H. de Leede, rector van het Theologisch Seminarium Hydepark, in het jongste nummer van Wapenveld. Anders dan parlementariërs zijn synodeleden geen afgevaardigden van partijen, benadrukt De Leede. ,,Een plurale kerk als de onze zou kapot gaan, wanneer de ambtelijke vergaderingen een parlement van fracties zouden worden, zoals de predikantenbeweging Op Goed Gerucht mijns inziens te veel wil.”

Sportzaterdag, 22 december 2007

IJslander Arnór Smarason snakt naar debuut

Heerenveen - IJsland. Woeste landschappen, geisers, uitgestrekte lavavelden. Een land van vulkanen en reusachtige gletsjers. Onherbergzaam. Er wonen nauwelijks mensen en die spreken een onverstaanbare taal. Nee, bij IJsland, liggend tussen Groenland en Noorwegen midden in de Atlantische Oceaan, denk je niet meteen aan goed voetbal. Toch is er een club op het eiland die al jarenlang grote talenten voortbrengt, Íthróttabandalag Akraness.

Sportzaterdag, 22 december 2007

Cambuur sluit jaar af op de laatste plek

Deventer - Cambuur heeft het oude jaar in (beroerde) stijl afgesloten. De ploeg creëerde nauwelijks kansen en waren die er wel dan werden die knullig om zeep geholpen. De Leeuwarders werden simpel over de knie gelegd door Go Ahead Eagles en zagen de concurrentie langszij komen.

Sportzaterdag, 22 december 2007

De EK-droom van assistent-scheidsrechter Inia komt uit

Gytsjerk – Hij wachtte thuis in spanning af. Toen eindelijk het verlossende telefoontje van IJlster Hans Vuurman kwam - bij de KNVB verantwoordelijk voor de coaching en opleiding van assistent-scheidsrechters - was Adriaan Inia door het dolle heen. De uit Gytsjerk afkomstige assistent-scheidsrechter gaat naar het Europees kampioenschap voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. Het is hét hoogtepunt uit zijn carrière, het evenement wat niet op zijn palmares mocht ontbreken. ,,Ik loop nu al 24 uur lang met mijn hoofd in de wolken.”

Sportzaterdag, 22 december 2007

Dennis van der Ree snakt naar zijn debuut

Leeuwarden - Soms voelde hij zich net Lucky Luke, de eenzame cowboy. Ploeteren in het krachthonk, alleen oefenen met de fysiotherapeut in een hoekje van het veld en tijdens de wedstrijden in driedelig grijs kleumend op de tribune. Nee, leuk was het niet voor Dennis van der Ree (28), de beoogde rechtsback aan het begin van het seizoen voor SC Cambuur-Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties