Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 november 2014.

Analysezaterdag, 22 november 2014

Vorige week stonden ze in de file voor een doosje eieren van Van Koot

Een bordje bij het verkoophokje met kippeneieren: 'Op=op' en 'Verboden het erf op te rijden'. Sinds afgelopen zondag heersen er strenge regels rond het boerenerf van het echtpaar Van Koot. Zondag werd in Nederland voor het eerst sinds 2003 vogelgriep vastgesteld op een pluimveebedrijf in Hekendorp. Donderdag en vrijdag werden nog twee nieuwe gevallen geconstateerd. ,,Niet bij andere kippenboeren geweest, toch " vraagt Anna voor de zekerheid nog aan de journalist.

Hoofdartikelzaterdag, 22 november 2014

Steeds meer mensen met 'eigen geloof'

De in orthodox-christelijke kring bekende ethicus Jos Douma (82) heeft zijn kerk, de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, verlaten. Deze beslissing is in de vijver van het 'grote nieuws' niet eens een rimpeling, maar in orthodox-gereformeerde kring is het wel nieuws. De oud-hoogleraar heeft zijn besluit na veel wikken en wegen genomen. Een van de belangrijkste redenen voor zijn vertrek wordt gevormd door ontwikkelingen in zijn kerk, bijvoorbeeld samenwerking met een andere gereformeerde kerk, de Nederlands Gereformeerde Kerk.

Regiozaterdag, 22 november 2014

Honderden vogels vast in het dorpshuis

Marrum - Hij baalt er flink van, geeft voorzitter Simon Terpstra van volièrevereniging De Nachtegaal uit Ferwert toe. Zo'n 380 bijzondere vogels, bedoeld voor de jaarlijkse vogelshow van de volièrevereniging, zitten in dorpshuis Nije Tille in Marrum en mogen er niet meer weg.

Regiozaterdag, 22 november 2014

Spannend, een bloemetje aan koningin Máxima geven

Joure - Leerlingen van de Brede School Joure Zuid trakteerden koningin Máxima gistermorgen op een voorstelling van zang, dans, muziek en gymnastiek. De koningin opende de nieuwe school aan de Koningin Julianalaan en maakte vervolgens een rondleiding door het gebouw. Wat vooral opviel was dat Máxima zich tot in de puntjes had voorbereid op het bezoek. Ze sprak met veel kennis van zaken.

Regiozaterdag, 22 november 2014

De horizon van het landschap verschuift

Leeuwarden - Het Friesch Dagblad begint 22 november 2014 in de weekendbijlage met een vijftigdelige serie over het landschap van Fryslân. De nieuwste wetenschappelijke inzichten over het ontstaan van onze omgeving worden gekoppeld aan het gevoel van verwondering dat bepaalde plekken in de provincie opwekken.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 november 2014

Gedenken wordt vast ritueel in Friese ziekenhuizen

Heerenveen - De Friese ziekenhuizen hebben gisteren de patiënten herdacht die het afgelopen jaar zijn overleden. In alle vijf ziekenhuizen was er een plek waar nabestaanden stil konden staan bij hun dierbaren.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 november 2014

Kantelmoment voor dopersen: delen wat werkt

De doopsgezinden in Nederland slinken snel. Hoe kunnen de vele kleine gemeenten toch levendig blijven? Delen is het kernwoord van een nieuwe koers.

Sportzaterdag, 22 november 2014

De Jong verheugt zich op weerzien met Leeuwin

Leeuwarden - Of het wat bijzonders heeft, die wedstrijd tegen FC Utrecht morgen? De ontkenning van Henk de Jong was gisteravond desgevraagd krachtig. Ja, zei de trainer van Cambuur, hij realiseerde zich dat hij in de Domstad vorig jaar zijn eerste duel als hoofdcoach in de eredivisie beleefde. Maar de aanleiding - na de perikelen rond de noodgedwongen opgestapte Dwight Lodeweges - was niet fijn. ,,Voor mij is dit gewoon een wedstrijd. Er zit is geen leuk sentiment." Wél leuk is volgens De Jong morgen het weerzien met bijvoorbeeld Ramon Leeuwin.

Sportzaterdag, 22 november 2014

Lodeweges kijkt al over duel tegen Ajax heen

Heerenveen - Na het interlandweekeinde pakt sc Heerenveen vanavond in de competitie de draad weer op met de uitwedstrijd tegen Ajax. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges heeft al vijf wedstrijden achtereen niet gewonnen en hoopt stiekem op een succesje tegen de titelverdediger in de Amsterdam Arena. ,,We zullen niet met angst in de broek afreizen naar Amsterdam", benadrukte de oefenmeester gisteren na de afsluitende training.

Sportzaterdag, 22 november 2014

Zoek naast een fijne club ook een goed sociaal leven

Heerenveen - Heerenveen-middenvelder Daley Sinkgraven zou in de belangstelling staan van vele clubs. Zoals Ajax, vanavond de tegenstander. Sinds de promotie van de Friezen naar de eredivisie in 1993 maakten vijf spelers rechtstreeks de overstap vanuit het Abe Lenstra Stadion naar Amsterdam. Enkel de transfer van Klaas-Jan Huntelaar werd een overdeeld succes. ,,Bij Ajax voel je dat er gewonnen moet worden. De sfeer is competitiever. En harder."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties